gittigidiyor

Bu 7 şeyi sosyal ağlarda paylaşmayın!

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Bu 7 şeyi sosyal ağlarda paylaşmayın!

Her ne yaparsanız yapın, Facebook'ta veya Twitter'da bu 7 şeyi sakın paylaşmayın...

2016020315123163372.jpg




Sosyal ağlarda paylaştıklarınızın ne zaman size geri dönüp hayatınızı mahvedeceğini bilemezsiniz. Dünyada bazen çok masum gönderilerin bile aleyhinize kullanılabildiğine dair örnekler var.
İşte sosyal ağda herhangi bir paylaşım yapmadan önce bilmeniz gerekenler.
1. Tatilde olduğunuz

Hayatınızın bir sonraki macerası için büyük planlar yaptınız ve heyecanınızı sosyal ağlarda paylaşmak istiyorsunuz. Ne de olsa herkes, sosyal ağlarda tatillerini paylaşıp duruyor. Ancak tekrar düşünmenizde fayda var, çünkü bu davranışınız akıllıca olmayabilir. Sosyal ağlarda verdiğiniz bilgiler, hırsızların evinize girmesini kolaylaştırabilir.
Fotoğraflarınızı çektiğiniz anda paylaşmak yerine, eve döndüğünüzde paylaşmayı tercih edebilirsiniz. Evet, belki biraz heyecanı kaçmış olacak ancak kendinizi güvende hissetmek istiyorsanız, başka çareniz yok.
2. Konum ve check-in'ler

Telefonlarımızın GPS yoluyla konum bilgimizi öğrenebildiğini biliyoruz. Peki web tarayıcınızın da konumunuzu belirleyebildiğini biliyor muydunuz? Twitter ve Facebook gibi sosyal ağlar, durum paylaşımı yaptığınızda gönderinize konum bilgisi ekleyebiliyorlar.
Evinizin veya bulunduğunuz yerin adresini gerçekten paylaşmak istemiyorsanız, konumunuzun görüntülenmediğinden emin olun. Bunun yanında konum bildirmeye yönelik uygulamalar eğlenceli olsalar da, alacağınız riske değmeyebilir.
3. Özel bilgiler

Özellikle işinizle ilgili bilgilerin bazıları, sözleşmelerle korunmuş olabilir. Bu tür bilgileri yanlışlıkla olsa bile sosyal ağlarda paylaşmanız ve bunu yaparken yakalanmanız, hoş karşılanmayabilir. Benzer şekilde çalıştığınız yerde yöneticiyseniz, şirketinizin geleceğe yönelik stratejilerini veya haftaya işten çıkarılacak olan kişileri paylaşmanız sizi davalarla karşı karşıya bırakabilir.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Sosyal ağda işten şikayet etmek

201602031508321272.jpg


4. Şikayet ve rant

Patronunuzla veya iş arkadaşlarınızla ilgili sorunlarınızı sosyal ağlarda paylaşmanız haline bunu görenler olabilir ve bu nedenle başınız ağrıyabilir. Şirketiniz hakkında sosyal medyada kötü şeyler yazmanız da başınıza iş açabilir.
5. Suçunu ortaya çıkaran mesajlar

Sosyal ağda yazdıklarınız sadece ceza almanız veya kovulmanızla sonuçlanmayabilir. "Dün akşam otomobilimi sürerken çok sarhoştum" gibi bir tweet, veya otoyolda giderken çektiğiniz selfie, yasakları çiğnediğinizi belgelemeniz anlamına geliyor.
6. Kişisel tavsiyeler

Hasta olan kişilere verdiğiniz tavsiyeler de başınızı yakabilir. "Paran cebinde kalsın istiyorsan doktora gitme" gibi tweet'lere çok rastlanıyor, ancak böyle paylaşımlarda bulunmadan önce bizce dikkat edin.
7. Daha sonra pişman olacağınız her tür şey

Sosyal medya için her zaman geçerli olan bir kural varsa, o da şu: Tüm dünyanın görmesini istemediğiniz şeyleri paylaşmayın. Paylaştığınız şeyi daha sonra internetten tam anlamıyla kaldırmanız mümkün olmayabilir. Paylaşımınızı kimlerin gördüğünü, kaydettiğini ve başkasıyla paylaşıp paylaşmadığını öğrenemezsiniz.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst