gittigidiyor

Cep telefonunu projeksiyona baglamak istiyorum.

riva70

Aktif Üye
Katılım
24 Şub 2015
Mesajlar
7
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
40
Konum
tunceli
Lg g2 cep telefonumu otg kablo + mini usb kablo ile projeksiyon cihazina bagladim ama goruntu alamadim sebebi nedir acaba player ile alakali olabilirmi mxplayer kullanmistim.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Lg g2 cep telefonumu otg kablo + mini usb kablo ile projeksiyon cihazina bagladim ama goruntu alamadim sebebi nedir acaba player ile alakali olabilirmi mxplayer kullanmistim.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi


merhaba aramıza hoşgeldiniz
Ara kablolarla cihazın öz kullanım aparatlarla istediğiniz uygulamayı yapabilirsiniz.Komponent kablonun desteklediği bir kablo ile aktarım sağlanır ama uc ve komposit kablolarda uyumlu kabloların olması uygunluğu vardır.Diğer taraftan her telefon kullanıcısının kullanıldığı kablo alışımları vardır.giriş ve çıkışların aparat komposit kabloları değişiktir.yanlış bağlama her iki cihazdada ürünü kaybetme riski ile karşılaşabilirsiniz.doğru uygulama adına doğruları bulmak gerekir.
Eğer Tv'niz akıllı ise telefonunuzda olan Miracast isimli yere tıklayıp kablo kullanmadan tvye yansıtabilirsiniz. Değil ise usb hdmi kablolar var gittigidiyor tarzı sitelerden max 50tlye bulabilirsin. O kablodan alıp bağlanırsın.
Not:Kablo alacaksan en kalitelisini almaya bak ki telefonuna bir zarar gelmesin diyorum
risk altında olmamak adına telefonunuzun ara aparatların doğru uygulama altında olmasına dikkat ediniz.görüntü alamamak tamamen yüksek çözünürlüklü veri aktarımı için alaşımlı komposit kabloların değer üstü verisel dönüşümlerle çözebilirsiniz
Bu konuya başka bir chazın örnekleriyle sizleri bilgilendirelim bakalım.öz kullanım telefonunuz kullanma kılavuzundaki aparatlarla yapmanız daha uygunluk altında olmalıdır.

 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
iPhone ve iPad’i Televizyona veya Projeksiyona Bağlamak

@mehmetkarahanlı@

TV Out Desteği Bulunan Standart Uygulamalar

Yeni nesil ürünlerde değişik sistemlere karşılık Öncelikle belirtmeliyim ki iPhone veya iPad’deki her görüntünün televizyona ya da projeksiyona yansıtılması söz konusu değil. Sadece aşağıdaki uygulamaların bazı görüntülerini (çoğunluk da videolarını) harici bir ekrana verebiliyoruz.



  • iPod Touch ve iPhone’daki iPod uygulamasının videolarını
  • iPad’deki Videolar (Videos) uygulamasının videolarını
  • Youtube uygulamasındaki videoları
  • Fotoğraflar (Photos) uygulamasında yer alan çektiğimiz resimleri (slideshow şeklinde) ve videoları
  • Safari’de sörf yaparken denk geldiğimiz iPhone ve iPad uyumlu videoları
  • iPad Keynote Uygulamasının Sunumlarını
  • App Store’da yer alan az sayıdaki “TV Out” desteği bulunan oyunların yada uygulamaların görüntülerini
Yukarıdaki listede görüldüğü gibi özel olarak geliştirilmiş uygulamalar haricinde başka bir ekrana aktarılabilenler genelde hep videolar. App Store’da yer alan ve “TV Out” desteği bulunan uygulama konusuna ayrıca yazının sonunda değineceğim, fakat önce cihazımızı televizyona veya projeksiyona bağlamak için ne tip standart kablolar kullanılıyor bir ona gözatalım:

@mehmetkarahanlı@


iPhone ve iPad Uyumlu TV Out Kabloları/Adaptörleri

Üçüncü parti firmaların geliştirdiği özel kablo/adaptör çözümlerini saymaz isek, Apple’ın iPhone ve iPad’in televizyona bağlanabilmesi için geliştirdiği 3 tipte kablo/adaptör bulunuyor:
1) Apple Composite AV Cable
Daha çok eski tip televizyonlar için tasarlanmış bu kablonun bir adet video (sarı renkte) ve iki adet de ses (kırmızı ve beyaz) çıkışı bulunuyor.
Apple Composite AV Cable
Kablonun iPhone ve iPad tarafına takılan kısmı ise klasik şarj kablosuna çok benziyor. Fakat kabloda bir de fazladan şarj için bir uç daha bulunuyor. Bu sayede uzun süreli video veya film izlerken cihazın şarjının bitmesi sorunu da ortadan kalkmış oluyor.
Eğer yüksek çözünürlük destekleyen bir televizyonunuz veya projeksiyonunuz varsa bu kabloyu pek tavsiye etmiyorum. Çünkü komposit kablolar, çok yüksek çözünürlüklü görüntü verilerini aktaramıyor. Yani yüksek kalitedeki bir videoyu, yine yüksek kaliteli bir televizyonda (örneğin Full HD) bu kabloyla izlemek isterseniz, görüntü kalitesi düşük olacaktır.

Bu arada kompositin diğer bir avantajı da nerdeyse tüm televizyonlarda bulunan Scart yuvalara da aşağıdaki gibi bir adaptör yardımı ile bağlanabilmesi.
Scart Adaptör
Komposit kablonun desteklediği Apple ürünleri de aşağıdaki gibi:
Büyütmek için lütfen resmin üzerine tıklayın.

2) Apple Component AV Cable
Benim de yaklaşık 2 senedir kullandığım ve daha çok yeni nesil televizyonlarda (LCD ve plazma gibi) kullanılan Komponent girişlerine uygun bu kablonun, video için 3 adet (kırmızı, mavi, yeşil), ses için de 2 adet (kırmızı ve mavi) çıkışı bulunuyor. Kablo fazlalığı dışında da, yukarıda bahsettiğimiz komposit kabloyla çok benzerlik gösteriyor.
Apple Component AV Cable
Fakat bu kablonun en büyük özelliği daha yüksek çözünürlükteki videoları taşıyabilmesi. Örneğin aşağıdaki ekran görüntüsünde olduğu gibi iPhone 4′teki bir videoyu, HD bir televizyona 576p olarak aktarabiliyor.


Büyütmek için lütfen resmin üzerine tıklayın.
Dolayısıyla iPhone veya iPad’i televizyona bağlamak için bence en uygun kablo bu. Fakat yine de satın almadan evvel televizyonunuzun giriş kısımlarını kontrol ederek Component uyumlu olup olmadığına bir bakmak gerekiyor.


Büyütmek için lütfen resmin üzerine tıklayın.
Komponent kablonun desteklediği Apple ürünleri de aşağıdaki gibi:


Büyütmek için lütfen resmin üzerine tıklayın.
.
3) Apple iPad Dock Connector to VGA Adapter
Apple’ın, iPad’in özellikle projeksiyon cihazlarına bağlanabilmesi için ürettiği diğer kablo/adaptörlerden bir tanesi de VGA çevirici. Bu adaptörün diğerlerinden en büyük farkı kısa olması ve sadece görüntü aktarması.
Apple iPad Dock Connector to VGA Adapter
Her ne kadar projeksiyon cihazlar için üretilmiş gibi gözükse de bu adaptör ile VGA girişi olan tüm cihazlara (LCD monitör ve TV’ler gibi) iPad ve iPhone 4′ümüzü bağlayabiliyoruz.
VGA Adaptör görseli ve yardımları için Kayhan Belek'e teşekkürler
Sadece görüntü taşıdığı için dezavantajlı gibi gözüken bu adaptörün diğer bir avantajlı yanı da 1024 x 768 çözünürlüğünde (720p) görüntü aktarabilmesi. Dolayısıyla sesin iPhone 4 veya iPad’in kulaklık çıkışından ayrıca ses sistemine aktarılması durumunda, bu adaptörü yüksek çözünürlüklü videolar için kullanmak mantıklı.
Son olarak bu VGA adaptörü sadece iPad’i, iPad 2′yi, iPhone 4′ü ve 4. nesil iPod Touch’ı destekliyor:

4) Üçüncü Parti Kablo ve Adaptörler
Yukarıda hep Apple’ın orijinal kablolarını tanıttık. Halbuki piyasada Dexim gibi markalara ait yukarıdaki standartlarda aynı işi gören kablolar da bulunuyor. Genelde de bu kablolar, Apple’ın orijinal kablolarına göre daha uygun fiyatlarda ya da farklı özelliklerde satılıyor. Dolayısıyla bu kabloları da satın alıp kullanabilirsiniz.
Fakat bu tip üçüncü parti aksesuarları alırken üzerinde Made for iPhone, Made for iPad gibi aşağıdaki ifadelerden bulunduğundan emin olmanız gerekiyor. Çünkü piyasada üçüncü parti üreticilerin çok farklı modellerde kablosu bulunuyor. Bu kabloların çoğu de biribirine benziyor.

App Store’daki TV Out Desteği Bulunan Uygulamalar

Yazının başında belirttiğimiz gibi iPhone ve iPad’deki iPod, Youtube, Fotoğraflar, Safari gibi standart uygulamalar, aşağıdaki ekran görüntülerinde olduğu gibi videoları ya da fotoğrafları (slayt sunusu) televizyona ya da projeksiyona yansıtabiliyor.

Fakat bir de App Store’daki uygulamalardan, televizyona görüntü verebilenler mevcut. Bunlardan bir tanesi daha evvel tanıttığımız, sunumlar için kullanılan iPad Keynote uygulaması, diğeri de divx formatındaki videoları oynatmaya yaran OPlayer uygulaması.
Ayrıca daha evvel tanıttığımız Chopper 2 isimli uygulamada olduğu gibi televizyona yansıtılabilen oyunlar da mevcut. Fakat bu konudaki şu ana kadar gördüğüm en başarılı App Store uygulaması, Türkiye’deki App Store’da yer almayan, RAGE HD isminde, Shoot’em Up tarzındaki bir oyun.
Büyütmek için lütfen resmin üzerine tıklayın.
Uygulamanın en büyük özelliği de, baştan sona oyunun tamamının televizyona yansıtılabiliyor ve bu şekilde oynanabiliyor olması. Tüm App Store oyunları bu şekilde geliştirilmiş olsa, gerçekten harika olurdu. Fakat uygulama geliştiricilere ayrıca bir iş çıkardığı için olsa gerek, bu şekildeki oyun ve uygulama sayısı gerçekten az
Sonuç

Yukarıda detaylı olarak paylaştıklarımızı özetleyecek olursak, iPhone’u ve iPad’i televizyona ya da projeksiyona bağlamak mümkün. Fakat bunun için hem cihazımız, hem de görüntüyü yansıtacağımız televizyon ya da projeksiyona uygun bir kablo/adaptör seçmemiz gerekiyor. Bir de iPhone ve iPad’deki her uygulamanın görüntüsünün yansıtalamadığını bilmemiz gerekiyor.diğer taraftandan bunu çrnek verdim fakat LG 2 telefonunuzun sistemi daha değişiktir
kolay gellsin
 

riva70

Aktif Üye
Katılım
24 Şub 2015
Mesajlar
7
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
40
Konum
tunceli
Telefonun ekranini miracast ile tv ye yansitabiliyorum benim amacim wifi olamyan projeksiyon cihazina baglamakti projeksiyon da bulunan girisler mini usb hdmi vga s-video ve video compedant var bunlarin hangilerini kullanarak android cihaza baglayabilirim. Tesekkurler.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst