gittigidiyor

Casper VIA F1 Özellikleri, Çıkış Tarihi ve Fiyatı

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Casper-VIA-F1-2.jpg


Akıllı telefon dünyasında VIA serileriyle kendisine yer bulmaya başlayan Casper ünlü markaların akıllı telefonları kadar olmasa da özellikle ülkemizde bir hayli tercih edilen akıllı telefon markaları arasında gösteriliyor. Son olarak VIA E2 serisi ile adından söz ettiren markanın bununla beraber yeni bir serisi daha ortaya çıktı. Kısa bir süre önce satışa çıkan modellerden birisi de Casper VIA F1 serisi oldu.
Casper VIA F1 Nasıl Bir Telefon Serisi?

Kısa süre önce ortaya çıkan akıllı telefonun Casper VIA serilerine yeni bir soluk getirmesi bekleniyor. Telefonun özelliklerine baktığınızda da bu durumu net bir şekilde görebiliyorsunuz. Casper VIA F1 serisi içerisinde yer alan özellikler ve tasarım detayları telefonların beğeni toplayacak bir seri olduğun da gösteriyor.
Casper VIA F1 Tasarım Detayları

Öncelikle telefonun tasarım detaylarından bahsedelim. Tasarım konusunda yeni serinin ilk dikkat çeken noktası arka kısmın. Diğer serilerden farklı olarak bu kez arka kısmında üst üste sıralanmış yeni bir kamera tasarımı söz konusu. Sadece kamera tasarım kısmında farklar yok. Bunun dışında kameranın artık çift kamera olduğunu ekleyelim.



Casper-VIA-F1.jpg

Üst üste iki kamera ile beraber gelen modelin ön kısmında ise fiziksel bir Home tuşu bulunuyor. Sağ ve sol kısımlarda sanal tuşları görüyorsunuz. Home tuşu kısmında ise parmak izi sensörünün yer alması biraz daha şık bir tasarım elde edilmesini sağlamış. Siyah renk seçeneği ile beraber oldukça şık gözüken akıllı telefonun 169 gram ağırlığında olduğunu da belirtelim.
Boyutları: 154.2 mm X 76.4 mm X 7.4 mm ağırlık 164 gram.
Renk: Siyah
Gövde Malzemesi: Yekpare Alüminyum çerçeve kısmında metal
Casper VIA F1 Teknik Özellik Detayları

Şimdi geçelim yeni Casper VIA F1 serisinin teknik özelliklerine. Bu seride kullanılan özellikler Casper’ın biraz daha üst segment akıllı telefonlara yöneldiğini gösteriyor. Modelin içerisinde performanslı işlemci serilerinden biri olan MediaTek MT6755 serisi işlemciler yer alıyor. Helio P10 işlemci serisi olarak ünlenmiş olan bu seri işlemcilerde Casper akıllı telefonlar 2.0 GHz hız değeri sunuyor.
Toplamda 8 çekirdek olan işlemcilerin ARMv8 64 bit mimarisinde olmasının yanı sıra işlemcilerle beraber grafik birimi kısmında Mali-T860 MP2 işlemcileri kullanılıyor. İşlemcileri konusunda ideal performans beklentilerini vereceği düşünülen akıllı telefonun RAM bellek kısmında ise yine yüksek bir değer 4 GB bellek miktarı sunuluyor. Fakat bellek teknolojisi eski teknolojiler olan LPDDR3 teknolojisi. Dahili depolama alanında ise 64 GB dahili depolama alanı sunuluyor. Maksimum yükseltilebilir hafıza miktarı ise 128 GB değerinde.



Casper-VIA-F1-1.jpg

Ekran Özellikleri Yeterli Mi?

Teknik özellikleri standart olan Casper VIA akıllı telefonlarından daha iyi olan akıllı telefonun ekran kısmında da yine oldukça iyi bir teknoloji görüyoruz. Ekran boyutu olarak 5.5 inç ile beraber gelen seri çözünürlük değeri olarak ise Full HD değerini sunuyor. 5.5 inç ekranlar için oldukça ideal bir ekran çözünürlüğü olarak gösterebileceğimiz çözünürlük değeri ile beraber 401 PPI piksel yoğunluğu da sunuluyor.
Ekran çözünürlüğü kısmı oldukça yeterli olan akıllı telefonun ekran teknolojisi kısmında ise IPS LCD teknolojisi kullanılıyor. Gorilla Glass 3 serisi korumalı camlara sahip olan akıllı telefonun çizilmelere karşı koruması ve iz bırakmama gibi özellikleri bulunuyor. Casper VIA F1 serisinin ekran gövde oranı ise %70 oranından biraz daha fazla.



Casper-VIA-F1-4.jpg


Kamera Özellikleri ve Çekim Çözünürlüğü

Casper VIA F1 serisinde en çok merak edilen noktaya geldik. Telefonun kamerası serinin diğer telefonlarından farklı. Markanın çift kamera kullandığı model olan telefonda arka kısımda 13 MP değerinde ana bir kamera hemen alt kısmında ise 5 MP değerinde ikinci bir kamera yer alıyor. Kameranın yanında yer alan LED ışıkla beraber gelen akıllı telefonun ikinci kamerasının özelliği ise derinlik algısının olması.
Çok daha etkili fotoğraflar çekmenize olanak sağlayacak olan kamera teknolojisinin çekim çözünürlüğü ise Full HD. Ayrıca Sony Exmor sensörlerinin kullanıldığı kameralarda hızlı odaklama, elle odaklama, HDR modu gibi ekstra birçok teknolojide bulunuyor. Arka kamera kısmında bu denli teknolojilere yer verilirken ön kamera kısmında da 13 MP değerinde bir kamera bulunuyor. Geniş açılı çekim özelliği bulunan ön kameranın 80 derece açı sunma imkanı bulunuyor.



Casper-VIA-F1-2.jpg


İşletim Sistemi Ve Pil Teknolojisi

İşletim sistemi konusunda yeni serilerden biri olsa da Casper VIA F1 içerisinde Android 6.0.1 serisi yer alıyor. Daha sonra güncelleme alması da beklenen akıllı telefonun ne zamana kadar güncelleme alacağı konusunda ise net bir bilgi bulunmuyor. İşletim sistemini bir kenara bırakacak olursak bir diğer nokta ise pil teknolojileri pil kısmında 3000 mAh kapasiteli pillere sahip olan akıllı telefonun beklemem sürelerinin 300 saat ile 500 saat arasında değiştiği de belirtiliyor.
Çıkış Tarihi ve Fiyatı

Çıkış tarihi konusunda doğrudan telefonların ülkemizde satışta olduğunu belirtelim. Hali hazırda satışta olan Casper VIA F1 akıllı telefonlarının satış fiyatı ise mini değişiklikler göstermesi ile beraber 1.850.00 TL rakamları üzerinden başlamakta. Telefon mağazalara göre farklı fiyat değişiklikleriyle beraber de geliyor.



Casper-VIA-F1-3.jpg

Genel Olarak Seri Yorumu

Casper VIA F1 serisi ile ilk VIA serisini karşlatıracak olursak VIA akıllı telefonlarında ciddi bir gelişim olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle bu modelde 2 GHz hızında işlemciler ve çift kamera gibi artıları düşünecek olursak serinin bu telefonunun da başarılı bir seri olduğunu söylemek yanlış olmaz.
Not: bazı telefon görselleri Casper’ın kendi sitesinde paylaşılan fotoğraflardan alınmıştır.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst