gittigidiyor

Chromebook sahiplerini sevindiren gelişme

kaptan-8

Vip Üye
Katılım
14 May 2011
Mesajlar
5,974
Tepkime puanı
979
Puanları
113
Konum
GB
Web sitesi
meettomy.site
Google, Chromebook sahiplerini sevindirecek bir özellik yayınladı. Uzun süredir Android kullanıcılarının faydalandığı özellik, Chromebook için geldi.

chromebook-sahiplerini-sevindiren-gelisme.jpg


Google’ın geliştirdiği Chromebook‘lar aldıkları her güncellemede daha iyi hale geliyor. Chromebook için eklenen yeni bir özellik, uzun süredir Android kullanıcılarının erişebildiği dosya paylaşım protokolü. Chromebook’lar için gelen yeni özellik cihazların mobilitesini artırmayı hedefliyor.

Yakındakilerle Paylaş özelliği Chromebook’lar için geldi​

Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında Google, Apple’ın AirDrop protokolünü benimsediği Yakındakilerle Paylaş (YP) özelliğini tanıttı. O zamanlar YP özelliği yalnızca belirli Android cihazlarda kullanabiliyordunuz ancak Google, Chromebook’lara getireceğini de belirtmişti. Yaklaşık bir yıl sora şirket, Chrome OS için YP özelliğini kullanıma sundu. YP, Android sürümlerinde olduğu gibi, Chrome OS üzerinde, Bluetooth, Bluetooth LE, WebRTC veya eşler arası WiFi üzerinden dosya gönderebilir ve bir internet bağlantınız olmasa bile YP‘yi kullanabilmenizi sağlar. Yalnızca Chrome OS cihazları arasında dosya göndermekle sınırlı değilsiniz. Ayarlar menüsünün “Bağlı Cihazlar” içinde, yakın olduğunuzda Chromebook’unuzu kimlerin görebileceğini ayarlayabilirsiniz.

google-yakindakilerle-paylas.jpg

Chrome OS 91 ile Google, iki yeni özellik daha ekliyor. Başlangıç ızgarasındaki uygulamalar artık etkin bir bildirimleri olduğunda size bildirmek için dairesel bir rozet gösterir. Hızlı Ayarlar menüsünün Bildirimler bölümünü ziyaret ederek bunları kapatabilirsiniz. Dosyalar uygulamasında, Google Dokümanlar, E-Tablolar ve Slaytlar gibi belgeleriniz, çevrimdışı erişim için kaydetmenizi sağlayan yeni bir tik yer alıyor. Tik’i açtığınızda internete bağlı olamadan kullanabileceğiniz dokümanlarınızın yanında onay kutucuğu belirecek, onları seçtikten sonra artık çevrimdışı görüntüleyip, düzenleyebilirsiniz.

shiftdelete.net
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst