gittigidiyor

Citroen-Ami satışa çıktığı gibi tükendi....

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
Türkiye'nin en ucuz otomobili olan Citroen Ami, satışa çıktıktan sonra 25 dakikada tükendi. Otomobil fiyatlarının roket hızıyla zamlandığı ülkemizde Citroen Ami gibi diğer otomobillere göre uygun fiyatlı olan model haliyle kapış kapış satıldı.

Citroen Ami ilk olarak geçtiğimiz yılın sonunda kurumsal firmalar için satışa çıkmıştı.​

Citroen Ami ilk olarak geçtiğimiz yılın sonunda kurumsal firmalar için satışa çıkmıştı.


Citroen’in yeni şehir içi mobilite çözümü Ami, Türkiye yollarına 219 bin TL’lik fiyat etiketiyle çıktı. Standart otomobillerle kıyaslandığında yarı fiyata gelen ve elektrikli olmasıyla yakıttan tasarruf sağlayan bu model, yoğun ilgi gördü.

İlk etapta satışa çıkan 50 Citroen Ami, 25 dakika içerisinde tükendi.​

İlk etapta satışa çıkan 50 Citroen Ami, 25 dakika içerisinde tükendi.


Yüzde 100 elektrikli Citroen Ami, internet üzerinden satılıyor. Aracı web sitesinden satın alan müşteriler, adrese teslim seçeneğinden faydalanabiliyor. Ami, saatte 45 km’ye kadar hızlara ulaşabilen, debriyajsız, yumuşak ve akıcı bir sürüşün yanısıra elektromotorun ürettiği yüksek tork değeri sayesinde ilk hareket anından itibaren yüksek çekiş gücü içeren bir deneyim sunuyor.

Tamamen elektrikli olmasıyla sessiz bir sürüşe imkan tanıyor.​

Tamamen elektrikli olmasıyla sessiz bir sürüşe imkan tanıyor.


Şehir içinde özgürce ulaşım imkânı sunan Ami tek bir şarj ile 75 kilometreye kadar elektrikli sürüş menziline ulaşabiliyor.

Bu, çoğu çalışanın işe gidip-gelme gereksinimini karşılıyor. 5,5 kWh kapasiteli lityum-iyon batarya araç zeminine gizlenmiş durumda ve yolcu tarafı kapı eşinde bulunan kablo ile kolaylıkla şarj edilebiliyor. 220 Volt standart prizde tam şarj için üç saat yeterli oluyor.


Helal olsun millet motorin-benzinden bıkmış belli ki...Aynen devam
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst