gittigidiyor

Çin malı telefonları çöpe atın’ çağrısı

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
Litvanya Savunma Bakanlığı, Çin’de üretilen akıllı telefonlarda ‘yerleşik sansür özelliği’nin bulunduğunu tespit ettiklerini öne sürerken, vatandaşlarına Çin’de üretilen akıllı telefonları satın almamalarını ve halihazırda bu cihazları kullananlara da ‘telefonlarını çöpe atmalarını’ tavsiye etti.

Litvanya Savunma Bakanlığı’na bağlı Ulusal Siber Güvenlik Merkezi, Çinli akıllı telefon devi Xiaomi tarafından üretilen ve Avrupa’da satışa sunulan akıllı telefonların ‘Özgür Tibet’, ‘Yaşasın Tayvan’ın bağımsızlığı’ veya ‘demokrasi hareketi’ gibi terimleri tespit etme ve sansürleme imkanına sahip olduğunu öne sürdü.

GÜVENLİK AÇIĞI TESPİT EDİLDİ

Bakanlığın Ulusal Siber Güvenlik Merkezi tarafından yayımlana raporda,, Xiaomi’nin Mi 10T 5G telefon yazılımında yer alan bu özelliğin Avrupa Birliği bölgesi için kapatıldığını, ancak herhangi bir zamanda uzaktan açılabileceğini söyledi.

Raporda, Xiaomi telefonlarının ‘Singapur’daki bir sunucuya şifrelenmiş telefon kullanım verileri gönderdiği’ öne sürülerek, Çinli Huawei’nin P40 5G model akıllı telefonunda da ‘güvenlik açığı’ tespit edildiği, ancak OnePlus modelinde herhangi bir açığa rastlanmadığı belirtildi.

Huawei’nin Baltık temsilcisi, yerel medyaya açıklamasında, telefonlardaki kullanıcı verilerinin üçüncü taraflarla paylaşılmadığı vurgulandı. Xiaomi’den ise konuya ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
Atamazlar o zaman kendileri bir işletim sistemi geliştirip,bir de fason makine yaptırıp uygulasınlar...O göründüğü kadar basit bir iş değil,seyrettiği televizyonun içinde binlerce chip var hadi onları da atsınlar görelim....
 

Sami Ertaga

Aktif Üye
Katılım
29 Ara 2017
Mesajlar
3,165
Tepkime puanı
491
Puanları
83
Konum
GAZİANTEP
Saçma sapan nedenler ve konular bence. Sanırım asıl amaç Çin ekonomisine darbe vurmak.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst