gittigidiyor

Çin’deki iPhone satışları artış gösterdi: Şaşırtıyor!

mekanik06

Aktif Üye
Katılım
21 Eyl 2015
Mesajlar
575
Tepkime puanı
5
Puanları
18
Konum
Avusturya
[h=1]Çin’deki iPhone satışları artış gösterdi: Şaşırtıyor![/h]
[FONT=&quot]30 Temmuz 2020 Perşembe 12:40[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]
  • 1,820KEZ OKUNDU
    [*=right]1

[/FONT]

[FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]Çin ve ABD arasında yaşanan gerilim, Apple’ı da ister istemez etkilemişti. Bu sebeple Apple’ın Çin pazarındaki stratejisi de söz konusu gerilimden etkilenmemek üzerineydi. Akıllı telefon endüstrisi corona virüsü salgınından en çok etkilenen alanlardan birisi oldu. İnsanlar yeni telefonları satın alma eğiliminden uzaklaştı ve mevcut telefonlarını kullanmaya devam etti. Hal böyle olunca Apple gibi büyük şirketler de ülkeler bazında bazı kampanyalar oluşturmaya başladı. Bu noktada Apple’ın Çin’deki iPhone satışları açıklandı: Artış var!
Apple’ın gizli bir e-postası ortaya çıktı, ortalık karıştı[FONT=&quot]Apple, App Store için belirlenen komisyon oranı ile bir kez daha gündemde. Geliştiricilerden komisyon ücreti alan firmanın başı yine dertte.
[/FONT]

[h=2]Çin’deki iPhone satışları artış gösterdi[/h]Apple özellikle Çin pazarında yaptığı indirimlerle birlikte önemli bir ivme yakaladı. ABD merkezli teknoloji devi bu yılın ilk üç ayında 4 milyon adet sattığı iPhone’u, haziran ayına geldiğinde 13 milyona çıkartmıştı. iPhone satışları son üç ay boyunca özellikle Çin’de güçlü bir performans kaydetti.
cin-deki-iPhone-satislari-00.jpg
Apple satış hacmini yüzde 225 oranında artırmasının en büyük nedeninin ”iPhone indirimleri’‘ olduğu söyleniyor. Counterpoint raporuna göre, Apple’ın iPhone 11 serisi ile yakaladığı popülerliğin yanında fiyat indirimleri yıl içinde yüzde 32’lik büyümeye neden oldu. iPhone SE 2020 modeli ise geçen çeyrekte Çin’de en çok satan üç iPhone’dan birisi oldu.
Şirketin son yayımladığı verilere göre, Apple’ın Çin’deki toplam satışları 9,46 milyar dolar olarak gösteriliyor. Çin’de akıllı telefon satışlarında yüzde 22’lik bir düşüş varken Apple’ın indirimlerle yakaladığı ivme dikkat çekiyor.
Araştırma şirketi CINNO, Çin’de akıllı telefon satışlarının Haziran ayında 94 milyon adete ulaştığını tahmin ediyor
[/FONT]
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst