gittigidiyor

Çip Krizi yayılıyor..Volkswagen üretimi durduruyor..

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
Pandemi ile beraber teknoloji dünyası da yeni sorunlarla yüzleşmek durumunda kaldı. Bunlardan birisi ise çip krizi. Otomobil piyasası bu terim ile geçtiğimiz yıl tanışmıştı. Tüm dünyada etkili olan çip krizi, pek çok otomobil firmasının üretime ara verme kararı ile sonuçlanmış ve buna bağlı olarak sıfır otomobil bulmak da imkansız hale gelmişti.


Tabii ki Türkiye de sıfır otomobil bulmanın zor olduğu ülkelerden biri haline geldi. Artan döviz kuru, pandemi ve çip krizinin etkisi ile tüketiciler uzun süre sıfır otomobil sipariş edemediler. Yapılan siparişler ise fiyat sabitleme garantisi olmaksızın aylar sonraya atılmıştı. Şimdi ise benzer bir senaryo ile karşı karşıya olacağız gibi gözüküyor.


Alman otomotiv devi üretimi kısmen durduruyor! Çip krizinde ikinci dalga!



Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde Toyota da üretimi durdurma kararı vermişti. Konu hakkında konuşan Toyota Türkiye CEO’su Ali Haydar Bozkurt ise “Çip krizinin tedarik sıkıntısı yarattığını ve daha da geniş çaplı bir sorun haline dönüşebileceğini sene başından beri hep dile getirdik. Bu risk hep mevcuttu. Bu krizin daha da derinleşme ihtimali söz konusu ve bu durum da tüm sektörü çok daha derinden yaralayacak sonuçlar doğurabilir. Temennimiz bu yarı iletken çip krizinin daha da kötüye gitmeden çözümlenebilmesi. Matrah değişimi ile düşen fiyatlarla artan talebi karşılayamamak söz konusu olacak. Ancak marka olarak sene başındaki tahminlerimizi güncellemek gibi bir durumumuz şimdilik söz konusu değil. ” açıklamasında bulunmuştu.


Ford ve Toyota gibi büyük firmaların ardından şimdi de Almanya merkezli otomotiv devinden kötü haber geldi. Volkswagen, Wolfsburg fabrikasında üretimi kısmen durdurma kararı verdi. Buna göre 60 bin çalışanı olan fabrika önümüzdeki hafta tek vardiya ile çalışacak. Volkswagen’in kuzeni olan Audi’de de durum farklı değil. Marka Almanya’da bulunan fabrikasındaki yaz tatili arasını iki hafta daha uzatacağını duyurdu.

teknolojioku
 

Sami Ertaga

Aktif Üye
Katılım
29 Ara 2017
Mesajlar
3,165
Tepkime puanı
491
Puanları
83
Konum
GAZİANTEP
Yalnız otomotiv değil, özellikle iletişim ve elektronik sektörü de etkilendi bu çip krizinden.
 

digimy

Emirdağlı
Yönetici
Administrator
Katılım
13 May 2011
Mesajlar
6,768
Tepkime puanı
1,290
Puanları
113
Konum
Emirdağ
Web sitesi
www.kahramanelektronik.com
chip krizinden dolayı %40 elektronik ürünlere zam geldi elektronik ürünlere gelen zam sadece türkiye için geçerli değil,tüm dünyaya geldi.
elektronik ürünlerde zam gelmeyen tek gezegen mars.:D
 

Sami Ertaga

Aktif Üye
Katılım
29 Ara 2017
Mesajlar
3,165
Tepkime puanı
491
Puanları
83
Konum
GAZİANTEP
Çip yoksa üretim de yoktur. Üretilmeyen mala nasıl zam yapıyorlar? Demek ki bir şekilde bu çip olayını hallediyorlar.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst