gittigidiyor

Cccam servere saldirida bulunan ipleri firewall ile banlamak:

AKHİSAR LI

Aktif Üye

ALINTI: yasars

Cccam servere saldirida bulunan ipleri firewall ile banlamak:

sen yeterki usta... yanlis bu isden anliyanlar yapsin... ben yapdim bende calisiyor ...

Firewall aktivlestirme: COK ÖNEMLI BUNU ILK YAPINIZ YOKSA SERVERE BAGLANAMASINIZ
Kod:
sudo ufw allow <ssh port> örnek: sudo ufw allow 22
sudo ufw allow <cccam port > örnek: sudo ufw allow 18000
sudo ufw allow <cccaminfophp port> örnek: sudo ufw allow 16001

sonra...
Kod:
sudo ufw logging on
log buradsa /var/log/syslog.

simdi firewallu aktivlestiriyoruz:
Kod:
sudo ufw enable
bunu yaptikdan sonra cccam i yeniden calisridin... cccam restart gibi....

status icin:
Kod:
sudo ufw status
simdi firewall acildi ...
smile.png

simdi gelelim isin en tatli bölümüne...

Kod:
iptables -I INPUT -p tcp --dport 18000 -i eth0 -m state --state NEW -m recent --set
örnek: iptables -I INPUT -p tcp --dport 18000 -i eth0 -m state --state NEW -m recent --set ( bende cccam port 18000de )

sonra:
Kod:
iptables -I INPUT -p tcp --dport <cccam port> -i eth0 -m state --state NEW -m recent --update --seconds <saniye> --hitcount <kac kere sonra> -j DROP
örnek: iptables -I INPUT -p tcp --dport 18000 -i eth0 -m state --state NEW -m recent --update --seconds 300 --hitcount 6 -j DROP
(cccam port 18000 e kim 300 saniye (5dak) icinde 6x den fazla yanlis giris yaparsa KÜT BANNLANYIOR
biggrin.png
, Yani size kadir usta nin verdigni bu otomotik yapiyor
biggrin.png
)

----> ben 5 dak ayarladim
wink.png
ve 6x siz nasil ayarlasaniz siz bilirsiniz....
eger yanlis birsey yazdisanin yada iptables si silmek icin
Kod:
iptables -F (bütun iptables yine stand hale geri gelyior)
Status icin :
Kod:
sudo ufw status
Kod:
To Action From
-- ------ ----
22/tcp ALLOW Anywhere
18000 LIMIT Anywhere <<<< bu yazarsa hersey tamam
smile.gif

16001 ALLOW Anywhere

System: Ubuntu 9.04
yardim icin bu konuya yazin!

arkadaslar ben hic reboot yapamdim ... bugun reboot yapdim bu yukardaki iptable ile basliyan 2 satir siliniyor

iptables -I INPUT -p tcp --dport <cccam port> -i eth0 -m state --state NEW -m recent --set
iptables -I INPUT -p tcp --dport <cccam port> -i eth0 -m state --state NEW -m recent --update --seconds <saniye> --hitcount <kac kere sonra> -j DROP

bunu heüp rebootdan sonra vermelisiniz.... ben bakalim bunun icin bir script hazirlamaya calisacam eger basarisam sunarim...

Dikkat Lütfen sadece anliyanlar yapsin!! ben denedim bende calisiyor
smile.png
))
evet yukardaki verdiklerim hep rebootdan sonra silindigi icin bunu sabitlesdirdim
smile.png

ilk bastan
Kod:
sudo iptables-save > /etc/iptables.rules
sonra /etc/rc.local a bunu ekleyin
Kod:
iptables-restore < /etc/iptables.rules
bu alternafiv he hem daha kolay dir... öbürünü sildim

simdi her rebootdan sonra otomatik calisacakdir....

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.