gittigidiyor

Covid-19 aşısının acil kullanımı için ABD Gıda ve İlaç Dairesi'ne bugün başvuracak

kaptan-8

Vip Üye
Katılım
14 May 2011
Mesajlar
5,987
Tepkime puanı
1,000
Puanları
113
Konum
TR
[h=1]Pfizer/BioNTech Covid-19 aşısının acil kullanımı için ABD Gıda ve İlaç Dairesi'ne bugün başvuracak[/h][h=2]Amerikan ilaç şirketi Pfizer ve Alman İlaç şirketi BioNTech, yeni tip corona virüs (Covid-19) aşısının acil kullanım izni için Amerikan Gıda ve İlaç İdaresi'ne (FDA) bugün başvuru yapacağını duyurdu.[/h]
8eoFuj5zfkasip-ejz5mcw.jpg


Pfizer ile Türk bilim insanı Prof. Dr. Uğur Şahin'in kurucu ortağı olduğu Alman biyoteknoloji firması BioNTech, aşının koruma özelliğinin yanı sıra iyi bir güvenlik kaydına sahip olmasının, acil kullanıma uygun olduğu anlamına geldiğini açıkladı.

Acil kullanım için ABD Gıda ve İlaç Dairesine (FDA) bugün başvuru yapacağını duyuran Pfizer ve BioNTech, Avustralya, Kanada, Avrupa ve Japonya'daki kurumlara da halizarda müracaat etmeye başladı.

Amerikan ilaç firması Pfizer, BioNTech ile yeni tip corona virüse karşı geliştirdiği aşının 3'üncü aşama denemelerini sonuçlandırdığını ve aşının virüse karşı yüzde 95 etkili olduğunu duyurmuştu.

Aşının yaş, etnik grup ve cinsiyete karşı tutarlılık gösterdiği ve FDA'nın gerekli güvenlik kriterlerini karşıladığı belirtilmişti. Pfizer, 2020'de aşıdan 50 milyon, 2021'in sonuna kadar da 1,3 milyar doz üretilmesini planlıyor.

ntv.com.tr
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst