gittigidiyor

Cihazın ilk çalıştırılması; ve yapılması gerekenler:

AKHİSAR LI

Aktif Üye
Katılım
25 Ağu 2011
Mesajlar
2,287
Tepkime puanı
64
Puanları
0
Yaş
59
Konum
Vatanın herhangi bir cennet köşesi


İlk Kurulum - Açılış Aşaması:




Chipbox'ı ilk çalıştırdığınızda ekrana sırasıyla aşağıdaki görüntüler gelir ve ardından eğer tüm bağlantılar doğruysa bir kanalı görüntülemeye başlar.







chipbox_load.png











load1.png




yayin_hd.png





Cihaz ilk açıldığında üzerinde varsayılan olarak 4 uydunun kanalları taranmış durumdadır. (Turksat - Hotbird - Eutelsat - Astra) Eğer sizin anten tesisatınızda bu uydulardan bir veya daha fazlası mevcut değilse fabrika ayarları menüsünde "bir uydudaki kanalları sil" butonunu kullanarak izlemediğiniz uyduları silebilirsiniz.
 

AKHİSAR LI

Aktif Üye
Katılım
25 Ağu 2011
Mesajlar
2,287
Tepkime puanı
64
Puanları
0
Yaş
59
Konum
Vatanın herhangi bir cennet köşesi
En Güncel Yazılımı Edinmek:

En Güncel Yazılımı Edinmek:

Hızlı kullanım kılavuzunda anlattığımız gibi cihazı ilk çalıştırdığınızda yapmanız gereken ilk iş cihaza güncel yazılımı yüklemektir. Cihaza en güncel yazılımı yüklemenin 2 yolu vardır.


A) İnternetten cihazı güncellemek

www.merihvideo.com.tr adresinde chipbox'ın yazılımlarını barındıran bir sunucu bulunmaktadır. PARS arayüzünü kullanarak cihazınızı aşağıdaki gibi güncelleyebiliriz.



01_G.png




Gunc-Network.png




Gunc-web-sec.png




Gunc-web-adr-deg.png




Chipbox-V1.png




gunc-download.png




Gunc-down2.png




Burn-Flash.png




Kernel-upg.png



Güncelleme yaklaşık olarak 10 dakika sürecek ve ardından cihazınız kendiliğinden kapanıp açılacaktır.



B) USB ile cihazı güncellemek:


Usb ile güncelleme adımları aşağıdaki gibidir..


1) www.merihvideo.com.tr adresinden indireceğiniz .tar uzantılı yaklaşık 30MB'lık dosyayı USb belleğinize veya USB harici diskinize kopyalayınız. Kopyalama bittikten sonra USB'nizi bilgisayarınızdan çıkarmadan 30 sn. bekleyiniz.



2) 30 sn. geçtikten sonra USB'nizi bilgisayarınızdan çıkarıp Chipbox'a takınız. 30 sn. bekleyiniz. Chipbox size USB'nin takıldığı mesajını verecektir.


3) Ardından "Güncelleme Menüsü"ne giderek USB ile güncellemeyi seçiniz.


Güncelleme esnasında cihazınızı kesinlikle fişten çekmeyiniz, kapatmayınız.







usb_gunc1.png




usb_gunc2.png





Böylelikle, cihazımızı internetten veya USB'den güncellemiş olduk.
Bir sonraki aşamada, cihazımızı fabrika ayarlarına döndürerek, güncel kanal listesi ve ayarların yüklenmesini sağlamış olacağız.
Bir sonraki sayfaya geçiniz...
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst