gittigidiyor

Cep Telefonu Kısırlık Yapar Mı? Cep Telefonu Zararlı mı?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

Cep Telefonu Kısırlık Yapar Mı? Cep Telefonu Zararlı mı?
Herkesin aklında cep telefonu kısırlık yapar mı? Sorusu dolaşmaktadır. Uzun bir süre cep telefonu ile konuşmak, uyumakta olan bir bireyin cep telefonunu yanında bulundurması ya da cep telefonu pantolon ceplerinde durdurulması gibi durumlarda kısırlığa neden olur gibi bir çok söylemeler bulunmaktadır. Bu şekilde kişiler cep telefonu kısırlık yapar konusunda pek çok iddialar söylemekteydi.

En fazla yoğun olarak Batı'da yaşayan kişilerin erkeklerin çocuk yapma kalitesinin düştüğüne dair bunun gibi bir çok söylenmeler olmaktadır. Bir çok insanda çocuk sahibi olmak ve kısır gibi problemler çok sayıda ortaya çıkmaktadır. Bu nedenle pek çok insanlar cep telefonuna bağlamaktadır. İnsanların aklında cep telefonu kısır yapıyor gibi söylemler sürekli olarak yapılmaktadır. Bu sebeplerden dolayı kısır olma nedenlerini cep telefonuna bağlamaya başlamışlardır. Açıklamalar nedeni ile pek çok söyleyişler hakkında bilgiler edinmeye başlanmıştır. Fakat bu nedenle bilimler ve uzmanlar tarafından cep telefonun kısır yapmadığına dair kanıtlanmaktadır. Kadın hastalıkları doğum uzmanları tarafından pek çok araştırmalar ile kısırlığa yada genetik değişimlerine sebep olmadığı açıklamaktadır.



Cep telefonun kısırlık hakkında söylemlere deneysel bir modeller ile açıklamalar yapılmaktadır. Fakat ne olursa olsun cep telefonlarını vücutlara yakın temas edilmemesine dikkat edilmelidir. Cep telefonunun üreme organlarını etkilediğine dair hiç bir kanıtlanmış ve ispatlanmış bilgiler bulunmamaktadır. Cep telefonu kısırlık yapar gibi pek çok söyleyişlere kanıtlar bulunmamaktadır. Bu nedenle uzmanlar tarafından deneyler yapılarak cep telefonunun kısırlık yapmadığına daire açıklamalar yapılmaktadır.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst