gittigidiyor

Bu uygulamalar karttan para çalıyor....

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
Bir güvenlik araştırmacısı, kısa bir süre önce karttan kullanıcıların parasını çalan ve Android işletim sistemli telefonları hedef alan mobil uygulamaları tespit etti. Uygulamalarda yer alan "Autolycos" isimli kötü amaçlı yazılımın, Google Play Store'da yayınlanan en az 8 uygulamada bulunduğu görüldü. Uygulamaların, kötü amaçlı yazılımın tespit edilmesinden bu yana 3 milyondan fazla kez indirilmiş olduğu belirlendi. Uzmanlar, kullanıcılara bu uygulamaları derhal silmelerini tavsiye etti.

Öte yandan; ilk kez 2021 yılında keşfedilen Autlycos yazılımı, bulunduğu uygulamaları indiren kişileri paralı hizmetlere üye yapmaya başlıyor. Daha sonra bu uygulamalar, kullanıcıların kartından habersizce para çekebiliyor. Google'ın yazılımı inceleyip zararlı bulmasının, yaklaşık 6 ay aldığı biliniyor.


İŞTE KARTTAN PARA ÇALAN 8 UYGULAMA!

-Razer Keyboard & Theme (10 binden fazla kez indirildi)

-Vlog Star Video Editor (1 milyondan fazla kez indirildi)

-Funny Camera (500 binden fazla kez indirildi)

-Coco Camera (Binden fazla kez indirildi)

-Creative 3D Launcher (1 milyondan fazla kez indirildi)

-GIF Keyboard (100 binden fazla kez indirildi)

-Freeglow Camera (5 binden fazla kez indirildi)

-Wow Camera (100 binden fazla kez indirildi)
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst