gittigidiyor

[Çözüm] Cihazların Yavaş Şarj Olma Sorunu Nasıl Çözülür?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
android-logo-1.jpg


Cihazlarımızı diğer akıllı telefonlarda ki gibi bilgisayarımıza, taşınabilir şarj cihazlarına veya duvar prizlerine takarak şarj edebiliyoruz. Peki cihazın şarj olma süresi bazen saatleri bulduğu oldu mu?
Günümüzde Android cihazların şarj sorunu memleket meselesi haline gelmiş durumda. Cihazlarımız dikkatsiz ya da aşırı kullanımdan hasar görebiliyor hatta kullanılamaz hale bile gelebiliyor. Bunlar da kötü sonuçlar doğurabiliyor. Sonuçlardan biri ise cihazımızın yavaş şarj olmasıdır. Birçok sebebi olmasına karşılık çözümlerinin daha kolay olması insanın içini rahatlatmıyor değil. Ancak bazı sorunlarda yetkili servise başvurmak en doğru seçim olacaktır. Gelin birlikte çözümleri inceleyelim.
android-logo-1.jpg


Arızalı USB Kablosu: Uzun süre kullandığımız şarj kablosu gün geçtikçe eskir ve yıpranır. Ömrü biten kablolarda belli açıklar, ezilmeler, nem ve sıcaklığın etkisiyle oluşan yırtılmalar USB kablosunun elektrik almamasına ve iletkenliğin kaybolmasına neden olur. Arızalı kablolar android cihazınızı yavaş şarj edeceği gibi cihazınıza da kalıcı hasar verebilir. Bundan dolayı cihazınız yavaş oluyorsa bunu başka bir şarj aletiyle deneyin. Sorun cihazınızdan kaynaklanmıyorsa USB kablosunu yenileme vakti gelmiş demektir.

various-usb-cable.png

Cihaz ile Uyumsuz USB Kablosu Seçimi:
Bir android cihaz satın aldığımızda beraber verilen aparatlarla cihazımızı kullanmaya özen göstermeliyiz. Verilen şarj cihazı firmanın lisanlı ürünüdür. Fakat bir süre sonra USB kablomuz eskiyecektir. Orjinal olmayan USB kablolardan kesinlikle satın almamalıyız. Bu tür ürünler ile şarj edildiğinde cihazımızda sorunlar çıkabilir, cihazımız yavaş şarj olabilir. Bu nedenle cihazımızı şarj ederken daima lisanlı şarj kablosu kullanmalıyız.

Cihaz Pili Bitmiş veya Arızalanmış Olabilir: Cihazın şarjı yavaş oluyorsa bunun sebebi de batarya kaynaklı olabilir. Şarj cihazımızda bir sorun yoksa bu bataryadan kaynaklanıyor olabilir. Olası sonuçlar batarya ile ilgili olduğu için kötü şeyler doğurabilir. Bu sorunun çözümü için cihazınızın yetkilileriyle iletişime geçmenizi ve batarya değişikliğini talep etmenizi öneririm. İletişime geçmeden cihaz ile uyumsuz bir pil kullanırsanız android cihazınızda kalıcı sorunlar doğurabilir.
USB Yuvası Arızalanmış Olabilir: Şarj yuvaları açık olan cihazlarda sıkça karşılaşılan sorunlardan biridir. USB yuvaları toz ve yabancı cisimlerle dolup cihazınızın doğru çalışmasını engelleyebilir. Böyle durumlarda yetkili servise başvurmalı ya da çok dikkatli bir şekilde kendimiz temizlemeliyiz.
usb-yuvas%C4%B1.jpg


android-logo-1.jpg
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst