gittigidiyor

Buluta Taşının, Program Kurmaktan Kurtulun!

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
buluta-tasinin-blog-manset_640x360.jpg



Web uygulamaları, hızlanarak artış gösteren mobil cihazlar ve taşınabilir bilgisayarlar için çok önemli bir alan. Çünkü buluttan güç alan uygulamalar çevrim içi ortamda çalışarak bilgisayar kaynaklarını harcamıyor. Video editörleri, format dönüştürme araçları, resim editörleri artık bulutta çalışabiliyor. Ortalama bir bağlantı hızıyla tüm bu servislerden yararlanabiliyorsunuz.
Özellikle çok sıklıkla kullanmadığınız programları kurmak yerine çevrim içi alternatiflerini tercih etmek çok zaman kazandırıcı oluyor. Örneğin ben, her gün resim düzenleme editöründen yararlansam da, ileri düzey işlemler yapmadığım için bilgisayarımda Photoshop gibi hem bilgisayarda çok yer kaplayan, hem de yüzlerce özelliği yüzünden bilgisayar kaynaklarını yoran bir program bulundurmuyorum. Bunun yerine kayıt gerektirmeyen, ücretsiz, çevrim içi resim editörlerinden yararlanıyorum.

Özellikle netbook ve tablet kullanıcılarının mutlaka yararlanması gereken web uygulamalarıyla henüz tanışmadıysanız, bizimle beraber hızlı bir başlangıç yapabilirsiniz. Bundan sonra "Tamindir Web Uygulamaları" sayfasından en yeni ve en kullanışlı servisleri takip edebilirsiniz. Aşağıda severek kullandığım için rahatça önerebileceğim ve her kullanıcının ihtiyaç duyacağına inandığım bazı web uygulamalarını listeledim. Seçimlerimde kayıt gerektirmeyen, ücretsiz uygulamalar ön planda. Bu uygulamalara göz atarak yaptığınız işlemlere uygun olanları deneyebilirsiniz.

Çevrim içi Resim Editörleri:

Uygulamaya Git

Pixlr

Online Fotoğraf Editörü



Uygulamaya Git

Adobe Photoshop Express Editor

Online Photoshop



Çevrim içi Ofis Paketi:

Uygulamaya Git

Google Drive

Google Drive Web Servisi



Çevrim içi Format Dönüştürücü:

Uygulamaya Git

online-ConVert

Ücretsiz Online Format Dönüştürücü


Müzik Dinleme Servisi:

Uygulamaya Git

Grooveshark

Online Müzik Dinleme Servisi



Dosya Transfer Servisi:

Uygulamaya Git

WeTransfer

Ücretsiz Büyük Boyutlu Dosya Paylaşım Servisi



Online Video İndirici:

Uygulamaya Git

KeepVid

Online Video İndirici



Çevrim içi Çoklu Mesajlaşma Servisi:

Uygulamaya Git

eBuddy

Online Anlık Mesajlaşma Servisi



Çevrim içi Film ve Slayt Şov Hazırlama Servisi:

Uygulamaya Git

Animoto

Online Video Slayt Şov Hazırlama Servisi



Çevrim içi Virüs Tarama Servisi:

Uygulamaya Git

VirusTotal

Online Virüs ve Link Tarama Aracı


 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst