gittigidiyor

Bu Uygulama Facebook hesaplarınızı ele geçiriyor...

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
Akıllı telefon üzerinden indirilen ve fotoğrafları karikatüre dönüştürmeye yarayan 'Craftsart Cartoon Photo Tool' isimli uygulama Facebook kullanıcılarının bilgilerini çalan bir trojen virüsünü barındırıyor. Bu uygulamanın 100 binden fazla cihaza bulaştığı düşünülüyor.
Donanımhaber'de yer alan habere göre; Akıllı telefonunuza Craftsart Cartoon Photo Tool adlı bir uygulama indirdiryseniz sosyal medya hesap bilgilerinizi kaptırmış olabilirsiniz. Zira söz konusu uygulama Facebook kullanıcı bilgilerini çalan FaceStealer adlı bir trojan içeriyor.
virus2-22032022c3bae846.jpg

Ne yazık ki Google PlayStore'da kötü amaçlı uygulamalarla karşılaşmak neredeyse sıradan bir hale geldi. Craftsart Cartoon Photo Tools bunun son örneklerinden biri. Daha da kötüsü 100 binden fazla mobil cihaza bulaşmış olması.

Facebook'ta oturum açmanızı istiyor​

Fotoğraflarınızı karikatüre dönüştürmeyi vadeden uygulamayı yükledikten sonra, birçok benzer uygulamada olduğu gibi Facebook hesabınıza giriş yapmanız isteniyor. Elbette ki burada ekrana gelen Facebook oturum açma formu sahte.
virus-22032022dc705f9b.jpg

Söz konusu ekranda girilen kullanıcı adı ve şifre bilgileri direkt olarak bilgisayar korsanlarının kontrolündeki bir sunucuya iletiliyor. Craftsart Cartoon Photo Tools daha düne kadar Google PlayStore'da mevcuttu. Ancak bugün itibarıyla mağazadan kaldırıldı.


Zaten Facebook hesabınız ile login olmayı isteyen diğer Programlara da şüphe ile yaklaşın....O masum görünenler de hiç masum değil,hepsinin amacı bir şeylerinizi ele geçirmek.....
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst