gittigidiyor

CES 2017 Teknoloji fuarında neler oluyor?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
ces-2017-beklentiler-manset_640x360.jpg


Teknoloji meraklılarını buluşturan dünyanın en büyük fuarlarından CES (Consumer Electronics Show), 2017’nin hiç şüphesiz ki ilk büyük etkinliği olacak. 5 Ocak’ta başlayacak CES 2017 fuarında yine birbirinden yenilikçi ürünler göreceğiz. Peki 50. yıldönümünü kutlayacak CES’e kimler katılacak?
CES 2017 Ne Zaman Başlıyor?

Her yıl Ocak ayında Las Vegas Nevada’da düzenlenen tüketici elektroniği fuarı kısa adıyla CES, bu sene 50. yaşını kutluyor. Dünyaca ünlü markaların ilk görüşte şaşkınlık uyandıran son teknoloji ürünlerini sergiledikleri fuar, bu sene 5 Ocak – 8 Ocak 2017 tarihleri arasında kapılarını açık tutacak. Teknolojik ürünleri hayatının bir parçası haline getiren, en yeni ürünleri deneyimlemekten keyif alan kişileri bir araya getiren fuarın öncesinde her zaman olduğu gibi Samsung, LG, Lenovo, Sony, Xiaomi ve daha nice şirketin CES 2017’de tanıtacakları ürünlerinin duyurusunu yapacaklar ve biz de sizlere aktaracağız.
CES 2017 Fuarına Kimler Katılacak?

Peki CES 2017 fuarında kimleri göreceğiz? Bu sene biz teknoloji aşıklarına yepyeni ürünlerini tanıtacak şirketler arasında Samsung, LG, Sony, Xiaomi, Lenovo, Huawei, HTC gibi daha çok telefon modelleriyle ilgilendiğimiz ancak sürpriz yapmaları kuvvetle muhtemel şirketlerin yanında araba demeye dilimizin varmayacağı bir modelle karşımıza çıkacak BMW, Toyota, Volkswagen, Nissan, Faraday Future ve geleceğin mobil – masaüstü cihazlarına güç verecek işlemcileri üreten Qualcomm, Intel dahil birçok şirketi sahnede göreceğiz.
CES 2017 Fuarında Hangi Ürünler Duyurulacak?

CES 2017 fuarında neler duyurulacak? sorusunun yanıtını vermek oldukça güç ancak bir tahminde bulunmamız gerekirse; dizüstü, akıllı telefon ve tabletlerin yanı sıra geleceğin arabaları ve akıllı ev sistemlerinin dahil olduğu yeni ürün – konsept çalışmalar göreceğiz elbette. Sony’nin giriş seviye OLED TV’leri, Faraday Future’ın her yerinden teknoloji akan bütünsel tasarıma sahip elektrikli arabası, VR yani sanal gerçeklik için yenilikçi kullanımlar, su geçirmez ve 4K akıllı telefonlar, drone’lar, evin güvenliğini sağlayacak robotlar, akıllı saat kayış/kordonları, olumsuz çevre koşullarına dayanıklı kıyafetler az önce sözü geçen şirketlerden beklentilerimiz arasında.


lg-ces-2017-5-yeni-telefon_640x360.jpg

Süpriz bir hamleyle LG, CES 2017'de duyuracağı 5 yeni akıllı telefonu resmi olarak duyurdu. Bunlardan ilk dört akıllı telefon, özellik açısından benzerlik gösteren, fakat birbirinden farklı müşteri kitlesi hedeflenerek tasarlanmış yeni K serisi. Şirketin duyurusuna göre, LG K10, K8, K4 ve K3 "kitlesel akıllı telefonlar" olarak tanıtılacak. İşte bu akıllı telefonların merak edilen tüm özellikleri:
LG K10 Özellikleri


  • 5.3 inç 720p ekran
  • 1.5 GHz sekiz çekirdekli işlemci
  • 13 megapiksel arka, 5 megapiksel ön kamera
  • Parmak izi tarayıcısı
  • 2800 mAh batarya
  • Android 7.0 Nougat işletim sistemi

LG K8 Özellikleri


  • 5 inç 720p ekran
  • 1.4 Ghz dört çekirdekli işlemci
  • 13 megapiksel arka, 5 megapiksel ön kamera
  • 2500 mAh batarya
  • Android 7.0 Nougat işletim sistemi

LG K4 Özellikleri


  • 5 inç 854x480 ekran
  • 1.1 GHz dört çekirdekli işlemci
  • 5 megapiksel arka ve ön kamera
  • 2500 mAh batarya
  • Android 6.0.1 Marshmallow işletim sistemi

LG K3 Özellikleri


  • 4.5 inç 854x480 ekran
  • 1.1 GHz dört çekirdekli işlemci
  • 5 megapiksel arka, 2 megapiksel ön kamera
  • 2100 mAh batarya
  • Android 6.0.1 Marshmallow işletim sistemi

Cihazların özelliklerine bakıldığında görüleceği gibi K serisi, orta segment seviye ile en düşük segmentte bulunan akıllı telefonlardan oluşuyor. Bütçe aralıklarına göre değişen cihazlar için LG herhangi bir fiyat bilgisi vermedi. Ancak özelliklerden anlaşılacağı üzere, oldukça uygun fiyatlarla pazarlanacağına şüphemiz yok. Biz resmi fiyatları CES 2017'ye bırakıp, hangi ülkelerde pazarlanabileceğine bakalım. K serisinin Afrika ve Güneydoğu Asya gibi gelişmekte olan pazarlarda piyasaya sürüleceğini bekliyoruz.
LG Stylo 3 Özellikleri

LG-Stylo-3-ozellikleri.jpg

LG'nin duyurduğu bir diğer akıllı telefon ise Stylo 3 oldu. Yine orga segmentte yer alan telefon, kalemiyle dikkat çekiyor. Bu cihaz için de herhangi bir fiyat bilgisi bulunmuyor ve hangi ülkelerde satışa çıkacağına dair yorum yapamıyoruz. Ama özelliklerini sizlerle paylaşalım:


  • 5.7 inç 720p ekran
  • 1.5 GHz sekiz çekirdekli işlemci
  • 13 megapiksel arka, 8 megapiksel ön kamera
  • Parmak izi tarayıcı
  • Stylus
  • 3200 mAh batarya
  • Android 7.0 Nougat işletim sistemi

 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
hyperx-ces-2017de-rgb-oyun-klavyesini-duyurdu.jpg

Kingston Technology Company Inc.'in bir iştiraki olan HyperX, HyperX ALLOY RGB Oyun Klavyesi'ni, Pulsefire Oyun Mouse'unu ve Cherry MX Red veya Brown tuş anahtarı seçenekleriyle iki yeni ALLOY FPS mekanik oyun klavyesini duyurarak üst seviye oyunculuk donanımı serisine yeni ürünler ekledi. HyperX laboratuvarlarında tasarlanmış olan, profesyonel ve gündelik oyuncular tarafından yoğun bir şekilde test edilen üç yeni oyun klavyesi ve oyun mouse'u, HyperX'in oyunculuk ürünleri portföyünü tamamlıyor. Böylece, mümkün olan en iyi kurulum ve rekabet üstünlüğü için oyunculara gerekli olabilecek her şeyi sunan HyperX, dünya çapında oyun severlere ve eSpor camiasına olan bağlılığının altını çizmiş oluyor.
HyperX Kurumsal Pazarlama Direktörü Daniel Kelley, "Oyuncular için geliştirdiğimiz ürünlerimiz gündelik oyuncuları bile birer profesyonel gibi hissettiriyor. HyperX, eSpor şampiyonları kadar gündelik oyuncular tarafından da kullanılıyor çünkü ürünlerimiz kazanmak için gerek duydukları performans ve kaliteyi sağlıyor. PC, konsol veya mobil ortamda olsun, kesinlikle tüm oyuncular için piyasadaki en iyi ürünleri üretmeye ve ulaşılabilir fiyatlarda sunmaya odaklıyız."şeklinde konuştu
HyperX'in CES 2017 duyurduğu yenilikler:


  • ALLOYTM RGB Oyun Klavyesi – 16M LED rengi ve özel medya tuşları ile tamamen yeni bir tasarım sunan premium klavye HyperX Alloy RGB, oyunculara dinamik ışıklandırma profilleri ve kontrol imkanı sağlıyor. Tuş rengi ayarlarını özelleştirme ve kontrol etme fırsatı sunan yeni ALLOY RGB klavye, sağlamlık için metal alaşımlı bir çerçeveye sahip.
  • PulsefireTM Oyun Mouse'u – Profesyonel oyuncular için tasarlanan, HyperX'in ilk mouse'u, dört adet ön tanımlı ve LED göstergeli DPI ayarıyla gelen (400/800/1600/3200) optik bir oyun sensörü bulunduruyor. Yazılıma gerek duymadan ayarların değiştirilmesine olanak sağlayan Pulsefire, oyunseverlerin aradığı özellikleri şaşırtıcı derecede uygun bir fiyat seviyesinde sunuyor.
  • ALLOY FPSTM Red ve Brown Oyun Klavyeleri – Cherry MX Brown veya Red tuş anahtarı seçeneklerini sunan yeni mekanik oyun klavyesi HyperX ALLOY FPS, tam boy çelik alaşım çerçevesi ve yer tasarrufu sağlayan tasarımı ile oyunculara FPS mouse hareketleri için olabildiğince fazla masaüstü alanı sağlıyor. İki çeşit tuş anahtarı seçeneğiyle gelen klavye, özel dokulu ve kırmızı WASD tuşlarıyla FPS oyunlarında ihtiyaç duyulan dokunma hissini ve performansı sağlıyor. Ayrıca yazılıma gerek duymadan değiştirilebilen dinamik kırmızı LED ışıklandırma profilleri sunuyor. Çıkartılabilir kablosu ve saklama çantasıyla bu kompakt klavye seyahat eden oyunseverler için mükemmel bir seçim.

CES'te tanıtılan diğer ürünler:


  • Cloud RevolverTM S – HyperX'in bugüne kadarki en gelişmiş mikrofonlu kulaklık olan Revolver S, tak-çalıştır özellikli DolbyTM 7.1 Surround Ses sunuyor. Bir USB "dongle" ile gelen Dolby HeadphoneTM teknolojisi sayesinde tek bir tuş ile oyuncuları çevreleyen bir ses deneyimi sağlanıyor. Konfor ve rekabette performans için tasarlanmış olan Cloud Revolver S, keskin ses kalitesi ve CS:GO, FPS ve 3D oyunlar için geniş bir ses alanı sunuyor.
  • HyperX Predator DDR4 LED Memory – HyperX, RGB ışıklandırmalı ilk DDR4 modüllerini piyasaya sürüyor. HyperX Predator DDR4 LED bellek, Asus Aura Sync, Gigabyte RGB Fusion veya MSI Mystic Light Sync gibi RGB kontrol teknolojilerine sahip anakartlarla birlikte kullanılabiliyor. Erken bir gösterim söz konusu olduğu için üründe değişiklikler olabileceği belirtiliyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
825920556195400279.jpg


LG bugün yeni OLED TV'lerini CES 2017 kapsamında duyurdu. LG W7 adlı model ise kalınlığıyla tüm dikkatleri üzerine toplamayı başardı.

[FONT=pt_sans]Las Vegas'ta CES 2017 fuarı kapılarını açmadan önce markalar birer birer fuarda sergileyecekleri ürünlerini tanıtmaya devam ediyor. Bugün bu anlamda LG yeni iddialı TV'lerini açıkladı. LG bugün, LG Signature 4K OLED W serisi televizyonlarını duyurdu.
Yeni OLED W7 TV'ler ekran boyutlarıyla birbirinden ayrılıyorlar. Bu TV'lerden birisi 65, diğeri ise 77 inç ekran boyutuna sahip. Alt tarafında Dolby Atmos soundbar'a ve HDMI girişine sahip olan 4K OLED TV, bunların dışında aslında kalınlığıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

LG_W7_OLED_GIF_V1.2.gif

2.57-milimetre kalınlığında olan LG W7, HDR 10, Dolby Vision, Hybrid Log Gamma, ve yeni Technicolor HDR formatlarını destekliyor. Ayrıca LG, ürünün DCI renk alanının % 99'unu üreteceğini söylüyor.
Öte yandan LG, bu yeni TV'lerin fiyatlarına değinmedi. Ancak geçen yıl tanıtılan üst seviye 65-inç G6'nın 8000$ fiyat etiketine sahip olduğunu hatırlatalım. 65-inç'lik LG W7'nin fiyatının buna yakın bir fiyata sahip olacağını ve Mart ayında satışa çıkacağını söyleyelim. Diğer 77-inç'lik modelin ise fiyat ve çıkış tarihi henüz belli değil.
830043266305.jpg

"Duvardaki resim" olarak da adlandırılan LG W7'nin özellikleri
*65 ve 77-inç boyutlar
*3.85mm kalıklık, duvara montajlanmış hali (panel kalınlığı 2.57mm)
*4K çözünürlük
*Dolby Vision , HDR10, HLG ve Technicolor HDR desteği
*1,000 nits
*DCI renk alanının yüzde 99'unu kaplıyor
*Dolby Atmos'lu soundbar[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
537213445863400279.jpg


Güney Koreli üretici şimdiye kadar kaç milyon sanal gözlük cihazı sevk etti?

[FONT=pt_sans]CES 2017 hızlı bir şekilde başladı. SAMSUNG Amerika Başkanı ve COO'su olan Tim baxter, CES'teki basın toplantısında, Samsung'un bugüne kadar 5 milyon üstünde Gear VR gözlüğü sevk ettiğini açıkladı. Tüketiciler Samsung'un sanal gerçeklik gözlüğünü kullanarak 10 milyon saatten fazla video izlemiş.
İlk Gear VR, 2014 Aralık ayında piyasaya çıktı ve Note 4'le uyumluydu. Ertesi yıl Gear VR yenilendi ve Samsung'un farklı telefon modelleriyle uyumlu hale geldi.
Gear VR (2016) geçtiğimiz ağustos ayında, patlamalarıyla gündeme damga vuran Note 7'le birlikte piyasaya sürülmüştü.[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
559853380198400279.jpg


LG'nin kalemli telefonun özellikleri nedir? Stylo 3herhangi bir fark sunuyor mu

[FONT=pt_sans]Geçtiğimiz aralık ayında LG, CES'in başlamasını beklemeden, Las Vegas'ta tanıtacağı telefonları çıtlatmıştı. Bu telefonlar arasında Stylus 2'nin halefi Stylus 3 vardı.
Koreli şirket, Amerika pazarına sunacağı Stylus 3'ün tanıtımını CES'te bir kere daha yaptı. Bu cihazın biraz farklı marka bilinci oluşturması amaçlanıyor. İşin özeti bizim Stylus 3 olarak bildiğimiz telefon, Stylo 3 adıyla Amerika'da satılacak. LG'nin neden farklı ama birbirine inanılmaz derecede isimler verdiği ise bir sır.
Stylo 3'te, aynı Stylus 3'teki gibi 5.7 inç'lik 720p çözünürlüğünde ekran, 1.5 GHz'de çalışan 8 çekirdekli MediaTek MT6750 sistem çipi, 13 MP ana kamera, 8 MP ön kamera, 3 GB RAM, 16 GB genişletilebilir dahili depolama alanı, 4G LTE desteği ve 3200 mAh değerinde çıkarılabilir pil var. Orta sınıf akıllı telefonda Android 7.0 Nougat işletim sistemi yer alıyor.
Elbette cihazda serinin önceki telefonlarında olduğu gibi kalem var. Parmak izi tarayıcı ve FM radyo da eksik edilmemiş.[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Las Vegas'ta düzenlenen organizasyon, birbirinden ilginç gelişmelere sahne olmaya devam ediyor. Japon dev Panasonic, ilginç bir ürün tanıtımında bulunarak, yüzlerde tebessüm ettirdi.
Hiç konuşabilen bir projektöre ihtiyaç duydunuz mu? Cevap elbette hayır. Biz de, böyle bir şeye en ufak bir ihtiyaç duymamıştık. Teknoloji çağında, her ne kadar gereksiz olursa olsun, birbirinden çarpıcı ögeler geliştiriliyor. Panasonic, şirin mi şirin, konuşan robot projektörünü CES 2017'de tanıttı.
838e198b293089f66aa199f85e0081a6bf45f24f.jpeg

Panasonic robota henüz bir isim vermedi veya verdiyse de bu ismi kimseyle paylaşmadı. Sempatik konuşan robot projektör (ilk defa böyle bir sıfat tamlaması yapıyoruz), akıllı cihaz, Amazon Echove Google Home gibi yapılarla uyumlu ve evinizin, hoparlörlerinizi yerleştirdiğiniz noktalarından size seslenebiliyor.
c50a2404fc5f1004e3c9fa39cfa478db520c6163.jpeg

Panasonic'in robotunun çocuksu ve sevimli bir sesi var. Zaten aksini beklemek mantıksız olurdu. Robot, masaüstünüzde gezinirken YouTube veya Netflix gibi kaynaklardan gelen videoları duvar veya benzer bir yüzeye yansıtabiliyor.
4fbadf1b9f6ca5eadccf48375d2a20258092fda7.jpeg

Panasonic, bu robotun ne zaman piyasaya çıkacağı konusunda bir bilgi paylaşmadı. Belki de bu bir gövde gösterisi, emin olamıyoruz. Yine de Star Wars Force Awakens'taki BB8'e benzer bir sevimliliğe sahip olduğunu söyleyebiliriz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
726511108103400279.jpg


Sony, 2017 yılında sunacağı yeni ürün serisini Las Vegas, Nevada'da 5 Ocak Perşembe (yerel zaman ile) günü başlayan CES 2017 Fuarı’nda görücüye çıkardı. Yenilikler arasında, son derece gelişmiş bir görsel eğlence deneyimi sunan HDR-destekli yeni ürün serisi de bulunuyor.

[FONT=pt_sans]Bu yıl Sony'nin CES 2017 standında şirketin en yeni ürünleri ve girişimleri sergileniyor. Sony standının odak noktasında ağırlıklı olarak HDR (High Dynamic Range = Yüksek Dinamik Aralık) teknolojisiyle görüntü kalitesi çıtasını önemli oranda yükselten ürünler yer alıyor. Standın ziyaretçileri, Sony'nin 4K HDR TV'lerinden ve ayrıntılı, üç boyutlu işitsel özellikler sunan ses donanımdan kameralara, projeksiyon cihazları ve oyun konsollarına kadar birçok ürünü görebilecek. Ziyaretçiler, talep ettikleri şekilde, eğlence içeriğinin keyfini çıkarabileceği ve heyecan duyabilecekleri yolları genişletecek şekilde tasarlanan Sony'nin geniş ürün yelpazesiyle uygulamalı bir deneyim yaşayacak.
4 Ocak Çarşamba günü düzenlenen Sony basın toplantısında Sony Corporation Başkanı ve CEO'su Kazuo Hirai, izleyicilere Sony'nin ilk 4K BRAVIA OLED TV serisi olan A1E serisinin görücüye çıkarılmasıyla başlayıp giderek genişleyen HDR-destekli ürünleri ve ilgili içerik dünyasını tanıttı. Kazuo Hirai daha sonra, Sony'nin tüketici elektroniği alanıyla ilgili olanaklarını genişletmeyi amaçlayan girişimlerinin yanı sıra şirketin, müşterilerin gündelik yaşamlarını zenginleştirip onlara ilham veren ve meraklarını karşılayan geniş ürün yelpazesine değindi.

Sergilenen Prototipler ve Temel Ürünler

Ev Eğlence ve Ses Sistemleri

Müşterilere gerçek yaşama daha yakın izleme deneyimleri sağlamak amacıyla, içeriğinin yanı sıra görsel ve işitsel ürünlerine de teknolojiyi entegre eden Sony, HDR'ın popülerleşmesinde itici bir güç olmuştur.
BRAVIA OLED'in yeni A1E serisi, Sony'nin amiral gemisi olan Z9D serisinde öne çıkan 4K HDR işlemci X1 Extreme gibi Sony'nin eşsiz görüntü kalitesi sunan teknolojisinin en iyi örneklerini bir araya getiriyor. 4K HDR içeriğinin görsel çekiciliğini vurgulayan X1 Extreme, gerçek dünya görsellerini daha yakın bir şekilde yakalayan derin siyahları ve parlaklığı üretiyor ve kendinden ışık yayan OLED panellerin tam potansiyelini dışarı çıkarabiliyor. A1E serisi aynı zamanda Sony'nin, görüntüyü titreştiren ve sesin doğrudan TV ekranından çıkarılmasını sağlayan Acoustic Surface (Akustik Yüzey) teknolojisiyle de donatıldı. Bu seri, genellikle ekranın dış çevresine yerleştirilmiş olan hoparlörleri bertaraf ederek, hoparlörsüz ve stantsız bir görüntü sunuyor. Ses ekrandan yayıldığı için görüntü ve ses bir olarak izlediğiniz görsellerin gerçekliğini artırır. Üstelik, geniş izleme açılı OLED panel ve görsel ile sesi birbirine harmanlayan Acoustic Surface teknolojisinin bileşimi sayesinde oturma odanızın herhangi bir yerinden ideal izleme deneyiminin keyfini çıkarmak mümkün oluyor.
4K HDR TV'nin BRAVIA X93E serisi, Sony'nin, parlaklığı ve kontrastı daha da yüksek seviyelere taşıyan, eşsiz ve gelişmiş Slim Backlight Drive+ teknolojisiyle donatıldı. Ayrıca, 4K HDR işlemci X1 Extreme, yeniden düzenlenen HDR özelliğiyle standart dinamik aralık (SDR) içeriğini geliştirerek 4K HDR kalitesine yakın bir hâle getirmesinin yanında, içerdiği bir dizi başka teknolojiyle de geniş bir içerik serisi kapsamında görüntü kalitesini yükseltiyor. X1 Extreme ile X93E serisi, yüksek görüntü netliği, yüksek kontrast ve geniş bir renk aralığıyla görsel ifadeyi 4K HDR düzeylerinde gerçekleştiriyor. Duvara asıldığında bu yeni BRAVIA TV, şık form faktörü sayesinde tam anlamıyla ortadan kaybolarak, geride sadece görüntüyü bırakıyor.
Sony'nin CES'teki standında 4K HDR oynatma/çalma (playback) özellikli cihazların yaygınlaşmasını öne çıkaran bir sergi köşesi yer alıyor. Bu köşede ziyaretçiler, BRAVIA'da oynanan, 4K HDR uyumlu PlayStation 4 (PS4) oyunları olan "Uncharted 4: A Thief's End", "Gran Turismo Sport" ve "Horizon Zero Dawn" oyunlarından görselleri görebilecek. Köşede ayrıca Sony'nin yeni UBP-X800 4K Ultra HD Blu-ray oynatıcısı ve onun sarmal, yüksek kaliteli 4K HDR görselleri de sergilenecek. Oynatıcı, Hi-Resolution Audio teknolojisini destekliyor ve orijinal kaydedilen ses kadar detaylı, nüanslı bir ses veriyor.
Ses ekipmanı alanında Sony, 4K HDR etkisinin keyfini daha eksiksiz bir şekilde çıkarmayı sağlamak amacıyla ileri teknolojiyle donattığı bir dizi yeni ürün de duyurdu. Bunların arasında Sony'nin yeni amiral gemisi Ses Sistemi HT-ST5000 Sound Bar da bulunuyor. Bu ses sistemi sadece Hi-Resolution Audio'yu değil, aynı zamanda sarmal ses özelliğini yeni bir boyuta taşıyan Dolby Atmos yeni nesil üç boyutlu (3D) surround ses formatını da destekliyor. Odayı dolduran güçlü bir ses üretimi için ses dalgalarını tam doğru istikamette yönlendiren, Sony'nin S-Force PRO Front Surround adlı eşsiz dalga cephesi kontrol teknolojisini de içeriyor. Ayrıca Sony Pictures Entertainment'taki profesyonel ses uzmanları, uzmanlıklarını HT-kullanarak ses kalitesinin kalibre edilmesine ve filmlerin yeniden oynatılması (playback) için optimize edilmesine yardımcı oldular. Yeni STR-DN1080 çoklu kanallı bütünleşik amplifikatör, DTS:X ile uyumlu olup Hi-Resolution Audio ve Dolby Atmos'a ek olarak üç boyutta serbestçe hareket eden bir ses üretiyor. Amplifikatör, benzersiz bir Sony akustik alanı meydana getirmek için başka teknolojilerle de donatıldı. Bu teknolojiler, evin sınırlı kurulum koşullarında bile ideal akustik ortam yaratan Speaker Relocation'ı (Hoparlör Yeniden Yerleştirme) ve odanın her yerine yayılan zengin bir surround ses üreten Phantom Sound Back'i de kapsıyor.
Bunlara ek olarak Sony, Wi-Fi uyumlu audio ürünler ve Google Assistant destekli Google Home uyumlu Android TV-Sony 4K HDR TV destekli eşlemeleri de sergileyecek. Basit bir ses komutuyla birden çok odada birbirine bağlı ses cihazlarıyla kolayca müzik yayını yapılabiliyor veya TV'deki müzik servislerine ve YouTube'a erişilebiliyor. Bu sesli kumanda işlevselliği, Sony standında eksiksiz şekilde sergilenecek. Son olarak Sony, daha fazla yüksek ses kalitesinde müzik dinleme özgürlüğü sunmayı amaçlayan ve şu an geliştirilme aşamasında olan, gürültüyü nötrleştiren iki kablosuz kulaklık prototipi çeşidini de ziyaretçilere sunacak. Bu ürünlerden biri, ayrı sol ve sağ üniteli kablosuz tasarımına sahipken diğeri boyna asılan bir forma sahip.

Görüntüleme Ürünleri ve Çözümleri

Sony, fuarda hıza önem veren en yeni görüntüleme ürünlerini de sergileyecek. Bu ürünler arasında, saniyede 11 kare kesintisiz çekim yapabilen ve 5 eksenli optik görüntü dengeleme ve dokunmatik ekran AF kontrol işleviyle donatılan α6500 amiral gemisi APS-C sensörlü aynasız kameranın yanında, saniyede 24 kare kesintisiz çekim yapabilen ve süper yavaş çekim kayıt özelliğine sahip RX100 V premium kompakt kamera da bulunuyor. Canlı spor yayınları dâhil 4K içerik oluşturma için kullanılan yayın ekipmanı alanında Sony, yeni ve benzersiz Sony video deneyimi çözümlerini getiren ürünleri sunacak. 4K / 8x süper yavaş hareketli video özellikli HDC-4800 canlı kamera sistemi ve PVM-X550 55" 4K OLED profesyonel monitor de bu ürünler arasında yer alıyor.
Son olarak, geniş ölçekli görüntü sistemleri alanında Sony, ışık kaynağı olarak çok küçük LED'leri kullanan, benzersiz CLEDIS yüksek resim kaliteli görüntü teknolojisiyle üretilen görüntü ünitelerinden meydana gelen, ölçeklendirilebilir görüntü sistemini de sergileyecek. Bu sistem, zengin renk tonlarının yanında pürüzsüz hareketler ve hareketsiz görüntüler üreten, mevcut görüntü sistemlerinde mümkün olmayan görseller sunan, yaklaşık 32" (yatay) x 9" (dikey) geniş ölçekli ekranda gösterilecek.

Oyun ve Oyun Ağları

PlayStation VR, PS4'ü yeni bir sarmal boyut düzeyine taşıyan ve oyun deneyimini zenginleştiren bir sanal gerçeklik (VR) sistemidir. Sony standının ziyaretçileri, düşmanları alt etmek için PlayStation VR Aim Controller'ı kullanarak "Farpoint" ile bir VR uzay macerasının yanı sıra PlayStation VR kullanarak "Gran Turismo Sport" ile sanal gerçeklik içerisinde gerçek bir sürüş simülatörünün keyfini çıkarabilecekler.

Life Space (yaşam alanı) UX

Life Space UX konsepti, eşsiz deneyimler sunma ve yaşam alanı dönüştürecek yeni yolları kolaylaştırma şeklinde tanımlanıyor. Bu kategoride Sony ilk kez, kitaplar, filmler ve müzik gibi çeşitli içerikle yeni karşılaşmaları sunan, "Yeni 4K Projektör –It's all here (hepsi burada)–" adlı yeni bir konsept model sergileyecek. Tabii, bu konsept, içeriği görüntülemek için bitişik duvara görselleri yansıtarak, evlerde bir büyük ekran yaratan alışılmış bir projektör olarak kullanılabiliyor. Fakat "–It's all here (hepsi burada)–"ın ardındaki konsept tamamen yeni içerikleri keşfetmekten ibaret. Örneğin, bu projeksiyon cihazını, çok fazla sayıdaki kitap kapağını yansıtmak, ilginizi çeken birini seçmek ve sayfalarını çevirerek o kitaba bakmak için kullanmak mümkün. Ayrıca hâlihazırda pazara sunulmuş olan 4K Ultra Short Throw (ultra kısa atımlı) Projektör, LED Ampul Hoparlör, Taşınabilir Ultra Short Throw (ultra kısa atımlı) Projektör ve Cam Ses Hoparlörü de stantta teşhir edilecek. Sony, Life Space UX aracılığıyla oturma odanızda yeni deneyimler ve yeni değerler sunacak.
Son olarak, Sony standında, Sony'nin tüketici elektroniği alanındaki olanakları genişletmek üzere üstlendiği çeşitli girişimler de sergilenecek. Bunlar arasında, kullanıcılarla birlikte geleceğe dönük yaşam tarzlarını yaratmayı amaçlayan Future Lab Program araştırma ve geliştirme girişiminden "N" ve "T" konsept prototipleri; Sony'nin kurum içi yeni iş geliştirme girişimi Seed Acceleration Program (Tohum Hızlandırma Programı) kapsamındaki çalıştırma projelerinden doğan çeşitli ürünler; yeni iletişim yöntemleri sunan Xperia Akıllı Ürünler ve Sony Group'un iştiraki Aerosense Inc. tarafından sunulan ölçüm ve denetlemeye yönelik bağımsız dronlar ve bulut tabanlı işlem servisleri yer alıyor.[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
amd-freesync-2-teknolojisi-002.png



AMD bu sene gerçekleştirmiş olduğu çalışmalar ile bizleri hayran bırakmaya devam ediyor. Şimdi de AMD FreeSync 2 teknolojisi geliştirdiklerini duyurarak daha düşük gecikme süresi, yüksek parlaklığa sahip pikseller ve mükemmel siyah geçişleri ile büyük bir gelişme vaat ediyor.

Yeni AMD Radeon FreeSync 2 teknolojisi 2017'nin ilk yarısında kullanıcılar ile buluşacak. Aslında bu duruma en çok sevinen oyuncular oldu. Çünkü yukarıda bahsetmiş olduğum gibi çok daha düşük gecikme süreleri, yüksek parlaklık sunan pikseller, geniş renk gamutu ve mükemmel siyahlar için birlikte harmanlanmış durumda.




Tüm bunlara ek olarak FreeSync 2 destekleyen monitörler de piyasada yerini almaya hazırlanıyor. Bu monitörler düşük resim kare hız telafisi (LFC) teknolojisini de destekliyor. HDR oyun deneyimini yaşamak için FreeSync 2 teknolojisi yazılım, oyun ve monitör üzerinde büyük değişikliklere sahne olacak.

Hatırlayacak olursanız günümüzde kullanılan mevcut HDR taşıma formatları ekran tarafında ton haritalaması gerçekleştiriyordu. Televizyonlar için geliştirilen film içerikleri bu yönde tasarlandığından dolayı, çoğunlukla kabul edilebilir seviyenin üzerinde gecikme süresi sunuyordu.




Ancak şimdi AMD'nin FreeSync 2 teknolojisi ile üretilen API, iş yükünü Radeon GPU'ya aktararak düşük gecikme süresi sunacak. Bu durum ise oyunun ton haritalamasını direkt olarak ekran parlaklığı, kontrast değeri ve renk alanına uygulamasını sağlıyor. AMD Radeon FreeSync 2 teknolojisi ile sRGB'ye göre iki kat daha fazla parlaklık ve renk hacmi elde ediliyor.

Şimdi gelelim FreeSync ve FreeSync 2 teknolojisini kullanacak monitörlere. Şuanda 3 farklı markanın modelleri belirlenmiş olsa da, ilerleyen zamanlarda bu ürün çeşitlerinde artış göreceğiz.




AMD FreeSync 2 destekleyen monitörler ise şu şekilde;

❱ BenQ XL2540 (24 inç)

❱ Acer XF270HU

❱ Samsun C34F791

Yukarıda bahsi geçen monitörler FreeSync 2 teknolojisi beraberinde kullanacaklar. DisplayPort3 HBR3 destekleyen ve 60 Hz'nin ötesinde Ultra HD çözünürlük sunacaklar. Aynı zamanda Polaris mimarisi temelli olan Radeon RX serisi de bu duruma dahil olarak destekleyecek.




Şuanda AMD'den yapılan açıklamaya göre yeni FreeSync 2 teknolojisini bir çok monitör üreticisi ürünlerine dahil etmek için değerlendirmelerde bulunuyor. Yakın zamanda RX serisi ekran kartları için yeni bir güncelleme gönderilebilir.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Samsung CES 17'de A5 2017'yi Tanıttı[/h][h=2]Samsung CES 2017’de tanıttığı A serisi ile birlikte yeni bir dönemi daha başlattı.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
samsung-ces-17de-a5-2017yi-tanitti-1483794707.jpg
Samsung tarafından CES 2017'de yapılan tanıtımlarda A serisinin 2017 yılında sunulacak versiyonları gösterildi. Galaxy A5 için yapılan tanıtımlar oldukça ilgi çekerken yeni özellikleri ve yenilenen tasarımıyla A5 2017 yılında da yeniden dikkat çeken telefon modellerinden birisi olmaya devam edecek.
Telefonu için yapılan incelemelerde özellikle telefonun suya karşı daha dayanıklı hale getirilmesi dikkatlerden kaçmıyor. Üstelik A serisinde artık standart olarak parmak izi okuyucusuna yer verilirken A5 modelinde de bu parmak izi okuyucusu daha güvenli bir telefon sunuyor. Telefon için yapılan tanıtımlarda telefonda yer alan özellikler ise şöyle açıklandı;
5.2 inç boyutlu Super AMOLED ekran 1920 x 1080 çözünürlük
146.1 x 71.4 x 7.9mm ölçüler
16 Megapiksel ön ve arka kamera
Cat.6 LTE modem
Sekiz çekirdekli 1.9 GHz frekans hızına sahip işlemci
3 GB RAM
32 GB dahili hafıza
256 GB destek sunan MicroSD kart
IP68 sertifikası
Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac desteği,
Bluetooth 4.2, ANT+, USB Type-C ve NFC gibi bağlanabilirlik seçenekleri
3000 mAh batarya
Telefon için duyurualn bu özelikler, önceki versiyonlara göre çok daha iyi bir telefonun hazırlandığını bizlere gösteriyor. Bakalım yeni telefonlar piyasada ne kadar ilgi görecek.
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Asus, CES 2017’de üç yeni monitör modelini tanıttı. Bunların iki tanesi üst seviye monitörler.
Asus, CES 2017’de yeni monitör modellerini tanıttı. Bunlardan biri olan yeni Designo Curve MX38VQ monitörü oldukça iddialı. 37,5 inç boyutunda olan ve 3840 x 1600 çözünürlüğe sahip monitörün destek ayağının üstünde bir kablosuz şarj bölümü bulunuyor. Ayrıca monitör, çerçevesiz bir panel ve 8W gücünde Harmon Kardon hoparlörler ile birlikte geliyor. Bu monitörün satış fiyatı 1.099 dolardan başlayacak.
1653c0424401687d6e89caf0b6ce131dd87d49a5.jpeg

Asus Designo Curve MX38VQ
Asus’un bunun haricinde yeni bir monitörü daha bulunuyor: ProArt PA32U. 32 inç boyutundaki bu monitör, 4K çözünürlük ve HDR desteğine sahip, ilk profesyonel odaklı ve doğrudan aydınlatılmış monitör olarak tanımlanıyor. Quantum dot teknolojisiyle geliştirilmiş olan bu monitör, 1000cd/m2parlaklığa sahip. Ayrıca monitörde iki adet Thunderbolt 3 girişi bulunuyor. Monitörün satış fiyatı, 1.799 dolar ile 1.999 dolar arasında olacak.
5a80698b9165505b5a0e738f3f0ee9bce67044e2.jpeg

Asus ProArt PA32U
Asus’un son olarak bahsedeceğimiz yeni monitörü ise, ProArt PA27AQ. 27 inç boyutundaki bu monitör, 1440p çözünürlüğe sahip. Ayrıca bu monitörde de Thunderbolt 3 girişi mevcut.
Designo Curve MX38VQ ve ProArt PA32U modellerinin yılın üçüncü çeyreğinde satışa sunulması planlanıyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
asus-zenfone-pegasus-3s-akilli-telefon-jxad.jpg


Asus Zenfone Pegasus 3S akıllı telefon duyuruldu

Asus, Zenfone Pegasus 3S adındaki yeni bir akıllı telefon modelini duyurdu.
Tayvan'ın en büyük donanım üreticilerinden birisi olan Asus, 5 Ocak tarihinde başlayan ve dün itibari ile de sona eren CES 2017, Tüketici Elektroniği Fuarı'nda yeni cihazlarının duyurularını gerçekleştirdi. Bu cihazlar arasında iki de akıllı telefon yer alırken, bu cihaz Asus Zenfone AR ve Asus Zenfone 3 Zoomadları ile geldi.
asus-zenfone-pegasus-3s-4jpg1483968266.jpg

Sadece bunlarla sınırlı kalmayan firma, şimdi de ayrı bir etkinlikte yeni bir akıllı telefon modelini daha duyurdu. Dünyanın en büyük akıllı telefon pazarı olan Çin için duyurulan bu yeni cihaz Asus Zenfone Pegasus 3S adı ile geldi. Bu yeni akıllı telefon özellikle de sahip olduğu 5.000mAh bataryası ile dikkatleri üzerine çekiyor.
Asus Zenfone Pegasus 3S akıllı telefon aslında geçtiğimiz sene gelen Zenfone Pegasus 3 adındaki bütçe dostu modelinin halefi olarak geldi. Tasarım ve bazı donanım bileşenleri yönünden geliştirmeler yeni cihazda bulunuyor ve metal kasa tasarımı içeriyor.
asus-zenfone-pegasus-3s-3jpg1483968292.jpg

Teknik özelliklerine bakacak olursak eğer, Asus Zenfone Pegasus 3S akıllı telefon 5.2" büyüklüğünde ve 1280x720 piksel HD çözünürlüğünde dokunmatik ekrana sahip. Akıllı telefonun yonga seti sekiz çekirdekli işlemcili MediaTek MT6750 olmakta.
3GB sistem belleği içeren Asus Zenfone Pegasus 3S akıllı telefon dahili veri kapasitesi olarak ise 32GB / 64GB olarak iki farklı şekilde gelmekte. 5.000mAh batarya içeren akıllı telefon 13MP arka kamera ve 8MP ön kamera içerirken, ayrıca işletim sistemi olarak da Google Android 7.0 Nougat üzerinde çalışmakta.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
snapdragon_835_sdn.jpg
Qualcomm, CES 2017'nin en aktif firmalardan biri oldu. Daha önce tüm detaylarını paylaştığımız Snapdragon 835 dışında birçok Teknolojiyi bizlere tanıttı.

Qualcomm CES 2017 değerlendirmesi ve 5G


Yeni IoT bağlantı platformu

Yeni platform, neredeyse kesintisiz bağlantı ile işlevselliği bir araya getirmeyi amaçlıyor. Cihaz ve teknolojilerde basit kullanım imkanı için geliştirilen platform, tutarlı ve kesintisiz bağlantı deneyimi sunmak istiyor.
Fuar sırasında Qualcomm; IoT (Nesnelerin İnterneti) cihazları, IoT aktarma merkezleri ve ağ geçitleri genelinde kullanılabilen özelliklerden oluşan bir paket tanıttı. Qualcomm Network IoT Connectivity isimli bu paket ile kompleks ve farklı bağlantı teknolojileri ve ekosistemleri merkezi bir şekilde yönetilebiliyor. Buna ek olarak Qualcomm, Wi-Fi Self Organizing Network çözümünün özelliklerini de mümkün olan en iyi yönetimli ağ sunacak şekilde arttırdığını açıkladı.
Snapdragon 835 destekli sanal gerçeklik teknolojisi

10-nanometre FinFET teknolojisi üzerine inşa edilen Snapdragon 835, ODG R-8 ve R-9 mobil AR/VR akıllı gözlükleri için işlem kaynağı olarak kullanılacak. R-8 ve R-9 ürünlerinin, Snapdragon 835 işlemcisinin güç verdiği ilk akıllı
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

[h=2]CES 2017’de LG standında OLED TV Wall yani OLED duvar televizyonuna bakıyoruz…[/h]LG Signature OLED TV W olarak isimlendirilen bu televizyonlar incecik yapılarıyla dikkat çekiyor. Biraz daha abartırlarsa duvar kağıdı seviyesine gelecek. Fuarda sergilenmek üzere arka kısımların görünebilmesi için cama yerleştirildiklerini belirtelim. Yani videoda gördüğünüz camlar televizyonun parçası değil.
Tasarım kesinlikle dikkat çekici, cama monte edilmiş televizyonlar mıknatıs ile sabitleniyor. Alt kısımda ise Soundbar’ı görüyoruz. Bu ses sistemi de kablo karmaşasından uzak bir çözüm ile, siyah bir bant görünümlü bağlantı ile TV’den sesi alıyor.
Tasarım ve televizyonların sunduğu görüntü kalitesi son derece etkileyici. Kendi panelini üreten sayılı şirketlerden biri olan LG, 2017’de televizyon konusunda CES’te yaptığı gösterinin ardından oldukça iddilalı duruyor. HDR ve yüksek yenileme hızlarının ötesinde OLED panellerin yenilikleri CES 2017 sonrasında tüketici elektroniği pazarında nasıl karşılanacak beraber göreceğiz.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst