gittigidiyor

Cepteki casus...

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,369
Puanları
113
Konum
Aydın
ANDROID cihazlara indirilen bazı uygulamaların içine yerleştirilen yazılımsal bir bileşenin, kullanıcıların telefonundan veri çaldığı belirlendi. Uygulamalarla kullanıcıların konumları, e-postaları ve telefon numaralarının çalındığı belirtilirken, söz konusu casus yazılımın, Panamalı yazılım firması “Measurement Systems” tarafından Amerikan ulusal güvenlik ajansları için üretildiği bildirildi.

YAZILIMCILAR PARA ALMIŞ

Amerikan Wall Street Journal’in (WSJ) haberine göre, casus uygulamalar arasında 10 milyondan fazla defa indirilen namaz vakti ile otoyollardaki hız sınırını gösteren radar tespiti, QR Kod okuyucu gibi uygulamalar da yer alıyor. Bu uygulamaları üreten yazılımcıların aktardıklarına göre, Measurement Systems, “SDK” adı verilen kodun uygulamaların içine yerleştirilmesi için yazılımcılara ödeme yapmış.

‘YABANCILARDAN ŞEKER ALMAYIN’

California Üniversitesi, Uluslararası Bilgisayar Bilimleri’nden Serge Egelman, Panamalı şirketin, söz konusu kod sayesinde kullanıcılardan gizlice veri topladığını bildirdi. SDK kodu içeren uygulamaların Measurement Systems gibi adı çok bilinmeyen şirketler tarafından yazıldığına dikkat çeken Egelman, “Bu bize, yabancılardan şeker almamak gerektiğine dair tavsiyeyi hatırlatıyor” dedi.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,369
Puanları
113
Konum
Aydın
Antivirüs adı altında cihazlarımıza kötü niyetli yazılım ekleyen yazılımlar......

  • Atom Clean-Booster, Antivirus
  • Antivirus, Super Cleaner
  • Alpha Antivirus, Cleaner
  • Powerful Cleaner
  • Center Security – Antivirus
  • Center Security - Antivirus
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst