gittigidiyor

[Çözüm] Az Kullanılan Faydalı Windows Araçları

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
microsoftmerilisbuild10159_2.png

Microsoft’un Windows ile beraber sunduğu bu araçlar, işinize tahmin ettiğinizden daha çok yarayabilir.

Windows, üçüncü parti program yelpazesi en geniş olan işletim sistemi ailesi. Her türden milyonlarca programın yüklenebildiği Windows’un en çok gözden kaçırılan kısmı ise dahili araçları. Çoğu kullanıcı ya ihtiyacı olmadığı, ya da aynı işi üçüncü parti bir yazılımla yapabildiği için çoğu dahili Windows aracını kullanmıyor. Bu yazımızda, günlük kullanım deneyiminize katmak isteyebileceğiniz dahili Windows araçlarını listeliyoruz. Bazı araçlar tahmin etmediğiniz kadar işinizi kolaylaştırabilir.
Yapışkan Notlar


Not almak, her meşgul insanın yaptığı bir şey. Gün içerisinde yapılacak işler, o ay içinde gidilecek filmler derken ileriye dönük pek çok aktiviteyi bir yerlere not etme ihtiyacı duyuyoruz. Windows da sizi kağıt masrafından kurtarmak için Yapışkan Notlar aracını sunuyor. Oldukça basit bir yapısı olan bu araç ile masaüstünüze bir not kağıdı tutturabilir ve bu not kağıdına planlarınızı yazıp sürekli gözünüzün önünde tutabilirsiniz.
Başlangıç Yöneticisi


Windows ilk açıldığında arka planda bazı uygulamaları başlatır. Bu uygulamaların sayısı ne kadar fazlaysa, işletim sisteminin sizin kontrolünüze geçme süresi o kadar uzun sürer. Windows’un Başlangıç yöneticisi ise bu durumu düzenlemek için var. Görev Yöneticisi penceresinin Başlangıç sekmesinde, Windows’un açılışında otomatik olarak başlatılan uygulamaları düzenleyebilir, istemediğiniz uygulamaları başlangıçta devre dışı bırakabilirsiniz.
Windows Defender

Yeni bir bilgisayar alındığında veya hali hazırda kullanılan bir bilgisayar formatlandığında yapılması gereken ilk işlem güvenlik konusunu sağlama almak olmalı. Bilgisayarınız içinkullanabileceğiniz bolca ücretsiz koruma programı mevcut. Microsoft da bu konuyla ilgileniyor ki Windows Defender adında bir koruma sistemi sunuyor. Microsoft AntiSpyware ve Microsoft Security Essentials’ın birleştirilmesiyle oluşturulan Windows Defender, tahmin edildiğinden çok daha başarılı.
Lenovo bilgisayarlarda görülen Superfish virüsünü otomatik olarak ortadan kaldırmasıyla ismini iyice duyuran Windows Defender, her ne kadar harici bir koruma programına duyulan ihtiyacı yok etmese de, kesinlikle kayda değer bir koruma sunuyor.

win-10-review-02-100598936-large.idge.jpg

Ekran Alıntısı Aracı

Ekran görüntüsü almak gerek günlük kullanımda gerekse bu yazı hazırlanırken gerek duyulan görsel materyalleri hazırlama konusunda çoğu kullanıcının ihtiyaç duyduğu bir eylem. Doğrudan PrtScr tuşuna basarak ekran görüntüsünü alıp Ctrl+V kombinasyonuyla bir görsel editöre yapıştırabilir, Windows 8’in sunduğu Windows tuşu + PrtScr kombinasyonuyla ekran görüntüsünü doğrudan kaydedebilir veya Ekran Alıntısı Aracını kullanabilirsiniz.

Ekran Alıntısı Aracı sayesinde tüm ekranı yakalamak yerine sadece istediğiniz bölgeyi yakalayıp kaydedebilirsiniz. Üstelik aracın sunduğu farklı seçenekler ile belirli bir pencerenin görüntüsünü alabilir veya herhangi bir geometrik sınırlama olmadan belirli bir bölgeyi yakalayabilirsiniz.
29-7-2015-08-41-56.jpg

Windows Disk Yansıması Yazıcı

CD/DVD dönemi geçeli çok oluyor ancak halen bazı kullanıcılar, verilerini optik medyaya kaydetmek isteyebilir. Windows 7’den önce kullanıcılar bunun için harici bir programa muhtaçtı. Ancak Microsoft, sunduğu bu araçla basit kullanımlar için üçüncü parti program ihtiyacını ortadan kaldırdı. Artık tek yapmanız gereken boş bir CD/DVD yerleştirmek ve yazdıracağınız dosyaya sağ tıklayıp ilgili yazdırma komutunu vermek.
microsoftmerilisbuild10159_2.png
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst