gittigidiyor

Bursa Haberleri Güncel

kral41

Aktif Üye
Katılım
10 Haz 2013
Mesajlar
2,468
Tepkime puanı
28
Puanları
38
Konum
İzmit
SAĞLIKÇILARIN NEFES KESEN BİLGİ YARIŞMASI

Türkiye’de ilk kez bir devlet Hastanesinde 2,5 ay süren bir bilgi Yarışması düzenlendi. Bilgi yarışmasının finalinde nefes kesen görüntüler yaşanırken, birinci olan CTRL+ALT+DELETE grubu tatilin sahibi oldu.
İnegöl Devlet Hastanesi yönetimi ve çalışanları, düzenlenen ’sağlıkçılar Yarışıyor’ adlı yarışmayla bilgilerini yarıştırdı. Yarışmaya hastane personeli büyük ilgi gösterdi. 90’lı yılların sevilen program 5’er kişilik 32 grubun yarıştığı yarışmanın finali nefesleri kesti. Finale, Kamu Hastaneler Birliği İdari Mali Hizmetler Başkanı Muhlis Üstün, İnegöl Devlet Hastane Yöneticisi Uz.Dr. Hayrettin Göçmen, Hastane Geliştirme Derneği Başkanı Nevzat Kaçar ile sağlık çalışanları katıldı. Yarışma öncesi açıklama yapan İnegöl Devlet Hastane Yöneticisi Uz. Dr. Hayrettin Göçmen, “Kurumsal kimliğe destek olması için başladığımız, birlik ve beraberlik açısından bize faydası olmasını hedeflediğimiz yarışmanın hastanemizin kurumsallaşmasına oldukça katkısı olduğunu gördüm. Sosyal faaliyetlerimiz artarak devam edecek” dedi.
İnegöl, Bursa ve Türkiye’yi kapsayan soruları yanıtlamak için birbiriyle kıyasıya yarışan iki ekip arasında şampiyon CTRL+ALT+DELETE oldu. Kamu Hastaneler Birliği İdari Mali Hizmetler Başkanı Muhlis Üstün, şampiyonu tebrik ederek, bu etkinliğin çalışanlara oldukça moral ve motivasyon sağlayacağını belirtti.
Yarışma sonucunda şampiyon olan CTRL+ALT+DELETE grubu üyeleri ile tüm aile fertlerine Oylat’ta Güven Otel’de hafta sonu tatili ödüle verildi. Konaklama sponsoru olan Güven Otel Sahibi Murat Gültekin söz alarak, yarışmanın ikincisi olan Steril Sultanlar grubuna da hafta sonu tatili hediyesini takdim etti.
 

kral41

Aktif Üye
Katılım
10 Haz 2013
Mesajlar
2,468
Tepkime puanı
28
Puanları
38
Konum
İzmit
YAŞLI ADAM EVİNDE YANARAK CAN VERDİ



Bursa’da 90 yaşındaki yaşlı adam, evinin mutfak bölümünde çıkan yangında yanarak can verdi.
Olay, merkez Osmangazi ilçesi Bahar Mahallesi 3.Bahçe Çıkmazı Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, evin mutfağında bulunan buz dolabı kablolarının duvara temas etmesi sebebiyle kısa devre oluştu. Bir süre sonra alev alan buzdolabı mutfağın tamamını sardı. O sırada salonda oturan Yahya Duman (90) yangını fark etti. Duman, yangına müdahale etmek isterken alevlerin arasında kalarak can verdi. Alev ve dumanları gören mahalle sakinlerinin durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, pencerenin önünde bulunan demir parmaklıkları kırdı. Eve giren ekipler yangına müdahale etti. İtfaiye ekipleri evin mutfağında yerde yatan yaşlı adamı görünce durumu 112 Acil Servis Ekiplerine bildirdi. Yangın mahalline gelen 112 ekipleri yaşlı adamın hayatını kaybettiğini belirledi.
YAKINLARI GÖZ YAŞLARINA BOĞULDU
Yahya Duman’ın, karısıyla beraber yaşadığı ancak karısının kısa bir süre önce rahatsızlığı sebebiyle hastanede yattığı öğrenildi. Acı haberi alan yaşlı adamın oğlu ve yakınları olay yerine gelince göz yaşlarına boğuldu. Bursa Cumhuriyet Savcısı’da yangın mahalline gelerek incelemede bulundu.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
 

kral41

Aktif Üye
Katılım
10 Haz 2013
Mesajlar
2,468
Tepkime puanı
28
Puanları
38
Konum
İzmit
KARACABEY’İN MESELELERİ BURSA’DA MASAYA YATIRILDI

karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Ak Parti İlçe Başkanı Murat Erol ile Bursa İl Emniyet Müdürlüğü ile Kent Konseyi’ni ziyaret ederek, ilçenin meselelerini görüştü.
Başkan Ali Özkan, İlçe Başkanı Murat Erol, önce İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız’ı ziyaret etti. Ziyarette, asayiş konuları masaya yatırılırken, Özkan, her zaman güvenlik güçlerinin yanında oldukları mesajını verdi.
Özkan ve Erol, Bursa Kent Konseyi Başkanlığı ve Büyükşehir Başkan Danışmanlığı görevlerine seçilen HASAN Çepni’ye de hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Bursa Kent Konseyi ve Karacabey Kent Konseyi’nin ortak çalışmalarından duyulan memnuniyet dile getirildi.
 

kral41

Aktif Üye
Katılım
10 Haz 2013
Mesajlar
2,468
Tepkime puanı
28
Puanları
38
Konum
İzmit
BURSA’DA KÖYLÜ KADINLARIN MADEN ZAFERİ: "VURUR YÜZE İFADESİ TAŞ KIRAMAZSIN Bİ TANESİ"

Bursa’da ormanlık alana taş ocağı açılmak istenmesi köylü kadınları ayaklandırdı. Maden firması yetkilileri köyde bilgilendirme yapmak istedi ancak toplanan ve eylem yapan köylü kadınlar buna müsaade etmedi. Köylü kadınların açtığı, "Vurur yüze ifadesi taş kıramazsın bi tanesi"pankartı dikkat çekti.
Kayapa Mahalle sakinleri bölgede yapılması planlanan taş ocağına karşı çıkarak yetkili firma tarafından bilgilendirme yapılmasını reddetti. Mahalle halkı bölgede yetkili firma temsilcilerinin bilgilendirme yapmasına karşı çıktı. Ellerinde dövizler ve attıkları sloganlarla tepkilerini dile getiren Kayapalılar, ormanlarının talan edilmesine sert çıktı.
Firma yetkilileri ise toplantıya izin verilmemesinin ardından tutulan tutanak sonrası mahalleden ayrıldı. Bölgeye gelen CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal da mahalle halkına destek vererek, ormanların talan edilmesine müsaade etmeyeceklerini dile getirdi. Kayapa eski Belediye Başkanı Ahmet Sarı da 2007 yılında aynı bölgede yapılmak istenen maden ocağına karşı açtıkları davayı kazandıklarını belirterek, yeni bir işletmenin kurulmaması yönünde ellerinde yargı kararı olduğunu belirtti.
Mahalle sakinleri de 600 metre yakınlarındaki Davullu Dede mevkiine taş ocağı yapılmaması için sonuna kadar mücadele edeceklerini ifade etti. Nilüfer Kent Konseyi Kırsal Alan Çalışma Grubu da önceki gün bölgede gerçekleştirdiği toplantıyla vatandaşları bilgilendirdi.
 

kral41

Aktif Üye
Katılım
10 Haz 2013
Mesajlar
2,468
Tepkime puanı
28
Puanları
38
Konum
İzmit
BURSA’DA ESRARENGİZ PATLAMA SESİ

Bursa’da şehrin bir çok noktasından duyulan esrarengiz patlama sesi halk arasında paniğe sebep oldu.
Alınan bilgiye göre, saat 11.20 sıralarında özellikle Nilüfer ilçesinde yoğun olarak duyulan patlama sesi vatandaşlar arasında endişeye sebep oldu. Patlama sesi Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde de duyuldu. Polis ve arama kurtarma ekiplerine özellikle Nilüfer bölgesinden ihbar yağdı.
Polis telsizlerinden tüm bölgedeki ekipler uyarıldı. Ancak bir sonuç elde edilemedi. Patlamaya benzeyen sesin bir jetin ses duvarını aşmasından kaynaklandığı sanılıyor.
Geçtiğimiz yıllarda da benzer birkaç olay yaşanmıştı.
 

kral41

Aktif Üye
Katılım
10 Haz 2013
Mesajlar
2,468
Tepkime puanı
28
Puanları
38
Konum
İzmit
Bursa’da, kapısına gelen kişilerden yemek takımı alan kadın, kolileri açınca şok oldu. Kutuların boş olduğunu gören kadın, polise müracaat etti.
Çalı Mahallesi’nde ikamet eden A.B, evine gelen tanımadığı A.D. ve A.A.’den 6 parçadan oluşan çatal bıçak seti, teflon tencere seti ve porselen yemek takımı aldı. Karşılığında 580 lira ödeyen kadın, şahıslar gittikten sonra kolileri açınca büyük şok yaşadı. Kolilerin boş olduğunu gören kadın, polise başvurdu. Olayla alakalı tahkikat sürüyo
 

kral41

Aktif Üye
Katılım
10 Haz 2013
Mesajlar
2,468
Tepkime puanı
28
Puanları
38
Konum
İzmit
BURSA’DA "ÇAKMA" BASKINI

Bursa’da ünlü bir markayı taklit ettiği iddia edilen bir işyerinde yapılan aramada yüzlerce adet taklit ürün ele geçirildi.
Bursa’da yapılan operasyonlarla taklit ürün satan işyerlerine göz açtırılmıyor. Edinilen bilgiye göre polis, Bursa’nın merkez Yıldırım ilçesi Anadolu Mahallesinde taklit ürün ürettiği belirtilen N.B.’ye ait işyerinde mahkeme kararı ile arama yapıldı. Yapılan aramada 15 bin adet etiket, 5 çuval içinde 150 adet marka iplik, 79 bin adet etiket olmak üzere toplam 150 adet taklit parka bobin ve 99 bin adet etikete el konuldu.
Olayla alakalı soruşturma başlatıldı.
 

kral41

Aktif Üye
Katılım
10 Haz 2013
Mesajlar
2,468
Tepkime puanı
28
Puanları
38
Konum
İzmit
YILDIRIM SOKAKLARINDA ‘HİJYEN’ HAREKATI

Daha yaşanabilir Yıldırım hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Yıldırım Belediyesi’nin temizlik ekipleri, ilçenin cadde ve sokaklardaki temizlik faaliyetlerine aralıksız devam ediyor.
Yıldırım Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, 69 mahallede gece ve gündüz ekipleriyle temizlik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yıldırım’da girilmedik sokak bırakmayan ekipler, günün erken saatlerinden gece yarısına kadar süren rutin temizliklerinin yanı sıra, parkların temizliğini de gerçekleştiriyor. Pazar yerleri ise çöpleri alınıp süpürüldükten sonra özel deterjanlı suyla yıkanıyor.
Dört adet vakumlu süpürge, 65 adet çöp toplama aracı, 1 konteyner yıkama aracı ve 3 adet pazar yeri ve yol yıkama aracı ile Yıldırım’da çalışmalarına tam gaz devam eden 609 kişilik ekip, Yıldırım sokaklarını pırıl pırıl temizliyor. Yıldırım Belediyesi çöp çıkarma saatleri konusunda da vatandaşları bilinçlendirerek mahallelerde el ilanı ve afişlerle çöp çıkarma saatleri ve kuralları hakkında gerekli duyuru ve uyarıları da yapıyor.
"VATANDAŞLARIMIZ DUYARLI OLMALI"
sağlık ve hijyen konularını öncelikli hizmet alanı olarak belirlediklerini vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Yıldırım’ı köşe bucak temizliyoruz. Vatandaşlarımızdan isteğimiz, belirlenen kurallara uymalarını, çevre sağlığı ve temizliğine gerekli hassasiyeti göstermeleridir. Bir şehrin temizliğinin önce kendi sokağını temizlemekten başlar. Yaşadığımız şehir hepimizin. Amacımız vatandaşlarımıza daha temiz ve daha sağlıklı bir ilçe sunmak” diye konuştu.
 

kral41

Aktif Üye
Katılım
10 Haz 2013
Mesajlar
2,468
Tepkime puanı
28
Puanları
38
Konum
İzmit
100 SENELİK AHŞAP YAZMA KALIPLARI SANATSEVERLERİ BEKLİYOR



Türkiye’nin önemli tekstil sanayi müzelerinden Merinos Tekstil Sanayi Müzesi, İzmirli Yazma ustası Ahmet Hepdoğru’nun atölyesine ait ahşap yazma kalıplarından ve geleneksel baskılardan oluşan sergiye ev sahipliği yapıyor.
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa tarihinin sembol işletmelerinden Merinos Fabrikası’nı restore ederek günümüze taşıdığı Merinos Tekstil Sanayi Müzesi, yeni dönemde de tekstil üzerine yapılan çalışmaları ağırlamaya devam ediyor. Yard. Doç. Dr. Esra Kavcı Özdemir’in ve Yard. Doç. Bahadır Öztürk’ün, Ahmet Hepdoğru atölyesine ait yaklaşık 100 senelik ahşap kalıpları kullanarak günümüze taşıdıkları geleneksel ve özgün tasarımlarından oluşan ‘Ahmet Hepdoğru İzmir Yazma Kalıpları Arşivinden Seçmeler’ isimli sergisi, düzenlenen törenle açıldı. Törene, Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas, Müzeler Şube Müdürü Muhterem Çevik ile sanatseverler katıldı.
Serginin açılışında konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Şükrü Köse, geleneksel birikimleri evrensel konuma taşıyan ülkelerden olduklarını belirterek, bu değerleri insanlığın ortak kullanıma sunduklarını anlattı. Müzelerin, geçmişle geleceğin günümüzdeki buluşma noktası olduğunu söyleyen Köse, “Bursa, Türkiye’nin müze başkenti konumundadır. Merinos Tekstil Sanayi Müzesi aracılığıyla geleneksel tekstil örneklerini Bursalılarla buluşturuyoruz. 2015-2016 sergi dönemimizi, İzmirli Yazma Ustası Ahmet Hepdoğru’ya ait yazma kalıpları arşivinden oluşan ‘yazma’ konulu sergiyle açıyoruz. Geleneksel sanatlarımızdan olan yazmaya, açılan sergiyle katkı sunacağız. Serginin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
Küratör Prof. Dr. Ayten Sürür ise, 9 Eylül Üniversitesi arşivine devredilmiş koleksiyonun bir bölümünü Bursa’da sergilediklerini söyledi. Sergilenen ahşap kalıp örneklerinin yaklaşık 100 senelik olduğunu belirten Sürür, projeler sergilerine 2013’te başladıklarını, bu dönemin ise ilk sergisini açtıklarını ifade etti. Sürür, “Eskiden Bursa’da da var olan yazma çalışmalarını yeniden hatırlatmak, izleyenlere tekstile ait eski çalışmaların bir bölümünü sunmak amacıyla sergiyi Bursa’ya davet ettik. Sergi kapsamında atölye çalışmaları yapacağız. İzmir yöresine ait kalıplarla yazma sanatının yapıldığını ve ihracat boyutlarına ulaştığını biliyoruz. Bunu Rumeli’de yaşayan soydaşlarımızda da görüyoruz. Koleksiyon Ahmet Hepdoğru’ya aittir. Kanada’da yaşayan oğlu Aslan Hepdoğru tarafından üniversiteye bağışlandı. Koleksiyonun yanında hocalarımızın yaptığı özgün çalışmalar da sergileniyor. Serginin şehrimize getirilmesinde emeği olan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından sergide emeği geçen Prof. Dr. Oya Sipahioğlu, Prof. Nuray Yılmaz, Yard. Doç. Dr. Esra Kavcı Özdemir ve Yard. Doç. Bahadır Öztürk’e plaket takdim edildi. Sergi, 12 Ocak tarihine kadar sanatseverlerle buluşacak.
 

kral41

Aktif Üye
Katılım
10 Haz 2013
Mesajlar
2,468
Tepkime puanı
28
Puanları
38
Konum
İzmit
İNGİLİZCE ÖĞRENEN KADINLAR SERTİFİKALARINI ALDI

Nilüfer Belediyesi Kadın ve Çocuk Merkezi’nin verdiği İngilizce eğitimine katılan 15 kadın sertifikalarını aldı.
Nilüfer Belediyesi Kadın ve Çocuk Merkezi’nin kadınların ve çocukların gelişimine yönelik çalışmaları meyvesini veriyor. Düzenlenen İngilizce kursu da başarıyla tamamlandı.
Nilüfer Belediyesi ve Ankara Üniversitesi Türkçe ve Yabancı Dil Araştırma ve Uygulama Merkezi (TÖMER) işbirliğiyle hayata geçirilen proje çerçevesinde 15 kadın 2 ay süren İngilizce eğitimini tamamladı. Kursiyerlere sertifikalarını veren Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Hedefimiz kadınların hem İngilizce öğrenmelerini, hem de sosyal ilişkilerini geliştirerek dostluklar kurmalarını sağlamak. Kadın ve Çocuk Merkezi’ndeki çalışmalarımızla maksadımız istihdamı sürecinde bir yol açmak. Zaten Kadın ve Çocuk Merkezleri’nin de kuruluş hedefi budur" şeklinde konuştu.
Bozbey, Kadın ve Çocuk Merkezi’nin hem kadınlara, hem de çocuklara yönelik çok önemli projeleri gerçekleştireceklerini de sözlerine ekledi.
TÖMER Bursa Şube Müdürü Halil Çağlar da işbirliğine her zaman hazır olduklarını söyledi.
 

kral41

Aktif Üye
Katılım
10 Haz 2013
Mesajlar
2,468
Tepkime puanı
28
Puanları
38
Konum
İzmit
AK PARTİ BURSA’DA YÜZDE 10’LUK OY ARTIŞININ YARISINI MHP’DEN ALDI



Ak Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, 1 kasımda aldıkları oy oranının Bursa demokrasi tarihinin oy oranı olduğunu söyledi.
Dobruca Sosyal Tesislerinde gazetecilerle kahvaltıda buluşan Cemalettin Torun, Bursa’da Ak Parti’nin 7 Haziran seçimlerine göre oyunu yüzde 10 arttırdığına dikkat çekerek, "1960 yılından sonra en yüksek oy olan 2011 yılındaki yüzde 53’lük destek, 1 Kasım 2015 seçimlerinde 1 puan arttırarak yüzde 54’e çıktı. Bu oran Bursa demokrasi tarihinin rekorudur. MHP’den yüzde 5, HDP’den yüzde 1.5, CHP’den yüzde 1 ve SP den 0.5 oy geçişi ile birlikte Haziran ayında sandığa gitmeyen yüzde 2’lik kesimin yüzde 90’ını da AK Partiyi tercih etti. Biz sahada ciddi bir pozitif elektriklenmeyi görüyorduk. Ancak açıkcası bu kadar yüksek yüzde 10’luk bir artışı beklemiyorduk. Ancak Bursa halkı cömert davrandı. Yüzde 54’lük oy oranı ile vatandaşlarımız bize çok ağır bir sorumluluk yüklediler. Buna layık olmak için seçimden sonra daha çok çalışacağız" dedi.
Haziran seçimlerindeki kayıplardan sonra yapılan en ufak bir tenkidi dikkate aldıklarını, kulaklarını çok daha hassas açtıklarını kaydeden Cemalettin Torun, Kasım seçimindeki başarıda milletvekili adaylarının dar bölge çalışmasının da etkili olduğunu söyledi. Körfez bölgesi denilen gemlik, Orhangazi, İznik’te İsmail Aydın’ın, İnegöl ve Yenişehir’de Hüseyin Şahin’in, Dağ ilçelerinde Osman Mesten’in, karacabey ve M.K.Paşa’da Mustafa Esgin ve Zekeriya Birkan’ın, Yıldırım, Gürsu, Kestel’de Efkan Ala ve Müfit Aydın’ın Kasım seçimlerinden önce 2 ay boyunca her gün vatandaşlarla bir araya geldiğini, problemleri daha çabuk kavrayarak anlık müdahelelerle vatandaşların meselelerine çözümler ürettiklerini anlatan Cemalettin Torun, hükümette 2 Bursa’lı bakanın yer almasının kendilerini mutlu edeceğini belirtti.
BURSA’DA sağlık VE ULAŞTIRMA YATIRIMLARI ÖNCELİKLİ OLACAK
Bursa’da 4 yıllık dönemde önceliğin sağlık hizmetleri ve ulaşım olduğuna işaret eden Başkan Cemalettin Torun, "Bursa Yüksek Hızlı Tren çalışmalarında heyelandan dolayı duraklayan çalışmaların yeniden başlayarak Bursa Ankara seferlerinin 2017 yılı sonu veya 2018 başında yapılmasını hedefliyoruz. Büyükşehir Belediyesimizin raylı sistemi Terminala ulaştırma çalışmaları başlayacak. Birçok kavşak inşası gündemdedir. Çekirge Devlet Hastanesi’ni Acemler’deki istihkam arsasına 5-6 ay içerisinde temelini atıp 2.5 veya 3 yılda devreye almayı hedefliyoruz. Gürsu Cüneyt Yıldız Devlet Hastanesi 1 yılda Kestel Rafet Kahraman Devlet Hastanesi 2 yıl içerisinde hizmete girecek. Sağlık Kompleksinin inşaatı tamamlanacak. Milletvekillerimize hizmet sahalarının paylaşımını kabinenin 17 Kasım’daki yemin töreninden sonra teşekkül etmesi ile yapacağız. 5 aylık bir kayıp oldu. Ancak Türkiye alışık olmadığı, verimsiz geçen koalisyon yerine yeniden tek parti iktidarını tercih etti. Biz bu 5 aylık kayıp süreyi hızlı kararlar alarak telafi edeceğiz. Bu sebeple yemin töreninden sonra Cumhurbaşkanımızın, 17 veya 18 Kasım’da hükümeti kurma görevini vereceğini düşünüyorum" dedi.
Asgari ücret konusunda 1 Kasım’dan önce muhalefetin, bin 500, bin 800 hatta 5 bin liralık vaadlerine iş dünyasının tepki vermediğini, seçimden sonra AK Parti’nin bin 300 liralık asgari ücret sözüne karşı gelmeye başlandığına dikkat çeken Torun, "Asgari ücret çok taraflı bir konudur. Komisyonda hükümet ağırlıklı söz sahibi olmasına karşılık bütün tarafların görüşü alınarak kısa sürede karara bağlanacaktır. Yılbaşında geçerli olacak olan asgari ücret konusunda hükümetin yeterli fedekarlığı göstereceğini ve geniş bir kitleyi ilgilendiren bu konuda vaadini yerine getirmek için yoğun çalışma içerisinde olacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.
BAŞBAKAN BURSA’YA GELİYOR
Torun, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun oy oranını 10 puan arttıran Bursa’ya teşekkür ziyaretinde bulunmak için geleceğini söyledi. tarihin belli olmadığını ifade eden Torun, bu ziyaretin Bursalılar tarafından da çok arzu edildiğini söyledi.
 

kral41

Aktif Üye
Katılım
10 Haz 2013
Mesajlar
2,468
Tepkime puanı
28
Puanları
38
Konum
İzmit
YILDIRIM’DA SU KESİNTİSİ

Bursa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (BUSKİ) tarafından Yıldırım ilçesinde 16-17 Kasım tarihlerinde su kesintisi yapılacak.
BUSKİ yetkililerinin açıklamasına göre, altyapı çalışmaları sebebiyle Millet Mahallesi ve civarında 16 Kasım Pazartesi ve 17 Kasım Salı tarihlerinde 08.00 ile 17.00 saatleri arasında su kesintisi yapılacak.
 

kral41

Aktif Üye
Katılım
10 Haz 2013
Mesajlar
2,468
Tepkime puanı
28
Puanları
38
Konum
İzmit
SALAK MİLYONER FİLMİ GERÇEK OLDU

Bursa’da yaşadığı evde arkadaşlarıyla altın aramaya koyulan adamın sonu, klasik Türk filmlerini aratmadı. Evin zemininde 5 metre derinliğinde kuyu kazan şahıslar yakayı ele verdi.
Olay Bursa’nın İznik İlçesi Yeni Mahallede meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, tarihten günümüze birçok medeniyete ev sahipliği yapmış İznik’teki evinin altında altın olduğuna inanan Ş.A., arkadaşları M.B. ve O.T. ile kazı yapmaya başladı. 2 buçuk metre genişliğinde 5 metre derinliğinde kazı yapmayı başaran şahısların gürültü yapmaları üzerine çevreden şikayette bulunuldu. Olay yerine gelen ekipler gözlerine inanamadı. Şantiyeyi andıran evin içinde kazı çalışması yapıldığı esnada eve giden polis ekipleri gözlerine inanamadı. Ekipler Ş.A., M.B. ve O.T.’yi göz altına aldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Yaşanan bu olay Türk filmi klasikleri arasında bulunan 4 kardeşin akrabalarının evinde hazine aradığı "Salak Milyoner" filmini akıllara getirdi
 

kral41

Aktif Üye
Katılım
10 Haz 2013
Mesajlar
2,468
Tepkime puanı
28
Puanları
38
Konum
İzmit
ÜNLÜ OTELLER BURSA PAZARINDAN MEMNUN

BursaTicaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından düzenlenen Contract Hotel Expo Bursa Fuarı’na katılan dünyaca ünlü otellerin üst düzey yöneticileri, otel yatırımlarının önümüzdeki süreçte daha da artacağını söyledi.
BTSO liderliğinde, TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ işbirliğiyle Türkiye’de ilk defa otel, restoran, cafe ve Hastane sektörüne kontrat işleri yapan güçlü tedarikçileri için kapılarını açan Contract Hotel Expo Bursa Fuarı (COHO), sektör temsilcilerini buluşturmaya devam ediyor. COHO Fuarı kapsamında uluslararası alanda hizmet veren firmaların üst düzey yöneticileri de panellerde ziyaretçilerle buluştu. İlk olarak Servotel Turizm Başkanı Sedat Nemli moderatörlüğünde, Starwood Hotels Türkiye Bölge Direktörü Sabine Dorn ve Divan Grup CEO’su Richard Peter Appelbaum, ‘İşletme Sözleşmeleri, Franchising, Kiralama’ konulu panele katıldı. Panelistler, otelcilik sektöründeki tecrübelerini katılımcılarla paylaştı.
"OTELCİLİK PAZARI DAHA DA BÜYÜYECEK"
Divan Grup CEO’su Richard Peter Appelbaum, dünyada artık ülke ekonomilerine markaların yön verdiğini söyledi. Her sektörde markalaşma ve farklılığın önemli olduğuna işaret eden Appelbaum, Türkiye ve Bursa’nın bu konuda turizm alanında büyük potansiyeli olduğuna dikkati çekti. “Bursa, sanayi endüstrisinde Türkiye’nin merkezi” diyen Appelbaum, hem turizm hem de yatırım bakımından Bursa’nın zenginliklerinin beklentilerinin üzerinde olduğunun altını çizdi. Bursa’daki otel yatırımlarının her geçen yıl arttığına işaret eden Appelbaum, sektörel büyümenin artarak devam edeceğini belirtti. Bursa pazarından oldukça memnun olduklarını vurgulayan Appelbaum, “Bursa, iyi bir destinasyon. Sadece Bursa’da değil, başka şehirlerde de yeni oteller açmayı hedefliyoruz. Bazı yerlerde de ilk olmak istiyoruz. Çünkü, bir bölgede ilk olursanız en iyi yeri siz almış olursunuz” ifadelerini kullandı.
Starwood Hotels & Resorts Türkiye Bölge Direktörü Sabine Dorn ise, firma olarak Bursa’da iki otellerinin bulunduğunu ve Bursa pazarından da oldukça memnun olduklarını aktardı. Türkiye ve Bursa’nın sektörel olarak her geçen gün büyüdüğünü ifade eden Dorn, “2015, Türkiye için zor bir yıl oldu. Yeni dönemde belirsizliklerin ortadan kalkmasıyla sektörde büyüme trendi devam edecek. Bu da büyük fırsatları doğuracaktır” dedi.
Servotel Turizm Başkanı Sedat Nemli, Türkiye’de her sene bine yakın otelin sektöre dahil olduğunu ifade etti. Türkiye’nin bir turizm ülkesi olduğunu belirten Nemli, “Ülkemizin sektörde sayısız hazinesi var. Bunların her birinde ayrı ayrı başarılar yakalanabilir” diye konuştu.
Nemli, BTSO ve TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ tarafından düzenlenen COHO Fuarı’nın çok güzel bir başlangıca imza attığını ifade ederek, “BTSO’nun son dönemde fuarcılık konusunda önemli çalışmaları var. COHO Fuarı da kısa sürede başarılı olacaktır. Sektörümüz açısından Bursa’nın İstanbul’a olan yakınlığı ayrı bir avantaj sağlıyor. Bursa, fuarcılıkta büyük başarılara imza atacaktır” dedi.
 

kral41

Aktif Üye
Katılım
10 Haz 2013
Mesajlar
2,468
Tepkime puanı
28
Puanları
38
Konum
İzmit
ORHANGAZİ NADIR DERESİ ISLAH EDİLİYOR

Bursa’nın Orhangazi ilçesinde bulunan Nadır Deresi ıslah çalışmaları 2016 yılından itibaren başlayacak.
Orhangazi Belediyesi’nin önem verdiği projelerinden birisi olan Nadır Deresi Islah Çalışmaları 2016 yatırım programına alınıyor. Geçtiğimiz günlerde Orhangazi’ye gelen DSİ Bursa Bölge Müdürü İbrahim Tarı, Nadır Deresi ıslahının 2016 yatırım programına dahil edileceğini ve 2016 yılı içinde Nadır Deresi’nin ıslahını gerçekleştireceklerini belirtti.
NADIR’DAN ORKENT KÖPRÜSÜ’NE KADAR
Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, en önemli projelerden birisinin de Nadır Deresi’nin ıslah ve projelendirilmesi olduğunu belirterek, "Amacımız Orkent Köprüsü’nden Nadır Piknik Alanı’na kadar olan bölümde Nadır Deresi’nin ıslahını tamamlamak. Ardından dere boyunca sosyal tesisler, piknik alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları ile köprüler inşa ederek bu bölgeyi Orhangazi halkına kazandırmak" dedi.
SOSYAL DONATI ALANLARI
Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Nadır Deresi’nin Açıkhava Tiyatrosu bölgesinden geçen kısmına benzer bir çalışma yapılacağını belirterek, "Orkent Köprüsü ile Nadır Piknik Alanı bölümü yaklaşık 2 kilometrelik bir bölüm. Bu bölgenin temizliği ve ıslahı yapıldıktan sonra projeyi hayata geçirmeyi planlıyoruz. Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğümüz dere ıslahı ile ilgili çalışmayı yapacak. Ardından biz de Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte bu bölge için planladığımız projeyi hayata geçireceğiz. Amacımız bu bölgeyi ilçenin en gözde mekanlarından birisi haline getirmek" diye konuştu.
 

kral41

Aktif Üye
Katılım
10 Haz 2013
Mesajlar
2,468
Tepkime puanı
28
Puanları
38
Konum
İzmit
BOZBEY, NİLÜFERLİLERLE SABAH SPORUNDA



Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, spor İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Sporun kenti Nilüfer’de yürüyoruz” etkinliğine katılarak, mahalle halkıyla birlikte Sabah sporu yaptı.
Nilüfer Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü, “Sporun kenti Nilüfer’de yürüyoruz” sloganıyla sabah sporu yapan vatandaşlara destek veriyor. Nilüfer’in Beşevler Petunya Parkı ve Koşu Yolu ile Cephanelik Koşu Parkuru’nda sabah sporu düzenleyen Nilüfer Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü’nün etkinliğine Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de eşi Seden Bozbey ve çocukları Meriç ile katıldı. Başkan Yardımcısı Yalçın Işıkyıldız, Nilüfer Belediyesi Meclis Üyeleri ve muhtarların da katıldığı yürüyüşte Başkan Bozbey mahalleliyle birlikte spor yaptı. Nilüfer Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü personeli Süleyman Yeşilova’nın eğitmenliğinde gerçekleştirilen yürüyüş öncesi katılımcılara kayısı, badem, su ve ayran dağıtıldı. Sabah sporuna başlamadan önce kayısı ve bademin metabolizmayı dinç tutacağını kaydeden Yeşilova, yürüyüşten sonra da ayran içilmesi gerektiğini söyledi.
Beşevler Petunya Parkı ve Koşu Yolu ile Cephanelik Koşu Yolu’nda düzenlenen sabah sporuna katılan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de Nilüferlilerin bilinçli spor yapmaları için Spor İşleri Müdürlüğü tarafından Nilüfer’in çeşitli mahallelerinde yürüyüş etkinlikleri düzenlediklerini söyledi. Yürüyüş etkinliklerinin önümüzdeki günlerde de devam edeceğini kaydeden Başkan Bozbey, sağlık için herkesi bu yürüyüşlere davet etti.
Nilüfer Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü’nün düzenlediği sabah sporu etkinleri önümüzdeki hafta Barış Mahallesi ve Ataevler Mahallesi’nde devam edecek.
 

kral41

Aktif Üye
Katılım
10 Haz 2013
Mesajlar
2,468
Tepkime puanı
28
Puanları
38
Konum
İzmit
ULUDAĞ’DA PASTIRMA YAZI KEYFİ

Türkiye’nin en önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ, pastırma yazlarını fırsat bilen doğa severlerin akınına sahne oldu.
Yurt içi ve yurt dışından birçok turistin akın ettiği Türkiye’nin en önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ, pastırma yazının etkisiyle dolup taşıyor. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği şu günlerde Bursa Arama Kurtarma Ekibi (BAKUT) gibi ekipler de doğada eğitim yapma fırsatı buldu. BAKUT İnegöl Şubesi üyeleri Uludağ’da trekking ve tırmanış gerçekleştirdikten sonra Bursa manzarasının en iyi izlendiği Uludağ’ın Bakacak mevkiinde çay keyfi yaptı. Bursa manzarasına karşı 1 liraya çay içme fırsatı bulan vatandaşlar da Bakacak mevkiinde hem havanın hem manzaranın tadını çıkardı.
 

kral41

Aktif Üye
Katılım
10 Haz 2013
Mesajlar
2,468
Tepkime puanı
28
Puanları
38
Konum
İzmit
MİLANO TİCARET ODASI’NDAN BURSA’YA YAKIN İLGİ

ITMA 2015 Fuarı kapsamında 230 kişilik heyetle Milano’ya çıkarma yapan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), organizasyon kapsamında temaslarını sürdürüyor.
4 yılda bir düzenlenen ITMA Fuarı kapsamında Milano’da bulunan BTSO heyeti, Milano Ticaret Odası Başkanvekili Alfredo Zini ve beraberindeki heyet ile bir araya geldi. BTSO Yönetim Kurulu Başkanvekili İsmail Kuş, ITMA Fuar Heyeti Başkanı ve BTSO Meclis Başkanvekili Mesut Okyay ile Heyet Başkan Yardımcısı ve BTSO Meclis Üyesi HASAN Çepni’nin katıldığı toplantıda her iki oda arasında gerçekleştirilebilecek işbirlikleri masaya yatırıldı.
Toplantıda konuşan BTSO Başkanvekili İsmail Kuş, Bursa’dan İtalya’ya ihracat yapan 270 firma bulunduğunu ifade ederek, “Bursa’da İtalya sermayeli 34 firma faaliyet gösteriyor. Bursa başta makine, tekstil ve otomotiv olmak üzere birçok farklı sektörde yalnızca Türkiye’de değil dünyada da söz sahibi bir şehir” dedi.
ITMA Fuarı’na BTSO olarak 230 kişilik bir heyetle geldiklerini hatırlatan İsmail Kuş, “ITMA Fuarı’ndan bir gün önce BTSO olarak COHO Fuarı’nı düzenledik. Fuar kapsamında farklı ülkelerden yabancı heyetleri ağırladık. Yine yurt dışından gelen alım heyetlerini de fuar için Bursa’ya getirdik. Bu ayın sonunda kapalı alanda blok mermerlerin sergilendiği dünyadaki tek fuar olan Blok Mermer Fuarı’nı, 13 Ocak’ta ise Junio Show Fuarı’nı düzenliyoruz. Bu fuarlar kapsamında Milano’daki işadamlarını da misafir etmekten onur duyarız” şeklinde konuştu.
“TÜRKİYE DÜNYANIN MERKEZİNDE BİR ÜLKE”
Türkiye’den bazı firmalar ile ticaret yaptıklarını söyleyen Milano Ticaret Odası Başkanvekili Alfredo Zini, “Türkiye’nin önemini biliyoruz. Türkiye yalnızca Avrupa ve Asya’nın ortasında değil, dünyanın merkezinde bir ülke” dedi.
Milano Ticaret Odası’nın 300 bin kayıtlı üyesi bulunduğunu anlatan Zini, üye firmalarının sektörleri ile ilgili teknik bilgi ihtiyacını gidermek için çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Bursa’daki teşvikler ve fırsatlar konusunda üyelerine gerekli bilgilendirmeyi yapacaklarını ifade eden Zini konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biz Bursa ile işbirliği yapmaya hazırız. Düzenlemiş olduğunuz fuar organizasyonları sayesinde üyelerimize Bursa’yı anlatmamız daha kolay olacaktır. Bu sayede yalnızca tekstilde sektöründe değil diğer sektörlerde de gerçekleştirebileceğimiz işbirliklerinin kapılarını aralayabiliriz.”
1851 yılında kurulan ve dünyadaki sayılı tekstil makineleri üreticilerinden birisi olan Marzoli Firması’nı ziyaret eden BTSO heyeti firma yöneticileri ile tekstil makineleri teknolojisinin ulaştığı noktalar ve üreticilerin ihtiyaç duyduğu teknolojiler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.
Bursalı işadamları ayrıca, BTSO organizasyonuyla düzenlenen ikili iş görüşmelerinde İtalyan iş dünyası temsilcileri ile karşılıklı görüşme fırsatı yakaladı.
 

kral41

Aktif Üye
Katılım
10 Haz 2013
Mesajlar
2,468
Tepkime puanı
28
Puanları
38
Konum
İzmit
YILDIRIM BELEDİYESİ KIŞ ÖNLEMLERİNİ ALDI

Yaklaşan kış öncesi Yıldırım Belediyesi, yollarda olumsuz bir durum yaşanmaması için önlemlerini aldı.
Yıldırım Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü kışlık hazırlıklarını tamamladı. Ekipler Greyder, kepçe ve kar küreme gibi toplam 15 araçla kış boyunca Yıldırım’da kar ve buzla mücadele edecek. Vatandaşların iş ve ulaşımlarının aksamaması için karla mücadele ekipleri de 24 saat hazır bekleyecek. Karla mücadele eylem planını da hazırlayan ekipler, Yıldırım’da karla mücadeleyi cadde cadde, sokak sokak etkin bir şekilde gerçekleştirecek. Kar ve buzlanmanın günlük hayatı aksatmaması için gerekli hazırlıkların tamamlandığını dile getiren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Bizler belediye olarak üzerimize düşen hazırlıkları tamamladık. Amacımız özellikle yüksek kesimlerde yaşayan vatandaşlarımızın kar yağışından olumsuz etkilenmemesini sağlamak. Yeni Yıldırım’ın daha ulaşılabilir olması amacıyla karla mücadele çalışmalarımız 7 gün 24 saat sürecek. Ancak kışla birlikte özellikle aracı olan Yıldırımlılara da gerekli hazırlıklarını yapmalarını tavsiye ediyorum” dedi.
Vatandaşlar kar nedeniyle oluşabilecek olumsuz durumları Yıldırım Belediyesi Çağrı Merkezi’nin 444 16 02 numaralı telefonuna iletebilecekler. Herhangi bir kar yağışı ve buzlanma durumunda derhal harekete geçecek ekipler, tuzlama ve yol açma çalışmaları gerçekleştirecek. Kepçe ve greyderlerle karlar temizlenirken bir yandan da tuzlama çalışması yapılacak. Kar yağışında öncelikli olarak ana yollarda, okullar ve otobüs güzergahlarında daha sonra sokak aralarında çalışmalar yapılacak.
 

kral41

Aktif Üye
Katılım
10 Haz 2013
Mesajlar
2,468
Tepkime puanı
28
Puanları
38
Konum
İzmit
[h=1]Otomobilin Ezdiği Yavru Kedi Protez Bacakla Yürüyecek[/h]
[h=2]Bursa’da, otomobilin ezdiği yavru kedi protez bacakla yürütülecek[/h]Bursa'da, otomobilin ezdiği yavru kedi protez bacakla yürütülecek.

Hayatını hayvanlara adayan Besim Sezgin, yolda bir aracın çarpıp bıraktığı yavru kediyi alarak veterinere götürdü. Burada yapılan müdahalede iki ayağı kesilen yavru kedinin tekrar yürüyebilmesi için protez bacak yaptıran hayvansever, takılan protezlerle kedinin yürümesini sağlayacak. Şu an veterinerde tedavi gören minik kediyi her gün ziyaret ederek sağlık durumu hakkında bilgi alan Besim Sezgin, kedinin ayaklarına protez takılıp yürüyeceği günü iple çekiyor.

Hayatını hayvanlara adadığını ifade eden Besim Sezgin, "Bu yavru kediye araç çarpmış. Taksi durağı kulübesinin arasına sıkışıp kalmış. Taksiciler 3 kez itfaiyeyi aramış, ama gelen olmamış. Taksiciler, hayvanları sevdiğimi bildikleri için benden yardım istediler. Derhal gidip yaralı yavru kediyi alarak veterinere götürdüm. Burada yapılan müdahale ile kedinin ön ve arka ayağı kesildi. Önümüzdeki günlerde kedinin yürüyebilmesi için iki ayağına da protez takacağız" dedi.

Kediyi tedavi eden Veteriner Bilge Öztürk, "10 gün önce Besim Bey bize bir sokak kedisi getirdi. Kedi bize geldiğinde ön ve arka ayakları çok kötü durumdaydı. Başarılı bir operasyonla iki bacağını keserek kediyi hayatta tuttuk. Kısmetse 10 gün sonra kedinin ayaklarına protez bacakları takacağız. Kedi yaklaşık 2,5 aylık. Protezler kedinin sokakta yürüyebilmesi için yeterli olmayacak, ama ev ortamında rahatlıkla yürüyebilecek" şeklinde konuştu. - BURSA
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst