gittigidiyor

Çıkışından iki yıl sonra PS5 kırıldı

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
Bir süredir PS5 üzerinde çalışan ekipler, konsolun çekirdek alanına eriştiklerini ve webkit güvenlik açığı sayesinde konsolu kırdıklarını açıkladı. Ekip yaptığı açıklama ile kırılma işleminin şu anda 4.03 yazılım sürümü üzerinden gerçekleştiğini belirtti. Yapılacak yeni güncelleme tabi ki güvenlik açığını kapatacağı için konsolu tekrar kırılmaz hale getirecektir. Fakat 4.03 sürümü ile birlikte PS5 yazılımsal olarak kırılmış oldu.

Konsolun bir çip yardımı ile değil de yazılımsal olarak kırılması da oldukça dikkat çekici. Bu yöntem ile birçok oyuna korsan yolu açıldığı belirtilmiş. Ekip konsol üzerinden uzun süre önce marketten kalkan P.T. oyununu bile çalıştırmayı başardıklarını rapor etmiş. Tabi yazılımsal olarak oyunlar dışında konsol üzerinde farklı uygulamalar da çalıştırılabilir. Bunun yanı sıra dosyaların yayınlanması ile birlikte ilk olarak konsolda 60 FPS Bloodborne göreceğimiz de belirtilmiş.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst