gittigidiyor

CES 2016 Teknoloji fuarı hakkında herşey

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
samsung-ces-2015-fuarina-katilacagini-acikladi-705x290.jpg


Beklendiği gibi oldu ve Samsung CES 2015 fuarınakatılacağını açıkladı. Fuarda basın açıklaması yapacak olan Samsung'un bilgisayar, beyaz eşya, televizyon vetelefonkategorilerinde yeni ürünlerini tanıtması bekleniyor. 5 Ocak 2014 Pazartesi günü Las Vegas'tagerçekleşecek basın toplantısında, Samsung’un CEO'su ve Samsung Electronics Başkanı BK Yoon konuşma yapacak.

Sony'nin ardından Samsung'da CES 2015 biletini aldığını açıkladı. Diğer üretici şirketlerinde önümüzdeki günlerde açıklama yapması bekleniyor.
ces%20fuar%C4%B1na%20samsungda%20kat%C4%B1l%C4%B1yor.jpg

CES Fuarı Nedir?

Consumer Electronics Show (CES), her yıl Ocak ayında Las Vegas Nevada'da Consumer Electronics Association tarafından düzenlenen tüketici elektroniği fuarıdır. Amerika kıtasında gerçekleşen en büyük teknoloji fuarlarından biridir. İlk CES fuarı 1967 yılında New York'ta düzenlenmiştir. 1978-1994 yılları arasında CES fuarı iki yılda bir gerçekmiştir. CES fuarı bugün bilindik bir çok firmanın ilk tanıtımlarını yaptığı yer olarak tarihe geçmiştir. CES fuarında tanıtılan ilk ürünlerden bazıları şöyle:

-Microsoft Xbox (2001)
-DVD (1996)
-HDTV (1998)
-Video Cassette Recorder (VCR) 1970
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Cevap: CES 2015 Teknoloji fuarı hakkında herşey

Gözlüksüz 3D için büyük adım!

Japon devi, gözlük gerektirmeyen yeni 3D ekranını tanıtmaya hazırlanıyor!

2014122908353029918.jpg

3D halen çok fazla ilgi çekmezken, kavisli televizyonlar 2014 boyunca büyük ilgi gördü. 3D teknolojisinde bir türlü yenilemeyen göz/baş ağrısı problemi, bu sorunu yendiklerini iddia eden cihazlarda bile az da olsa hala yaşanabiliyor. Üstelik gözlükle 3D görüntü sağlayan ekranlar çoktan kullanıcıları yıldırmış durumda. Kimse evinde televizyon seyrederken rahatsız edici karanlık bir gözlükle dolaşmak istemiyor. Dolayısıyla herkesin gözü, gözlüksüz 3D ekranlarda.
Toshiba şimdi, gözlük gerektirmeden 3D görüntü veren ve baş ağrısı da yaratmayan yeni bir ekran teknolojisi geliştirdiğini duyurdu. CES 2015'tegörücüye çıkacak olan likit kristal GRIN lens ismini taşıyan ekranlar, 3D olarak üretilmemiş 2D içeriğin 3D'ye çevrilirken yaşadığı bozuk görünü sorunlarına da çare oluyor ve daha net 3D görüntüler ortaya çıkıyor. Toshiba'nın duyurusuna göre bu ekranların ilk örneği, 15 inç boyutunda 3.840 x 2.160 piksel çözünürlüğünde bir monitörde, CES 2015 fuarı boyunda ziyaretçilere gösterilecek. Yeni ekranlarla üretilecek olan monitör ve televizyonların ise ne zaman piyasaya çıkacağı henüz belli değil.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Cevap: CES 2015 Teknoloji fuarı hakkında herşey

LG, 110-inç 4K Ultra HD OLED TV'yi duyurmaya hazırlanıyor

CES 2015'e sayılı günler kaldı ve kullanıcılar yeni ürünler için sabırsızlanıyor.

1419662993_lg-77-inch-oled.jpg

6-9 Ocak tarihleri arasında düzenlenecek CES 2015 etkinliğinde yepyeni teknolojilerle donatılan ürünler bizleri bekliyor olacak. Teknolojinin birçok kategorisinde ürün sergileyecek firmalarından biri de LG olacak.
Güney Koreli teknoloji devinin CES 2015’te 55-inç büyüklüğünde 8K çözünürlüklü monitör ve TV (prototip bir ürün) duyuracağı bir süredir konuşuluyordu. Şimdi bu iddialara bir de 4K çözünürlüklü 110-inç ekrana sahip 4K Ultra HD OLED TV’nin ekleneceği konuşuluyor. Gelen haberlere göre LG ekran üretimine odaklanan yeni tesisler açtı ve bu tesislerde 110-inç büyüklüğünde 4K OLED paneller oluşturabilecek ekipmanlara sahip.
LG’yi özellikle TV kategorisinde bir hayli iddialı ürünlerle CES 2015 etkinliğinde göreceğiz. Henüz 4K TV ve içeriklerin yaygın olmadığı şu süreçte üreticiler arasında çözünürlük savaşı yaşanıyor ve görünşe bakılırsa LG bu noktada bir adım önde olmayı hedefliyor. 55-inç 8K (7680 x 4320p) çözünürlüklü TV ya da monitörde 33.2 milyon alt piksek barınıyor. Bu oran günümüzde en çok kullanılan Full HD standardından tam 16 kat daha fazla alt piksel anlamına geliyor. LG ayrıca söz konusu ürünlerde RGB (Kırmızı,Yeşil,Mavi) alt piksel dizilimin yanına W (Beyaz) alt piksele de yer vererek parlaklık seviyesini ciddi oranda artırmayı hedefliyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Cevap: CES 2015 Teknoloji fuarı hakkında herşey

Yeni Desire CES 2015'te Geliyor

HTC, One M9 sızıntıları ile tüm gözleri üzerine çevirmişken önümüzdeki ay düzenlenecek olan CES 2015 etkinliğinde yeni bir Desire modeli tanıtmaya hazırlanıyor. Detaylar haberimizde.

logo.jpg
Önümüzdeki hafta Las Vegas'ta düzenlenecek olan CES 2015 etkinliğinde bir çok teknoloji firması yeni nesil ürünlerini tanıtacaklar.
Hazırlıkların son hızla devam ettiği şu günlerde Tayvan merkezli akıllı telefon üreticisi HTC'de fuar kapsamında gerçekleştireceği etkinliğin davetiyesini paylaştı. Davetiyede 5 Ocak tarihi işaret edilirken yeni nesilDesire modelinin tanıtılacağının da ipucu verilmiş.
new-desire-event.jpg
Düzenlenecek etkinlikte görünen o ki HTC'nin Hima kod adlı yeni nesil amiral gemi modeli One M9 tanıtılmayacak. Firmanın yeni amiral gemisini ise tıpkı One M7 ve One M8 modellerinde olduğu gibi Mart ayında düzenlenecek olan MWC 2015'de tanıtması bekleniyor.

HTC'nin 5 Ocak tarihinde düzenlenecek olan etkinliğinde tanıtması beklenilen modeli ise geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan HTC A-12 kod adlı modeli.
Qualcomm'un 64 bit destekli işlemcisi Snapdragon 410 ile dikkat çeken telefonun 4,7 inç büyüklüğünde 720p çözünürlüğündebir ekran kullanması bekleniyor. 1 GB RAM'le bizleri selamlayacak olan model, 8 Megapiksel ana kamera ve 1,3 Megapiksel ön kameraya sahip olacak.
2100 mAh bataryadan gücünü alan model 139,8 x 69,5 x 9,5 mmboyutlarında ve Android 4.4 üzerinde çalışan Sense 6 kullanıcı arayüzü ile satışa sunulacak.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Cevap: CES 2015 Teknoloji fuarı hakkında herşey

Samsung Smart TV'lerde Tizen Dönemi

Samsung, 2015 yılındaki tüm akıllı televizyonlarında Tizen işletim sistemine yer vereceğini duyurdu. Tizen'li akıllı TV'ler hakkındaki bilgiler haberimizde.

samsung_tizen_smart_tv_sdn.png
Samsung, Intel gibi üst düzey şirketlerin yer aldığı bir grup tarafından geliştirilen Linux tabanlı Tizen daha önceden daha çok akıllı telefonlarda ve Samsung'un Gear serisi akıllı saatlerinde karşımıza çıkmıştı.
Buna rağmen tabletler, akıllı TV'ler ve otomobillerde kullanılmaya destek veren Tizen'i 2015 yılında daha çok göreceğiniz gibi görünüyor. Samsung Gear S, Gear Fit gibi giyilebilir cihazlarının yanı sıra Samsung Z1 ve prototip aşamasında olan Tizen'li akıllı TV'de işletim sisteminin ilk adımlarını görmüştük.

samsung_tizen_smart_tv_sdn.jpg

Teknoloji dünyasının en büyük etkinliklerinden biri olan ve bizimde yerinde takip edeceğimiz CES 2015 öncesinde Samsung yaptığı açıklamada 2015 yılı içerisindeki tüm akıllı TV'lerinde Tizen işletim sistemini kullanacağını duyurdu. Geçtiğimiz Haziran ayında Tizen TV platformunu görücüye çıkaran ve geliştiriciler için SDK'sını da sunan Samsung, Tizen'in akıllı televizyonlardaki uygulama geliştirme açısından çok daha kolaybir seçenek olduğunu iddia ediyor.
Akıllı TV'lerde yepyeni özellikler Tizen ile gelecek!
Tizen'in geliştirilmesi ise halen devam ediyor. Birçok farklı geliştirmenin ve önemli özelliklerin eklediği Tizen, gelen bilgilere göre TV'lerde PlayStation oyunlarını çalıştırabileceğinin yanı sıra akıllı telefon ve tabletlerdeki oyunları da kolay bir şekilde televizyonlar üzerinden oynanabilmesini sağlayabilir.
Özellikler bu kadarla da sınırlı değil. Diğer Samsung cihazlarla Wi-Fi Direct veya Bluetooth üzerinden bağlanarak veri aktarımı gibi işlemler yapılabilecek. Akıllı TV'niz kapalı olsa bile canlı olarak akıllı telefon veya tabletlerinizden televizyon imkanı da Tizen'li TV'lerin sunacağı iddia edilen özellikler arasında yer alıyor.
Arayüz konusunda da Samsung'un piyasadaki akıllı TV'lerindeki Smart Hub'un Tizen'de geliştirilecek çok daha kullanışlı hale getirileceği belirtiliyor.
samsung_tizen_smart_tv_sdn-3.png

Diğer geliştiricilerde Tizen'i kullanabilecek
Ayrıca Samsung, Apple'ın iOS işletim sisteminde izlediği politikayı uygulamayarak Tizen işletim sistemini diğer üreticiler içinde kullanılabilir hale getirecek. Bu sayede destek veren firmalar arasında kendisinin de yer aldığı Tizen projesini daha geniş kitlere yaymayı hedefliyor olabilir.
Akıllı telefonlarının büyük bir çoğunluğunda Android işletim sistemine yer veren firmanın dışa bağımlılığı azaltma eğiliminde de olduğu belirtiliyor. Akıllı TV'lerin yanı sıra akıllı telefonlarında da Tizen'i daha fazla tercih ederek bu bağımlılığı bir nebze düşürebilir.
6-9 Ocak tarihleri arasındaki CES 2015'te Samsung, Tizen ile çalışan akıllı TV'lerini görücüye çıkarabileceği de söylendiğini de aktaralım.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Cevap: CES 2015 Teknoloji fuarı hakkında herşey

Samsung, CES 2016 Programını Açıkladı

Samsung, CES 2016 fuarında düzenleyeceği basın toplantısı programını açıkladı.


1392824038_samsung.jpg

CES 2016 fuarına sayılı günler kalırken, etkinliğin ağır toplarından Samsung basın programını açıkladı. Güney Koreli üretici 5 Ocak’ta yerel saatle 14.00’da basın toplantısı düzenleyecek.
Samsung 6 Ocak’ta kapılarını kullanıcılara açacak Tüketici Etkinliği Fuarı’na yeni nesil akıllı TV, monitör ve ev aletleri sistemlerini getirecek. Samsung ayrıca kısa süre önce duyurduğu ve Çin’de satışa çıkardığı 2016 model Galaxy A serisi telefonları da fuara getirecek.
Galaxy S7 ya da üst seviye bir akıllı telefon tanıtımı ise beklenmiyor. Son dönemde Galaxy A9’da ilişkin sızıntılarda artış yaşandı, hatta telefon Samsung resmi sayfasında bile listelendi. Dolayısıyla etkinliğin Samsung adına konuklarından biri de Galaxy A9 olabilir.
1450354023_samsung-ces-2016.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Samsung, bu yılki CES 2016 Kapsamında düzenlenen İnovasyon Ödülleri’nden rekor sayıda ödülle döndü. Üç adet “En iyi İnovasyon” ödülü alan Samsung, CES 2016 İnovasyon Ödüllerine damga vurdu.
ces-2016-inovasyon-odullerine-samsung-damga-vurdu-84946.jpg

Tasarım ve teknoloji alanında liderliğini sürdüren Samsung Electronics, Uluslararası Tüketici Elektroniği Fuarı (CES) tarafından her yıl düzenlenen İnovasyon Ödülleri’ne yine damgasını vurdu. CES 2016’dan, 3’ü “En İyiİnovasyon Ödülü” olmak üzere toplam 38 ödülle dönen Samsung, böylece son 10 yılda “En İyi İnovasyon” alanında aldığı 22 ödül ile, toplamda 309 ödüle ulaşmış oldu.
Tüketici elektroniği, yarı iletkenler ve telekomünikasyon alanlarında dünya lideri olan Samsung Electronics, Uluslararası Tüketici Elektroniği Fuarı (International Consumer Electronics Show – CES)2016 İnovasyon Ödülleri kapsamında 38 prestijli ödül birden aldı.
Tüketici elektroniği ürünlerinde dikkat çeken üstün tasarım ve son teknoloji mühendisliğinin onurlandırıldığı İnovasyon Ödülleri’nde, 27 farklı kategoride CES İnovasyon programına başvurusu yapılan ürünler, bağımsız endüstri mühendisleri ile sektör medyası üyelerinden oluşan seçkin bir heyet tarafından değerlendirildi.
1976’dan bu yana Tüketici Teknolojisi Derneği (Consumer Technology Association – CTA) her yıl düzenlenen ve dünyanın en büyük tüketici teknolojileri fuarı olan CES 2016 kapsamında düzenlenen İnovasyon Ödülleri’nde Samsung, ödül sayısını bir önceki yıla göre (2015, 36 ödül – 2016, 38 ödül) artırdı. Böylece, CES’in son 10 yılında Samsung’un aldığı toplam “En İyi İnovasyon” ödülü sayısı 22’ye ulaştı.
Tüketici elektroniği teknolojileri söktöründe faaliyet gösteren firmaların bir araya geldiği, ürün tasarımı ve mühendisliği konusundaki başarıları ödüllendiren CES, bu yıl Samsung’u 3 ayrı “En İyi İnovasyon” ödülüyle onurlandırdı.
Ödülleri değerlendiren Samsung Electronics Kuzey Amerika Başkanı ve CEO’su Gregory Lee; “Samsung olarak, insanların bağlantılı hayatlar sürdürmesine yardımcı olan ürünlerimiz aracılığıyla, müşterilerimize eşsiz bir deneyim sunmaya devam ediyoruz. Tüketici deneyiminde sürekli olarak yenilikçilik ve mükemmelik sağlamaya yönelik taahhüdümüzün, Tüketici Teknolojisi Derneği (CTA) ve sektör tarafından takdir edilmesinin gururunu yaşıyoruz” dedi.
Samsung’un 18 ayrı kategoride ödül kazanan ürünleri arasında TV, Monitor, Akıllı Telefon, Tablet, Dijital Görüntüleme, Giyilebilir Cihazlar, Beyaz Eşyalar ve Bellek ürünleri yer alıyor. Samsung’un ödül kazanan ürünlerinin pek çoğu, 6-9 Ocak tarihlerinde düzenlenecek olan CES 2016 Fuarı’nda sergilenecek. Kazanan ürünlerden bazıları, 5 Ocak 2015’te gerçekleşecek olan Samsung CES basın toplantısında da sergileniyor olacak.
Samsung’un ödül kazanan ürünleri:
Samsung Gear S2 – Kullanıcı arayüzünü tek bir kadran çevirişiyle kolayca kontrol etmeye imkan veren döndürülebilir bezel halkası, sezgisel kullanıcı arayüzü ve yuvarlak tasarımıyla dikkat çeken Gear S2, ajanda ve e-mail’leri kontrol etmek, mesaj göndermek için bir bakışta görülebilen bildirimlerle kullanıcının hayatını kolaylaştırıyor.
Galaxy S6 edge+ – İzleyiciyi içine alan 5.7inç’lik çift yan ekranıyla Galaxy S6 edge+, geleneksel akıllı telefon tasarımı kavramını yıkarak sektöre öncülük eden özellikler sunuyor. Bu özelikler arasında yüksek kalite fotoğraf ve videolar çeken gelişmiş kamera, hızlı kablolu ve kablosuz şarj ve güçlü işlemci yer alıyor.
Samsung Galaxy View – Mobil eğlence kavramını yeniden şekillendirerek izleyiciyi içine alan, hareket ettirilebilir ve dokunulabilir bir TV deneyimi sunan Galaxy View; eşsiz video merkezli kullanıcı arayüzüyle, online yayın içeriğine, interaktif videolara, kitaplar ve diğer dijital içeriğe erişim sağlıyor.
Samsung Gear VR – Samsung Galaxy Note5, Galaxy S6 edge+, Galaxy S6 ve Galaxy S6 edge ile uyumlu sanal gerçeklik gözlüğü Gear VR, şaşırtıcı bir gerçeklik deneyimi için gereken renk, netlik ve performansı sağlayabilmek için her cihazın Quad HD Super AMOLED ekranından yararlanıyor.
Samsung 950 PRO 512GB – Dikey NAND teknolojisine sahip Non-Volatile Memory Express (NVMe) M.2 form faktörlü bu sabit diski (SSD), yüksek performanslı işlerin görüldüğü PC ve laptop’ların ihtiyacına cevap vermek üzere tasarlandı. Bilgisayar destekli tasarım, veri analizi ile mühendislik simülasyonları gibi projeler için ideal olan 950 PRO, yoğun iş yükü altında dahi, kullanıcılara üstün performans, daha yüksek bant genişliği ve daha düşük gecikme süresi sağlıyor.
Samsung 850 PRO 2TB – Dünyanın ilk 2 terabaytlık sabit diski Samsung 850 PRO 2TB, hızlı veri erişim ve program yükleme sürelerinin yanı sıra enerji verimliliğinde sektöre yön veren yüksek performanslı ve yüksek yoğunluklu bir depolama cihazı. V-NAND teknolojisine sahip 850 PRO 2T, ortaya kusursuz bir güvenilirlik ve ömür boyu üstün bir performans koyuyor.
Samsung SleepSense Sleep Monitor: Bluetooth ve IoT özellikli Samsung SleepSense cihazı, uyuma alışkanlıklarınızı takip edip bu alışkanlıklara dair bilgiyi akıllı, yenilikçi ve basit bir şekilde sunmak ve tüketicilerin telefonlarına sağlıklarına ilişkin en önemli göstergeleri kontrol edebilecekleri kişiye özel uzman tavsiyeleri göndermek için kompleks bir sensör dizisi kullanıyor.
Samsung 128GB UFS – İlk mobil bellek, Universal Flash Storage (UFS) 2.0 standardına dayanırken, bu ultra hızlı ürün mobil cihazlar için en yüksek kapasiteli, en yüksek performanslı, en ince ve küçük yerleşik depolama hafızası olarak dikkat çekiyor. 20MP+ kameralar ve 4K video dosyalarından görüntülere hızlı erişim imkanı tanıyan bellek; aynı zamanda 5G bağlantısına da sahip. Universal Flash Storage ayrıca çok daha kısa uygulama yükleme ve yanıt verme süreleri de sunuyor.
Samsung 12Gb LPDDR4 – Dünyanın en yüksek yoğunluklu mobil çipi DRAM, 34.1GB/s bant genişliği ile akıllı telefonlara 6 GB özelliği sunabiliyor. Sektörün daha önceki yüksek performanslı mobil Dram’larına göre üç kat daha hızlı performans gösteren çip; UHD ekrana sahip amiral akıllı telefonlar ve tabletlerin gerçek zamanlı, çok görevli senaryolarına uyum sağlıyor. Çip aynı zamanda %50 daha fazla enerji verimliliği ve son teknoloji 64bit sistemli akıllı telefonlar için de en uygun yoğunluğu sağlıyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Güney Kore merkezli teknoloji devi LG, yeni nesil akıllı TV işletimi sistemi webOS 3.0’ı önümüzdeki hafta CES 2016 Tüketici Elektroniği Fuarı’nda tanıtacağını açıkladı.
lg-logo3.jpg

Güney Kore merkezli teknoloji devi ve akıllı televizyon üretiminin önde gelen firması LG’nin akıllı TV platformu webOS 3.0, gelişmiş mobil bağlantı ve uzaktan kumanda özellikleri ve çok daha geniş içerik seçenekleriyle kullanıcıların beğenisine sunuluyor.
LG Electronics Las Vegas’ta düzenlenecek olan Tüketici Elektroniği Fuarı CES 2016 kapsamında en yeni akıllı TV işletim sistemi webOS 3.0’ı içeren yeni SMART TV ürün gamını kullanıcıların beğenisine sunacak. LG’nin yeni akıllı işletim sistemi webOS 3.0, TV özelliklerinin çok daha sezgisel bir şekilde kullanılmasını sağlayacak, eşsiz bir kullanıcı deneyimi sunma amacıyla tasarlandı. LG webOS, 2014 yılında ilk defa kullanıcılara tanıtılmasının ardından, endüstri profesyonelleri ve uzmanlar tarafından en işlevsel akıllı TV platformlarından birisi olarak gösteriliyor. Geliştirilmiş özellikleri ve sahip olduğu çok daha fazla sayıda yeni içerik sayesinde kullanıcıların webOS’u sevmesini sağlayan ana özellikleri devam ettiren webOS 3.0, bu sayede çok daha geniş bir kullanıcı kitlesine hitap edebiliyor.
lg-webos-3.0-600x372.jpg

Yeni LG webOS 3.0, Magic Zoom, Magic Mobile Connection ve Sihirli Kumandanın gelişmiş versiyonunu içeren ve kullanıcı deneyimini çok daha üst seviyeye taşıyan üç ‘sihirli’ özellik sunuyor. Magic Zoom, kullanıcıların görüntü kalitesinde kayıp yaşamadan istedikleri nesnelere, harflere ve metinlere yakınlaştırma yapabilmelerini sağlıyor. Magic Mobile Connection ise kullanıcıların mobil cihazlarındaki LG TV Plus uygulaması aracılığıyla oldukça kolay bir şekilde LG SMART TV’lerine telefonlarını bağlayabilmelerini ve mobil uygulamalarına TV ekranından erişebilmelerini sağlıyor. Geliştirilmiş Sihirli Kumanda ise setüstü kutuların (set-top boxes – STB) kontrolünü kolaylaştırmak ve uzaktan kumandaya yeni tuşların eklenebilmesini kolaylaştırmak amacıyla tasarlandı. Ekran kumandası özelliği ise kullanıcı deneyiminin çok daha düzenli ve rahat olmasını sağlıyor.
webOS 3.0 içeren LG SMART TV’ler sundukları sayısız içerikler ile evde TV izlemeyi eşi benzeri görülmemiş bir seviyeye taşıyor.

  • Multi-view özelliği kullanıcıların aynı zamanda iki farklı kanalı ya da TV kanalıyla birlikte Blu-ray filmi izleyebilmesini sağlıyor.
  • Müzk oynatıcı uygulaması ise webOS 3.0 üzerinden TV kapalı olsa bile müzik alınabilmesini sağlıyor.
  • Kanallarım ve Canlı Menü özellikleri ise kullanıcılara daha fazla rahatlık sağlayabilmek için yeni özelliklerle donatıldı.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan LG Ev Eğlence Sistemleri Bölümü Başkanı ve CEO’su Brian Kwon konuyla ilgili şunları söyledi: “ 2014’te ilk kez tanıtılan gelişmiş TV platformu teknolojimizdeki büyük bir güncelleme olan webOS 3.0’ı kullanıcıların beğenisine sunduğumuz için oldukça gururlu ve heyecanlıyız. webOS’un Kolay Bağlantı, Kolay Değiştirme ve Kolay Keşif konusundaki geçmişi LG’nin inovasyon ve yaratıcılığıyla akıllı TV pazarındaki liderliğini pekiştirme amacına olan bağlılığını kanıtlıyor”.
LG webOS 3.0 Smart TV’ler Las Vegas Convention Center’da 6-9 Ocak tarihinde düzenlenecek CES 2016 etkinliğindeki LG standında sergilenecek.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
CES 2016’da özellikle Skylake işlemci içeren ultrabook modelleri göz dolduracak….
samsung-logo-ocg.jpg

Birkaç gün sonra yeni sene ile birlikte teknoloji dünyası açısından çok önemli bir etkinlik ABD’de başlayacak. Her sene yapılan etkinlik CES, Tüketici Elektroniği Fuarı olarak adlandırılırken, bu sene de yine Las Vegas’ta gerçekleştirilecek.
Samsung-Skylake-2016-Ultrabooks.jpg

CES 2016’da bir çok yeni cihaz tanıtılacak ve Samsung da bu etkinlikte sahne alacak olan önemli firmalardan bir tanesi olarak, bir çok farklı segmentte yeni modellerini gün yüzüne çıkartacak ve firmanın bu etkinlikte görücüye çıkartacağı yeni ultrabook modelleri resmi olarak duyuruldu.
Samsung’un yeni ultrabook modelleri, Intel’in 6. nesil Skylake ailesi işlemcilerinden güç alıyor ve ayrıca işletim sistemi olarak da Microsoft’un bu sene sunduğu Windows 10’a yer verilmiş. Güney Kore’de ortaya çıkan yeni ultrabook modelleri, ilk planda Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri pazarında satışa sunulacak.
Samsung’un yeni ultrabook modelleri, 802.11ac WiFi, Bluetooth 4.1, 2 x USB 3.0 portu, ve SDXC kart okuyucu ile gelirken, 13.3″ büyüklüğünde ve Full HD çözünürlüğünde ekran içeriyorlar. Model olarak diğer teknik özellikleri sizlere verecek olursak eğer;

  • – NT900X3L-K24P ultrabook; Pentium 4405U işlemci, 4GB RAM, 128GB SSD
  • – NT900X3L-K58 ultrabook; Core i5-6200U işlemci, 8GB RAM, 128GB SSD
  • – NT900X3L-K78L ultrabook; Core i7-6500U işlemci, 8GB RAM, 256GB SSD
  • – NT900X5L-K24P ultrabook;Pentium 4405U işlemci, 4GB RAM, 128GB SSD
  • – NT900X5L-K38L ultrabook; Core i3-6100U işlemci, 8GB RAM, 128GB SSD
  • – NT900X5L-K58 ultrabook; Core i5-6200U işlemci, 8GB RAM, 128GB SSD
gibi özellikler içerecek ve CES 2016 daha detaylı bilgilerin gün yüzüne çıkacağını da son olarak ekleyelim.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
ZTE’nin yeni amiral gemisi CES 2016’da resmi olarak duyurulabilir…
zte-logo-ocg.jpg

Ocak ayı başında CES 2016 adındaki büyük teknoloji etkinliği düzenlenecek. Her sene olduğu gibi bu sene de Amerika Birleşik Devletlerinin Las Vegas kentinde gerçekleştirilecek olan etkinlikte firmalar yeni dönem için geliştirdikleri cihazları gün yüzüne çıkartacaklar.
ZTE-Nubia-Z11-1.png

Özellikle yeni akıllı telefon modelleri büyük bir merakla teknoloji tutkunlarınca beklenirken, CES 2016’da sahne alacak firmalardan bir tanesi de Çin’in lider akıllı telefon üreticilerinden ZTE olacak ve firmanın yeni üst seviye bir Nubia modelini bu etkinlikte gün yüzüne çıkacak.
Dün ZTE, resmi Weibo hesabı üzerinden bir teaser görsel paylaştı ve 5 Ocak tarihinde bir ZTE Nubia modelinin duyurulacağına vurgu yapıyor. Ancak henüz kesin olarka bu yeni modelin ne olduğuna dair bilgi ise firma üzerinden gelmiş değil.
Büyük ihtimalle ZTE Nubia Z11’inbu etkinlikte duyurulabileceği kaydedilmekte. Firmanın yeni amiral gemisi olacak olan cihaz üst düzey donanım özellikleri ile gelecek.
ZTE Nubia Z11 iddialara göre çerçevesiz ekran ve metal kasa tasarımı ile sunulacak. 5.2″ büyüklüğünde ve 2560×1440 piksel Quad HD dokunmatik ekrana sahip olan akıllı telefon Qualcomm Snapdragon 810, dört çekrirdekli 64-bit Kyro işlemci ve Adreno 430 grafik işlemci içeren yonga setinden güç alacak.
4GB sistem belleği ve 128GB dahili veri kapasitesi ile sunulacak olan akıllı telefon 20.7MP arka kamera ve 13MP Selfie kamerası içerecek.
zte-nubia-z11-ust-duzey-ozellikleri-ile-5-ocakta-duyurulacak-82448.jpg

 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
HTC’nin Sanal Gerçeklik Gözlüğü “Vive” Rötar Yapıyor…

Sanal gerçeklik gözlüğü olan HTC Vive, ne yazık ki yapılan resmi açıklama sonrasında gelecek yıla ertelendi. Ürün için biraz daha beklemek gerekecek... Geleceğin en önemli teknolojisi olarak görülen sanal gerçeklik,...

htc-8217-nin-sanal-gerceklik-gozlugu-8220-vive-8221-rotar-yapiyor-8230--6384975.Jpeg

Sanal gerçeklik gözlüğü olan HTC Vive, ne yazık ki yapılan resmi açıklama sonrasında gelecek yıla ertelendi. Ürün için biraz daha beklemek gerekecek... Geleceğin en önemli teknolojisi olarak görülen sanal gerçeklik, günden güne büyüyen bir yapıya sahip. Piyasaya Vive adını verdiği gözlüğüyle dahil olan HTC ise Valve ile kafa kafaya vererek ürününü geliştirmekte. Bir süredir satışa sunulacak mı yoksa sunulmayacak mı sorusuyla akılları kurcalayan bu gözlüğün gecikeceği resmi olarak açıklandı.

Belirtilenlere göre Vive'ı gelecek yılın nisan ayına kadar satın almak mümkün olmayacak. Nisan 2016'yı işaret eden HTC, normalde bu yılın sonlarına doğru rafları süslemeye başlaması beklenen Vive'i böylelikle yaklaşık 4 ay öteye itelemiş oldu. Ayrıca Valve, gözlüğün belirli sayıdaki kullanıcıya en geç 2015 sonunda ulaştırılacağını açıklamıştı. Tabi bu da gerçeğe bir türlü dönüşemedi. Şimdilerde geliştiriciler için tasarlanan ve neredeyse kullanılabilir olan HTC Vive, ocak ayında düzenlenecek olan CES etkinliğinde karşımıza çıkacak. En azından HTC'nin bu tarz bir planı olduğunu söyleyebiliriz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
E FUN, Flexx 2-in-1 tablet ailesine üç yeni üye daha kazandırmak için CES 2016 Tüketici Elektroniği Fuarı’nda bir etkinlik düzenlemeye hazırlanıyor.
e-fun-ces-2016da-uc-tane-butce-dostu-windows-10-ikisi-bir-arada-tablet-duyuracak-46231.jpg

Microsoft’un Windows 10 işletim sistemini ücretsiz olarak dağıtma kararı almasından sonra tablet pc satışlarında Windows işletim sistemli tabletlerin hızla yükseldiğine şahit olmuştuk. E FUN da Flexx 2-in-1 tablet serisini üç yeni bütçe dostu fiyatlı Windows 10 tabletle güncellemeye hazırlanıyor. E FUN Flexx 9A, Flexx 10A ve Flexx 11A CES 2016 Fuarı’nda görücüye çıkmaya hazırlanıyor.
e-fun-ces-2016da-uc-tane-butce-dostu-windows-10-ikisi-bir-arada-tablet-duyuracak-91727-600x450.jpg

E FUN Flexx 9A 8.9 inç ekrana ve Flexx 10A ise 10.1 inç 1280×800 çözünürlükte ekrana ve 32GB dahili depolama alanı seçeneğine sahip olacak. E FUN Flexx 11A ise 11.6 inç büyüklüğünde ve 1366×768 piksel çözünürlükte ekrana ve 64GB dahili depolama alanına sahip olacak.
E FUN Flexx Windows 10 ikisi bir arada tablet serisinin üç cihazda da ortak olan diğer özellikleri arasında ise quad-core Intel Atom x5-Z8300 işlemci, 2GB sistem belleği, 64GB’a kadar artırılabilir microsd kart desteği, ayrılabilir gümüş renkli klavye ve USB port bağlantı noktaları bulunuyor.
2016 yılı ikinci çeyreği itibariyle satışa sunulacağı belirtilen tabletlerin fiyatları dikkat çekiyor. E FUN tabletler satışa sunulduğunda, Flexx 9A 149.99$, Flexx 10A 199.99$ ve Flexx 11A 249.99$ fiyat etiketine sahip olacak.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]CES 2016’da Samsung yeni akıllı TV modelleri için oyun servisini sunacak[/h]Samsung’un yeni nesil akıllı TV modelleri eşsiz oyun deneyimi sunmaya hazırlanıyor…
samsung-logo-ocg1.jpg

Güney Kore’nin en büyük teknoloji devi olan Samsung, bir kaç gün sonra düzenlenecek olan CES 2016, Tüketici Elektroniği Fuarı adındaki etkinliğine hazırlanıyor. Bu etkinlik Amerika Birleşik Devletleri’nin Las Vegas şehrinde düzenlenecek ve tüketici elektroniğine dair sayısız ürünün de gün yüzüne çıkacağını söyleyebiliriz.
smart-tv-gaming.jpg

Özellikle iki firma, Samsung ve LG’nin yeni nesil akıllı TV modellerini bu etkinlikte göreceğiz. LG bilindiği üzere WebOS adındaki işletim sistemi üzerinde çalışan modeller sunarken, CES 2016’da da WebOS 3.0 ve bu işletim sistemine sahip yeni 2016 akıllı TV modellerini duyuracak.
Samsung da Tizen işletim sistemini geliştiriyor ve akıllı TV modellerinde de bu işletim sistemini kullanıyor. 2015’de Tizenli modelleri ile adından söz ettiren firma, önümüzdeki günlerde de 2016 model yeni akıllı TV modellerini tanıtacak.
Ayrıca gelen bilgilere göre CES 2016’da ayrıca 2016 model akıllı TV modelleri için güncellenmiş oyun servisini de duyurmaya hazırlanıyor. Gelen oyunlara baktığımızda ise bu oyunlardan 400 tanesi streaming ile oynanabilirken, 100 tanesi de indirilip oynanabilecek.
PlayStation™Now’dan Assassin’s Creed III, Batman: Arkham Origins, ve The LEGO Movie Videogame gibi oyunlar stream ile akıllı TV’ler üzerinden oynanabilecek.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Plextor'ın, önümüzdeki hafta düzenlenecek CES 2016 fuarında tanıtacağı SSD görücüye çıktı. m2 form faktörüne sahip ve direkt olarak baskı devresine takılabilecek SSD'nin detayları haberde.


plextort.jpg
CES 2016, birçok yeni teknolojinin ev sahipliğini yapacak ve her sene merakla beklenen bir fuar. Plextor'ın, M8Pe ismini verdiği ve m2 form faktörüne sahip, SSD'si direkt olarak PCI Express'e takılıyor.
Yeni gelecek olan M8Pe, firmanın M6e ürününün yerine çıkardığı yeni ürünü. Geçen sene tanıtılan M7e serisi SSD'lerin Samsung'un atağıyla beraber iptal edilmesiyle birlikte, firmanın yeni bir şeyler yapmak istediği konuşulan haberler arasındaydı.
plx.png
Plextor'un yeni SSD'si, PCI Express 3.0 x4 yuvasına takılıyor ve 270 IOPSokuma ile 150K IOPS yazma değerlerine sahip. SSD hakkında daha fazla teknik detay için ise CES 2016'yı beklememiz gerekecek. Son olarak direkt olarak anakartın baskı devresi elemanlarına takacağınız SSD'nin daha fazla performans için PlexTurba RAM kaşesine sahip olacağınız da belirtelim.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
2015'i IFA 2015 kapsamında duyurduğu ve kısa bir süre önce satışa sunduğu Xperia Z5 serisi ile kapatan Sony'nin CES 2016'da yeni bir akıllı telefon duyurması beklenmiyor. Sony'nin bu fuardaki odağının TV ürün gamı ve VR olması kuvvetle muhtemel.

Qualcomm'un ise Snapdragon 820 işlemcisi ile birlikte otonom drone platformu olan Snapdragon Flight platformunu göstermesi bekleniyor. Snapdragon 801 yongasından güç alan bu yeni platform, drone üreticilerine üst düzey yetenekler sunan drone geliştirmesini sağlayacak.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Akıllı televizyon sektöründe başarısını kanıtlayan Güney Koreli teknoloji devi LG, CES 2016 fuarında tanıtacağı yeni HDR desteğine sahip modellerini duyurdu.

lg_oled_hdr-970-80.jpg
Ürettiği akıllı televizyonlar ve paneller ile başarısını kanıtlayan LG, ABD’nin Las Vegas şehrinde düzenlecek olan CES 2016 fuarı için hazırlıklara devam ediyor..
Geçen yıl 4K televizyonların yarıştığı CES fuarına, bu yıl üreticiler HDR teknolojisi ile geliyor. Yüksek dinamik aralığı yani kısacaHDR, yüksek kontrast oranı ve renk doğruluğu ile daha gerçekçi görüntüler sunuyor.
LG HDR Plus teknolojisine sahip televizyonlar!

Yeni duyurulan UH9500, UH8500 ve UH7700 serisi 4K çözünürlükte panelin yanı sıra, LG’nin akıllı televizyonlar için geliştirdiği ve geçtiğimiz günlerde güncellenen WebOS 3.0işletim sistemi ile geliyor.
lg-webos-3-0-isletim-sisteminin-ozellikleri.jpg

Ayrıca serinin en üst seviye modeli UH9500, 6.6 milimetre kalınlığıve Harman Kardon hoparlörleri ile fuarda oldukça dikkat çekecek gibi duruyor.
lg-uh9500.png

HDR teknolojisini yeniden adlandırarak HDR Plus olarak tanıtan LG, kendi görüntü teknolojilerini kullandığını ve bu sayede diğer üreticilerin HDR TV modellerine göre çok daha kaliteli görüntüler sunduğunu iddia ediyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Acer, CES 16 etkinliğinde yeni ürünlerini sahneledi. Acer Liquid Jade Primo, Chromebook, Aspire V Nitro, Aspire Switch 12 S ve Iconia One 8 ürünlerinin detayları


acer-1451923534.jpg
Acer, Las Vegas'ta düzenlenen CES 2016 etkinliğinde yeni ürünlerini sergiledi. Chromebook, Aspire V Nitro, Aspire Switch 12 S, Iconia One 8 veR1/H7/XR Serisi monitör ile karşımıza çıkan Acer, büyük beğeni toplamayı başardı.
Acer Liquid Jade Primo

Windows 10 Mobile işletim sistemi ile gelen Acer Liquid Jade Primo modeli sunmuş olduğu teknik özellikler ile göz dolduruyor.
Acer Liquid Jade Primo; 5.5 inç büyüklüğünde 1080P AMOLED ekrana,Snapdragon 808 yonga setine, 3 GB RAM'e, 21 Megapiksel çözünürlüğünde arka ve 8 Megapiksel çözünürlüğünde ön kameraya sahip.
Continuum özelliği sayesinde Acer Liquid Jade Primo küçük bir dock yardımı ile Windows 10'a dönüşebiliyor.
acer-1451921263.jpg

Aspire V Nitro Black Edition özellikleri

15 inç ve 17 inç Aspire V Nitro Black Edition dizüstü bilgisayarlarda mevcut olan yeni Intel RealSense kamera, cihazdan 1,5 metreye kadar gelişmiş bir algılama alanı, daha hassas izleme, kumanda ve obje tanıma özellikleri sunuyor.
Kamera aynı zamanda dizüstü bilgisayarlarda Windows 10'a girmek için yeni biyometrik parola sistemi olan daha kolay bir Windows Hello deneyimi yaşatıyor. Normal2D kamera olarak kullanıldığında ise, 60 FPS HDçözünürlükte çalışabiliyor.
Aspire V Nitro Serisi dizüstü bilgisayarlar sarmal bir oyun ve ortak çalışma deneyimi ile ciddi bir bilgi işlem gücü arayan kişiler için tasarlandı.
Performans için 6. nesil Intel Core işlemcilerden güç alan Black Edition modelleri, NVIDIA GeForce GTX960M 4GB GDDR5 RAM'e kadar grafikleri ve genelde yalnızca kurumsal sunucularda mevut olan yıldırım hızındaNVMe PCIe SSD'leri destekliyor
Acer TrueHarmony Plus ile Dolby Audio teknolojisi dört dahili hoparlörün oyun, film ve müzik oynatımı için güçlü surround sesler vermesine yardım ediyor.
1451913926_aspire_v_nitro_17_2.jpg

Acer Chromebook 11 özellikleri

Acer Chromebook 11 parlama yapmayan Acer ComfyView teknolojisini içeren 11.6 inç büyüklüğünde ve 1366x768 çözünürlüğünde bir ekran ile geliyor. Acer Chromebook 11 kullandığı Intel Celeron dört çekirdekli işlemcilerle üst düzey günlük performans sunuyor.
Hızlı yanıt verme ve hızlı önyükleme sürelerinin katkıları yanında,Chromebook 11, 2GB veya 4GB bellek ve 16GB veya 32GB eMMCdepolama alanına sahip. 9 saatlik pil ömrü sayesinde hareketli bir hayat tarzına sahip kullanıcılar tüm gün süren verimlilik ve eğlencenin keyfini çıkarabilirler.
Acer Chromebook 11'deki hızlı çift bantlı 2x2 MIMO 802.11ac Wi-Fi ile kullanıcılar 802.11n'ye kıyasla üç kata kadar daha hızlı kablosuz bağlantı kurabiliyor. Chromebook 11 ayrıca, Bluetooth 4.0 veya USB 3.0, USB 2.0 veHDMI bağlantı noktaları aracılığıyla çevre birimlerine kolayca bağlanabiliyor.
1451913917_acer_chromebook_11_2.jpg

Acer R1/H7/XR Serisi monitör

Acer R1 serisiözellikleri

7 mm'nin altındaki ultra ince çerçevesiyle Acer R1 serisi monitör her alanda günlük bilgisayar kullanımı için ideal.
Acer titreşim önleme ve mavi ışık filtresi teknolojileri ile 5 - 15 dereceayarlanabilir eğilme özelliğini bir araya getiren R1 serisi konforlu bir görüntüleme deneyimi sunarken gözleri de yormaz.
Yeşil güven belgesine sahip EcoDisplay ve ENERGY STAR 6.0 sertifikalarının yanı sıra cıva kullanılmadan imal edilmiştir. Full HDçözünürlük ve IPS teknolojilerini içeren R1 serisi 21.5, 23, 23.8, 25 ve 27 inç ekran boyutlarıyla satışa sunulacak
Acer H7 Serisiözellikleri

Acer H7 serisi monitör dünyanın ilk USB Type-C destekleyen monitörü. Böylece kullanıcılar dizüstü bilgisayar veya akıllı telefonlarından veri ve görüntü içeriklerini rahatça aktarırken, aynı zamanda yalnızca tek kablo ile cihazlarınışarj edebilecek. ZeroFrame tasarımı, baklava biçim kesimli ve fırçalanmış metal standı ile Acer H7 serisi, 25 inç ve 27 inç seçenekleriyle sunuluyor.
Bu cihazlar ayrıca WQHD ekran çözünürlüğe, Acer TrueHarmony ve DTSSound teknolojilerinin getirdiği üstün ses sistemine ve süper hızlı USBType-C ve HDMI 2.0 bağlantı noktalarına sahip.
H7 serisi sRGB renk gamının yüzde 100'ünü destekleyerek tasarım profesyonellerinin ve görsellik tutkunlarının uygulamalar ve yazıcı çıktıları arasında doğru renk eşleşmesi için arzu ettikleri renk alanı üretimini sağlar.
Acer XR342CK özellikleri

Acer’ın yeni nesil XR serisi XR342CK monitörü, ultra geniş QHD(3440x1440) çözünürlük ve 34 inç 21:9 paneli, 1900R eğim derecesi ve sRGB gamının %100'üyle sarmal, kusursuz görselleri destekliyor.
6 eksenli renk ayarı ve DTS Sound gibi diğer özellikleri görsel/işitsel etkiyi derinleştirirken, monitörün alt kenarındaki isteğe göre değiştirilebilen ortam ışığı istenen moda uygun aydınlatma efekti sağlıyor.
XR serisi oyun ve video oynatımında yumuşak, yırtılma olmayan bir deneyim için çeşitli yenileme oranları sağlayan AMD FreeSyncteknolojisine sahip.
1451913921_acer_xr_monitor_1.jpg

Iconia One 8özellikleri

Acer bugün aileler, çocuklar ve yeni kullanıcılar için 8 inç medya tableti Iconia One 8'i (B1-850) tanıttı.
Iconia One 8 (B1-850) geniş görüntüleme açılarına sahip parlak ve canlı görüntüler sunarken, oyunlarda daha iyi bir dokunmatik performansı destekleyen 8 inç HD IPS 10 noktalı çoklu dokunmatik bir ekran barındırıyor.
Android 5.1 Lollipop ile çalışan bu cihaz, 9 saatlik pil ömrüne, birMediaTek dört çekirdekli işlemciye, 5 Megapiksel arka kamera ve 2Megapiksel ön kameraya, 1GBDDR3L RAM'e, 16GB dahili depolama alanına ve 128GB Micro SD kartlara kadar destekleyen bir depolama genişletme yuvasına sahip.
Iconia One 8 Acer tarafından tasarlanan günlük görevleri kolaylaştıran akıllı araçlara sahip:
EZ WakeUp – Tek bir dokunuş ve çift tıklama ile tablet uyandırılır ve tercih edilen önceden seçilmiş bir uygulamayı yükler.
EZ Snap – Üç parmakla yapılan basit bir sıkıştırma hareketiyle ekran görüntüsü almayı kolaylaştırır. Görüntüler kolayca düzenlenebilir ve paylaşılabilir.
System Doctor – Sistem fonksiyonlarını optimize etmek için cihazın bellek, depolama ve uygulamalarını yönetir.
1451913927_iconia_one_8__b1_850__1.jpg

Acer Aspire Switch 12 Sözellikleri

Acer bugün, Aspire Switch serisi 2'si 1 arada dizüstü bilgisayarlarının gelişmiş modeli olan Aspire Switch 12 S'i (SW7-272) tanıttı.
Aspire Switch 12 S, 6. nesil Intel Core M işlemciye, 12.5 inçbüyüklüğünde 4K çözünürlüğünde Gorilla Glass 4 ile korunan IPS ekrana, USB 3.1 Type-C ve Thunderbolt 3 girişine ve Acer TrueHarmony ve DolbyAudio Premium özelliklerine sahip ön hoparlörlere sahip.
1451913920_aspire_switch_12_s_2.jpg


 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Son dönemlerde telefon sektöründeki faaliyetleriyle de adından söz ettiren Lenovo, CES 2016'da yeni ürünlerini tanıttı. İşte Lenovo'nun tanıttığı ürünler!


thinkpad_yoga.jpg
Daha önce CES 2016'da yeni ürünlerini tanıtacağını açıklayan Lenovo, dolu dizgin bir şekilde yeni ürünlerinin lansmanını gerçekleştirdi. Lenovo bu lansmanda yeni telefonu Vibe S1 Lite ve ThinkPad ailesinin yeni üyelerinin tanıttı.
Lenovo Vibe S1 Lite

lenovo_vibe_s1_lite_white.jpg

Lenovo'nun bugün CES 2016'da gerçekleştirdiği etkinlikte duyurduğu Vibe S1 Lite'ın kamerasıyla ön plana çıktığını söyleyebiliriz. Selfieciler için telefonun ön tarafına Sony tarafından üretilen bir kamera konumlandıran Lenovo, bu kamerayı LED flaşla destekleyerek kullanıcılarına gece selfilerinde kalite sağlıyor.
Full HD çözünürlüğe sahip 5 inç büyüklüğünde bir IPS ekran ile gelen Vibe S1 Lite, gücünü sekiz çekirdekli MediaTek MT6753 işlemcisinden alıyor.
Bu işlemcinin 2GB RAM ile desteklendiği telefonda, 16GB dahili depolama yer birimine yer veriliyor. Bu hafızayı arttırmak için microSD kart desteği de sunan Lenovo, çift led flaşa sahip 13 Megapiksel arka kamera ile kullanıcılara iyi bir deneyim yaşatmayı hedefliyor.
2.700 mAh kapasitesindeki bataryasıyla güç ihtiyacını karşılayan Lenovo Vibe S1 Lite, büynesinde güncel bağlantı özelliklerini barındırıyor ve çift SIM kartı da destekliyor. Android 5.1.1 Lollipop sürümü ile kutusundan çıkan Vibe S1 Lite'ın fiyatı ise 199 dolar.
ThinkPad X1 Carbon

lenovo-carbon.jpg

Sağlamlığıyla ön plana çıkan ThinkPad X1 Carbon, zorlu şartlarda çalışan kişileri hedefliyor. 60 derece sıcağa ve -20 derece soğuğa karşı dayanıklı olan ThinkPad X1 Carbon, aynı zamanda oldukça güçlü bir donanıma da sahip.
Skylake mimarisine sahip 6.nesil Intel i7 vPro işlemciyle performans sergileyen X1 Carbon, farklı konfigurasyonlara göre değişkenlik göstecek şekilde 16GB DDR3L RAM'lerle destekleniyor.
Grafik birimi olarak Intel'in dahili Intel HD 520 GPU'sunu kullanan Lenovo, depolama birimi olarak yine farklı konfigurasyonlara göre değişiklik gösterebilecek şekilde 1TB SSD sunuyor.
14-inç boyutunda 2K çözünürlüğünde IPS ekrana sahip olan X1 Carbon'da 3 adet USB 3.0 portu bulunuyor. Wi-Fi 2x2 ac, Bluetooth 4.1, Qualcomm X7 LTE-A gibi bağlantı özelliklerini de destekleyen X1 Carbon, 11 saate kadar pil ömrü iddaasıyla kullanıcıların karşısına çıkıyor.
İlk olarak Şubat ayında Amerika pazarına sunulacak olan X1 Carbon, 1.299 dolar fiyat etiketine sahip olacak.

Lenovo ThinkPad X260

lenovo-thinkpad-x260.jpg

Lenovo'nun sağlamlığıyla ön plana çıkan X1 Carbon modeliyle neredeyse aynı donanıma sahip olan ThinkPad X260'ın X1 Carbon modeli gibi sağlamlık iddaası bulunmuyor. Daha uygun fiyatıyla tercih edilebilir bir model olan ThinkPad X260'ın X1 Carbon'a nazaran biraz daha kalın ve ağır olduğunu da belirtelim.
Skylake mimarisiyle üretilen 6.nesil Intel i7 işlemcisinden gücünü alacak olan X260'ta konfigurasyona göre değişiklik gösterecek şekilde 16GB RAM'i bulunuyor. Yine farklı şekillerde konfigurasyonu yapılabilecek şekilde 512GB SSD'ye sahip olan X260, üç adet USB 3.0 portu, mini DisplayPort, HDMI, Ethernet portu, kart okuyucu ile beraber geliyor.
12,5-inç boyutunda bir ekrana sahip olan X260, bünyesinde barındırdığı PowerBridge teknolojisine sahip bataryası sayesinde 21 saate kadar pil ömrü sunuyor.
X1 Carbon gibi Şubat ayında Amerika'da satışa sunulacak olan X260, 929 dolar fiyat etiketiyle raflardaki yerini alacak.
Lenovo ThinkPad X1 Yoga
lenovo-thinkpad-yoga.jpg


Lenovo'nun ThinkPad serisinin esnek modeli olma özelliğini taşına X1 Yoga'nın ekranı 360 derece dönebiliyor. Böylece dizüstü bir bilgisayarın alışılagelmiş kullanımının dışına çıkan X1 Yoga'nın yanında kalem seçeneği de sunuluyor.
Skylake mimarisine sahip 6.nesil Intel i7 vPro işlemciyle performans sergileyen X1 Carbon, farklı konfigurasyonlara göre değişkenlik göstecek şekilde 16GB DDR3L RAM ile destekleniyor.
14 inç boyutunda 2K dokunmatik bir ekrana bu modelinde yer veren Lenovo, depolama birimi olarak yine farklı konfigurasyonlara göre değişiklik gösterebilecek şekilde 1TB SSD sunuyor.
Diğer iki model gibi Şubat ayında Amerika'da satışa sunulacak olan X1 Yoga'nın fiyatı ise 1449 dolar.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
CES 2016 etkinliğinde, ürünler yavaş yavaş sahne almaya başladı. Samsung, henüz etkinlikte sahne almasa da buzdolabı ile ilgili birkaç fotoğraf yayınladı. İşte Samsung’un akıllı buzdolabı.


samsungun-akilli-buzdolabi-1451925924.jpg
CES 2016 heyecanı devam ederken teknoloji devleri de ürünlerini sergilemeye başladı. Birçok teknoloji cihazının sergileneceği fuardaSamsung, son derece akıllı olan buzdolabını görücüye çıkaracak.
Akıllı ev teknolojisinde çeşitliliği sunan Samsung, yeni buzdolabıyla ilgili görseller paylaşarak teknoloji takipçilerini heyecanlandırdı. Görselleri incelediğimizdeSamsung’un yeni buzdolabında oldukça büyük boyutta birdokunmatik ekran görüyoruz.
Detayların tamamı bilinmese de bu yeni nesil buzdolabının içinde çeşitli kameralar yer alıyor. Yani kullanıcılar içeride ne olduğunu öğrenmek istediğinde kapağı açmak zorunda kalmayacak.
samsungun-akilli-buzdolabi.png

Samsung’un dikkat çeken buzdolabında bulunan ekran1080P çözünürlüğünde ve 21.5 inç büyüklüğünde. Ekranın alt kısmına baktığımızda Android cihazlarda gördüğümüz tuşlar yer alıyor.
Samsung, buzdolabının üzerine büyükçe bir Android telefon yerleştirmiş gibi gözüküyor. Ayrıca buzdolabının içinde takvim, alışveriş ve Pandora müzik uygulamasıyer alıyor.
samsungun-akilli-buzdolabi-1451925664.jpg

Bu akıllı buzdolabı, akıllı telefon uygulaması ile kullanıcıların buzdolabının ekranında görüntülenmesi için notlar yazabilmesini de mümkün kılacak. Buzdolabınınfiyatı ve çıkış tarihi hakkında henüz bilgi bulunmuyor.
Daha detaylı bilgilere önümüzdeki birkaç gün içinde ulaşmış olacağız. Gelişmeler oldukça sizlere aktarmaya devam edeceğiz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Las Vegas Tüketici Elektroniği Fuarı, otomotiv dünyası için teknoloji şovuna dönüştü. Otomobiller yeni dönemde, 3D Touch özelliğini iç mekanda kullanarak sürücülerin işini kolaylaştıracak.


bosch2-1451908536.jpg
Bu yıl geleceğin teknolojilerinin sergileneceği ilk fuar olanLas Vegas Tüketici Elektroniği Fuarı (CES), otomotiv şirketlerinin de yeni gösteri merkezlerinden biri haline geldi.
Son çıkan teknolojileri, ürettiği ürünlerde en hızlı şekilde hayata geçiren sektörlerden biri olan otomotiv dünyası, geleceğin otomotiv teknolojilerini her yıl düzenlenen CES’te sergiliyor
Volkswagen Grubu’nun 2 yıl önce CES’te tanıttığı ve geçtiğimiz yıl satışa çıkan otomobillerde kullanmaya başladığı dijital gösterge panelini göz önünde bulunduracak olursak, artık yeniliklerin hayata geçme hızının oldukça arttığını söyleyebiliriz.
CES 2016’da sadece otomotiv şirketleri değil, otomotiv yan sanayi şirketleri de yeni teknolojilerini sergileyecek. Bunların başında gelen şirketlerden biri olan Bosch, hazırladığı fuar aracı üzerinde en yeni teknolojilerini otomobilseverlerle buluşturacak.
bosch1-1451908560.jpg


Fuar Başlamadan Ödül Aldı

CES 2016 tarafından daha fuar açılmadan 'Inovasyon Ödülü' aldığı açıklanan Bosch’un bu konsepti üreticilere ilham verecek. Otomotiv teknolojileri alanında en yetkin şirketlerden biri olan Bosch, CES’te yaratıcı iç mekan tasarımını sergileyecek
Tamamen ekranlardan oluşan iç mekana sahip olan araçta, tüketici ergonomisini ön planda tutan teknolojilere yer verilmiş. Araçta ön ve orta konsolun yanı sıra, şaft tüneli hatta kapı panellerinde dahi dokunmatik ekranlar bulunuyor.
Bosch tarafından tasarlanan iç mekân, günümüz araçlarında ses sistemi ve klima kumandalarına ayrılan yerler gibi, söz konusu kumanda birimleri ekrana dönüştürülereksürücünün dikkatini dağıtmadan ihtiyaç duyduğu ayarı yapmasına imkân tanıyor.
Bu ekranların bir diğer önemli özelliği ise, fiziksel tuş hissi veren ve tırtıklı,pütürlü ya da kabartılı hissiyle işlevleri farklılaştırılabilen yüzeylere sahip olması.
bosch3-1451908568.jpg


3D Touch Ayarı

Öte yandan Apple’ın iPhone 6S modeli ile hayatımıza giren 3D touch ekran özelliği de bu araçtaki ekranlarda kullanılmış. Bu sayede sürücünün ekrana bakmasına gerek kalmadan, daha önceden tanımlanmış dokunma şekli ve parmağın baskı şiddetine göre istediği sisteme erişip ayar yapabiliyor.
Araç içi bilgilendirme sisteminden navigasyona, radyodan klima sistemine kadar araç ile ilgili her türlü sistemin kontrol edilebilmesine imkan tanıyan bu ekranları, birkaç yıl içerisinde seri üretim otomobillerde de göreceğiz.
Bosch’un CES’te sergilemeye hazırlandığı ‘Geleceğin Otomobili’ konsepti, ayrıca cep telefonu ve takvim bilgilerine erişerek günlük bilgilendirmeleri ekrana yansıtırken, sürücünün sürekli güncel kalmasını da sağlıyor.
Eğer bir toplantı iptal edilirse araç bunu algılıyor ve harita diğer toplantı için yeni bir rota oluşturuyor.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst