gittigidiyor

Chrome'a yeni özellikler geliyor

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
Donanım Habere göre,
Dünya çapında milyonlarca kişi tarafından kullanılan popüler web tarayıcısı Google Chrome, yeni bir güncelleme alacak. Chrome'un 115. sürümü uyumlu platformlarda beta aşamasında kullanıma sunuldu. Bu güncelleme, yakında tarayıcının tüm kullanıcılarına sunulacak olan birkaç önemli yenilik getiriyor.

Web sayfalarında okuma modu arayüzü ve bellek tasarrufu paneli​

Chrome 115'teki en önemli yeniliklerden biri, okuma modunun kullanıma sunulması oldu. Bu mod, web'deki makaleleri okumayı kolaylaştıran modern bir arayüz sağlıyor. Giderek daha fazla insanın mobil cihazlarından makale okuduğu düşünüldüğünde, bu özelliğin çok sevileceği kesin. Bu moda erişmek için kullanıcıların chrome://flags/#read-anything adlı gizli bir ayarı etkinleştirmeleri gerekecek.

Güncelleme, okuma moduna ek olarak, daha sezgisel bir arayüze sahip güncellenmiş bir multimedya içerik oynatıcısı da içeriyor. Chrome'un önceki sürümünde sunulan bellek tasarrufu işlevi artık aracı kullanarak ne kadar bellek tasarrufu yapıldığını gösteren bir panele sahip. Bu özellik, aynı anda çok sayıda sekmesi açık olan kullanıcılar için güzel bir yenilik gibi görünüyor.


Chrome 115 ayrıca önemli bir güvenlik güncellemesi de içeriyor. Tarayıcı artık daha güvenli bağlantılar sunmak için HTTP isteklerini her zaman HTTPS'ye yükseltmeye çalışacak. Bu, kullanıcıların verilerinin güvenli bir şekilde iletildiğinden daha emin olabilecekleri anlamına geliyor.

Tüm bu değişiklikleri deneyimlemek için kullanıcıların Google Chrome'un beta sürümünü indirmeleri ve en son sürüme güncellemeleri gerekecek. Ancak kullanıcılar tarayıcının kararlı sürümünde kalmayı tercih ederlerse, Google güncellemeyi herkes için yayınlayana kadar birkaç gün beklemeleri gerekecek.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
Benim elim Operaya bir türlü alışamadı ne zaman yüklesem 1 saat sonra kaldırıyorum karmaşık mı geliyor nedir anlamadım....
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst