gittigidiyor

[Çözüm] [Adsl]İnternet bağlantım neden bu kadar yavaş?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
internetveag.jpg


@mehmetkarahanlı@

İnternet bağlantınız ne kadar hızlı olursa olsun bazen aşırı yavaşlayıp süründüğü de olur. Bu makale size, ters gidebilecek şeyleri belirleme, bunlarla nasıl başa çıkacağınızı ve İnternet bağlantınızdan en yüksek performansı nasıl elde edeceğinizi öğrenme konularında yardımcı olacaktır.

Windows ayrıca bazı genel bağlantı sorunlarını otomatik olarak bulup çözebilen yerleşik bir sorun giderici sağlar.


  • Internet Bağlantıları sorun gidericisini açmak için Başlat düğmesini
    4f6cbd09-148c-4dd8-b1f2-48f232a2fd33_818.jpg
    ve sonra Denetim Masası'nı tıklatın. Arama kutusuna sorun giderici yazın ve Sorun gidermeöğesini tıklatın. Ağ ve Internet altından Internet'e Bağlan'ı tıklatın.
Sahip olduğunuz bağlantı türü farklılıklara neden olur
Kullandığınız İnternet bağlantısı, bağlantı hızınızın belirlenmesinde en önemli etkendir. İnternet'e evden bağlanmak için en sık kullanılan üç yol çevirmeli bağlantı, DSL ve kablodur. Seçim yapmanız gerekirse, kablo genellikle en hızlısı olmakla birlikte hem DSL hem de kablo çevirmeli bağlantıdan daha hızlıdır.

Pek çok İnternet sağlayıcı ayrıca, İnternet'e optik bir ağ üzerinden ışıkla bağlanan Fiber Optik Hizmet (FiOS) sunar. Evinizde hala bakır kablolamayla bilgisayarınızdan bağlanıyorsunuz. FiOS'un avantajı, DSL veya kablo bağlantı gibi klasik bakır tel bağlantılarından daha fazla hız sağlayabilmesidir. Bazı İnternet sağlayıcıları, bulunduğunuz yere göre birden fazla seçenek sunar. Daha kalabalık yerlerde FiOS (Fiber Optik Hizmet) kullanılır. Daha fazla bilgi için telefon şirketiniz veya İnternet sağlayıcınızla bağlantı kurun.

Çevirmeli bağlantı kullanıyorsanız, İnternet hızınızı en iyi hale getirmek için iyi birkaç yol vardır. Önce, kullanabileceğiniz en hızlı modemi kullanın. Kullandığınız hızlı modem bilgileri saniyede 56 kilobitlik (Kb/sn) bir hızda alıp gönderebilir. Çoğu zaman 56 Kb/sn'lik hıza erişemezsiniz, ancak iyi bir telefon hattıyla en az 45-50 Kb/sn hıza erişmeniz gerekir.

İkinci olarak, telefon hattınızın iyi durumda olduğundan emin olun. Evinizdeki veya iş yerinizdeki telefon hattı eskiyse ya da kötüleşmişse, başka telefon hatlarının kaçak sinyalleri toplayabilir veya başkalarının konuşmalarını alabilirsiniz. Modem, aynı bilgileri kesintisiz olarak iletilene kadar defalarca göndermek zorunda kalacağından, bu sorunlar İnternet bağlantınızı yavaşlatır. Zarar görmediklerinden, yıpranmadıklarından veya elektrik kablolarına ya da diğer telefon kablolarına dolanmadıklarından emin olmak için telefon kablolarınızı kontrol edin. Telefon hatlarınızda parazit olduğunu fark ederseniz, hatların iyi durumda olduklarından emin olmak için evinizin içinden ve dışından kontrol etmeleri için telefon sağlayıcınıza başvurabilirsiniz.

Kablosuz ağ kullanıcıları için ipuçları
Kablosuz ağa (Wi-Fi) bağlanırken, İnternet bağlantı hızınız hem bilgisayarınızın bulunduğu konumdan hem de aynı bölgede diğer kablosuz cihazların olup olmadığından etkilenebilir. Kablosuz ağlar, mikrodalga fırınların veya telsiz telefonların kullandığına benzer frekanslar üzerinden çalışır. 2,4 gigahertz (GHz) kablosuz dizüstü bilgisayarınızın yanında 2,4 GHz telsiz telefonun çalıştırılması parazite neden olabilir veya kablosuz ağ bağlantısını tamamen engelleyebilir. Web'de gezinirken telefon görüşmeleri yapmak istiyorsanız, kablosuz ağınızdan farklı bir frekansta çalışan bir kablosuz telefon veya kablolu telefon kullanın.

Fiziksel engellerin yanı sıra, kablosuz erişim noktasına veya yönlendiriciye yakınlık da İnternet bağlantı kalitenizi etkiler. Bağlantı hızınızı artırmak için, erişim noktasına yaklaşın ve erişim noktasıyla bilgisayarınız arasında hiçbir fiziksel engel bulunmadığından emin olun.
images
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
internetveag.jpg


Bilgisayar sorunları, casus yazılımlar, virüsler ve diğer programlar
Bilgisayarınızın durumu İnternet bağlantınızı etkileyebilir. Casus Yazılımlar ve virüsler kesinlikle sorunlara neden olur, ancak İnternet bağlantı hızınız eklenti programlarından, bilgisayarın bellek miktarından, sabit disk alanından ve durumundan ve çalışmakta olan programlardan da etkilenebilir.

Casus yazılımlar ve virüsler düşük İnternet performansının en sık görülen nedenlerinden ikisidir. Casus yazılımlar, tarayıcınızla çakışarak ve İnternet bağlantınızı tekelinde tutarak sisteminizi yavaşlatabilir. Casus yazılımlar İnternet kullanımınızı ve tuş vuruşlarınızı izler, bu da gecikmelere neden olur. Aynı anda birden fazla casus yazılım programı çalıştığında sorun karmaşıklaşır. Sorun yeterince ciddiyse, bağlantınızı tamamen kaybedebilirsiniz. İnternet performansınızı yeniden kazanmak için, her türlü casus yazılım istilasını temizleyen bir casus yazılım önleme programını düzenli olarak çalıştırmalısınız.

Bilgisayar virüsleri de İnternet performansının düşmesine neden olabilir. Bir virüs bilgisayara bulaştığında, genellikle e-posta yoluyla kopyalarını göndererek kendini yaymaya çalışan bilgisayar kodu yükler. Bazı virüsler, diğer tüm işlemlere çok az bilgi işleme gücü ve İnternet bağlantısı bant genişliği bırakacak şekilde, dakikada yüzlerce e-posta iletisi hızında çoğalabilir. Virüsler çalıştıklarına dair açık belirtiler göstermezler; bu nedenle en iyisi virüsten koruma yazılımınızı her zaman çalıştırmaktır.

Tarayıcı eklentileri de performans sorunlarına neden olabilir. Tarayıcı eklentileri genellikle tarayıcınızın araç çubuğunda görünen multimedya eklentileri, arama çubukları veya diğer programlar gibi programlardır. Birçok tarayıcı eklentisi multimedya veya özelleştirilmiş belge görüntüleme olanağı sunarak zengin bir tarama deneyimi için katkıda bulunabilir. Ancak bazı eklentiler İnternet bağlantınızı yavaşlatabilir. Eklentilerin performansı yavaşlattığından kuşkulanıyorsanız, Internet Explorer'ı Eklentiler'i devre dışı bırakılmış modda başlatmayı deneyin. Eklentiler yalnızca oturum için devre dışı bırakılır, ancak performansın arttığını düşünüyorsanız, söz konusu eklentileri kalıcı olarak kapatmak amacıyla Eklenti Yöneticisi'ni kullanabilirsiniz. Eklenti Yöneticisi'ne Internet Explorer'dan erişmek için Araçlar düğmesine ve ardından Eklentileri Yönet'e tıklayın.

Diğer tüm bilgisayar programları gibi Internet Explorer da verimli çalışmak için belirli miktarda bilgisayar gücü, bellek ve sabit disk ister. Ziyaret ettiğiniz web sayfaları önce belleğe yüklenir, ardından geçici disk dosyalarına kaydedilir. Belleğin ve bilgisayar gücünün büyük bir bölümünü kullanan bir başka programının çalıştırılması Internet Explorer ile rekabet ederek gecikmelere neden olabilir. İnternet bağlantınızın yavaş olduğunu fark ettiyseniz ve çalışmakta olan başka programlar varsa, bu programları kapatmayı deneyin. Çok sayıda program çalıştırmak istiyorsanız, bilgisayarınızın belleğini artırmayı düşünebilirsiniz. Yetersiz disk alanı da performans sorunlarına yol açabilir. Internet Explorer'daki geçici dosyaları silerek disk alanınızı artırabilirsiniz.

Bazen, Internet Explorer'da değişen ayarlar Internet Explorer'ın çalışma şeklini etkileyebiliyor. Internet Explorer'ı varsayılan ayarlarına sıfırlayabilirsiniz. Internet Explorer'ı sıfırlama geri alınamaz, bu yüzden sıfırlamadan önce etkilenen ayarların listesini okumalısınız.

image001.gif
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
internetveag.jpg

Bağlantı hızını etkileyen dış etkenler
Ne yazık ki, kontrolünüz dışında gelişen olaylar ve durumlar bulunmaktadır. Hızlı bir bağlantıda bile web sitelerinin yoğunluğu veya bilgisayar virüslerinin yayılması gibi dış etkenler tüm İnternet'i yavaşlatabilir. Gözde web siteleri kullanıcıların istilasına uğrayabilir. Örneğin, televizyon reklamında bir web sitesinden bahsedildiğinde, birçok kişi bu siteyi aynı anda ziyaret edebilir. Web sitesi bu yoğunluğa karşı hazırlıklı değilse, bir gecikmeyle karşılaşabilirsiniz.

Yoğun virüs patlamalarında İnternet yavaşlayabilir. Pek çok virüs, bilgisayarların kendisinin yüzlerce veya binlerce kopyasını göndermesi yoluyla yayılır. Bu, İnternet'in hızını son derece yavaşlatabilir. Virüsten koruma yazılımı satıcısının web sitesini veya Evde Güvenlik web sitesini ziyaret ederek, o sırada hangi önemli virüs salgınlarının olduğunu görebilirsiniz.

Yerel İnternet sıkışıklığı da normalden daha yavaş bağlantı hızıyla sonuçlanabilir. Bu yavaşlamalar, çok sayıda kişi aynı anda İnternet'e bağlanmaya çalıştığında meydana gelir ve öğrencilerin okuldan eve gidip İnternet'e bağlanmaları örneğinde olduğu gibi çoğunlukla etkinliklerin en yoğun olduğu saatlerde ortaya çıkar.

Bir şirket ağındaysanız, genel ağ ve proxy sunucu kullanımı İnternet performansınızı etkileyebilir. Birçok ağ yöneticisi İnternet kullanımını izler ve yoğun saatlerde insanların büyük dosyaları yüklemek gibi etkinliklerini engellemeye çalışır. İnternet erişiminizin kimi zaman yavaşladığını görüyorsanız, bu konuyu ağ yöneticinizle tartışmalısınız.
the-future-of-the-internet1-56121_450x180.jpg

030520140920180850492_2.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
ag-teknolojileri_clip_image008.jpg

Casus yazılımları ve istenmeyebilecek yazılımları tarama

Windows Defender ile bilgisayarınızda hızlı tarama veya tam tarama yapabilirsiniz. Bilgisayarınızda belirli bir alana casus yazılım bulaştığından kuşkulanıyorsanız yalnızca denetlemek istediğiniz sürücüleri ve klasörleri seçerek taramayı özelleştirebilirsiniz.

Casus yazılımları ve istenmeyebilecek yazılımları nasıl tarayacağınızı öğrenmek için bu videoyu izleyin (1:09)


Hızlı taramada, casus yazılımın en çok etkileyebileceği konum olan bilgisayarınızın sabit diski denetlenir. Tam taramada, sabit diskinizdeki tüm dosyalar ve geçerli olarak çalışan tüm programlar denetlenir ancak bu, tarama tamamlanıncaya kadar bilgisayarınızın yavaş çalışmasına neden olabilir. Günlük hızlı tarama zamanlamanızı öneririz. Bilgisayarınıza casus yazılım bulaştığından kuşkulandığınızda tam taramayı çalıştırın.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst