gittigidiyor

[Çözüm] Deneme Süresini Uzatarak Programları Sonsuza Kadar Kullanınız

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Kullanacağımız yazılımları satın almamız her zaman mümkün olmamaktadır. Pekala güvenilir ücretsiz yazılımları kullanabiliriz. Mesela VLC medya oynatıcıyı ücretsiz olduğu için tercih edebiliriz. Yada kampanya olduğunda düşük ücretle lisans satın alabiliriz. Diğer bir yöntem de deneme sürümlerini tekrar tekrar kullanabiliriz.

Hemen her yazılımın deneme sürümlerini iki basit yöntemle sonsuza kadar kullanmak mümkündür.

Nasıl mı?

1. Yöntem:


Yazılımlar lisans bilgilerini genellikle bilgisayarımızda bir dosya yada kayıt anahtarında saklamaktadır. Kurulumda oluşturulan bu bilgi, programı kaldırsanız da silinmiyor. Böylece deneme sürümü bittikten sonra bilgisayarınızdan programı kaldırıp tekrar kursanız da, eski lisans bilgisi hatırlanıyor ve prograı deneme süresinin dolduğunu söylüyor.
Bu tür yazılımları format attıktan sonra tekrar kurup deneyebilirsiniz. Çünkü; yazılımın kaydettiği lisans dosyaları/anahtarları formatile birlikte silinir. Ama format atıp bilgisayarınızı yeniden eski haline getirmek bir hayli zahmetli olduğu için ben format atmanızı önermiyorum.

Bunun çok daha verimli ve kolay bir yolu var.

Bu araçlar kurulum esnasında bilgisayarınızı izler ve yazılımın oluşturduğu tümdosya/registry kayıtlarını takip eder. Yazılımı kaldırdığınızda bu dosya ve kayıtlar da kaldırılır. Programı sisteme hiç kurmamışsınız gibi %100 kaldırmak mümkündür.





Uninstall Tool yazılımları lisans bilgileri dahil %100 kaldırdığı için deneme sürümlerinitekrar tekrar kullanabilmek mümkün olmaktadır.


Eğer deneme sürümlerini bu tür bir program kaldırma aracıyla takip ettirip kurar ve deneme zamanı dolunca sistemden kaldırırsanız, tekrar aynı şekilde kurup kullanabilirsiniz. 30 günde bir kez yapacağınız bu işlem ile deneme süresini sonsuzakadar uzatabilirsiniz.
2. Yöntem:

Online lisans kontrolü yapan yazılımlar deneme süresi dolduğunda tekrar nasıl kullanılır?


Bazı yazılımlar, sisteme format atsanız dahi deneme sürümünü kurduğunuzda daha önce kullandığınızı anlayabilirler. (Mesela güvenlik yazılımları; Emsisoft Anti-malware, G-data Antivirus v.s.)


Yazılımlar bunu aşağıdaki üç şekilde yapmaktadır:


1- Yazılım kurulduğunda sisteminize özel bir kod oluşturur. Bu kod her bilgisayar için benzersizdir. Format atsanız dahi değişmez. (Genellikle HDD seri numaranız yada bilgisayarınızın MAC adresi bu kodu oluşturan parçalardır.)
2- Yazılım kodu kendi sunucularına gönderir. Sunucu kodun daha önce kullanıp kullanılmadığı gibi lisans bilgilerini yazılıma döndürür.
3- Yazılım sonuca göre deneme süresini başlatır yada daha önce kullandıysanız deneme süresi doldu uyarısı verir.


Bu yazılımların deneme sürümlerini tekrar denemek için sabit diskinizi yada network kartınızı değiştirmeniz gerekir. Bu da size bayağı pahalıya patlar.


O zaman şöyle yapabiliriz;


Yazılımlarla bu numaraları donanım üzerinde değiştirmek mümkün değil, fakat maskeleyip sisteme farklı göstermek mümkündür.


Biz de onu yapacağız;

HDD seri numaranız için; Hard Disk Serial Number Changer, MAC adresiniz için;Technitium MAC Address Changer kullanacağız.


Yapacağımız işlem 3 basit adımda şöyle;


1- Deneme sürümünü kaldırın. Bazı yazılımlar her iki yöntemi kullanarak lisans durumunu test etmektedir. O nedenle; 1. Yöntem de bahsettiğim yöntemi kullanarak kaldırmanız sonucu garantiler.


2- HDD seri numaranızı ve/veya MAC adresinizi değiştirin.


3. Deneme sürümünü tekrar kurun.


Bu yöntemle, antivirüs yazılımlarını dahi tekrar denemeniz mümkün. Mesela Emsisoft’u tekrar denemek için HDD seri numaranızı, Gdata Antivirus’ü tekrar denemeniz için MACadresinizi değiştirmeniz yeterli.


Hard disk seri numarası nasıl değiştirilir?




0-9 ve A-F arasındaki harfleri/karakterleri kullanarak rasgele bir seri numarası oluşturun ve "Change" butonuna basın. Ardından sisteminizi baştan başlatın. Yazılımı ilk çalıştırdığınızda, karşınıza gelen numara gerçek seri numarasıdır. Bu numarayı biryere kaydederek, ihtiyacınız olduğunda tekrar kullanabilirsiniz


Bu yöntemin bir dezavantajı var. Mesela; HDD seri numaranızı değiştirdiğinizde, sisteminizde ki lisanslama için bu numarayı kullanan diğer yazılımlar da etkilenir.


Lisanslı bir yazılımınız lisansız moda geçebilir. Bu gibi durumlarda yazılımı lisans anahtarıyla yeniden etkinleştirebilirsiniz.


Bazı yazılımlar aynı lisans kodu ile farklı HDD numarası üzerinde etkinleştirilemeyebilir.


Bu gibi durumlara önlem olması için;


  1. Başlamadan önce, Hard Disk Serial Number Changer’ın gösterdiği ilk disk numarasını kaydedin. Bu sizin orjinal seri numaranızdır. Eğer bir problem olursa, tekrar bu numaraya dönebilirsiniz.
  2. Technitium MAC Address Changer ile zaten sistemi normale çevirmek mümkündür.
  3. Bu gibi işlemlerde sisteminizin tam bir yedeğini almak en güzel önlemdir.




Sistem saati/tarihi manipulasyonu ile yazılımların deneme süresini uzatmak mümkün mü?




Eskiden sık kullanılan ama geliştiricilerin de duruma uyanıp çözümler yarattığı pek işe yaramayan bir yöntem daha var.




RunAsDate (ve benzerleri) programları bir başka zamanda çalıştıklarını düşünecek şekilde başlatabiliyor. Teoride eğer zamanı, deneme süresinin bitiminden daha öncesinde gösterirseniz, programı sonsuza kadar kullanabilirsiniz gibi görünüyor.





RunAsDate yazılımları deneme süresi bitiminden önceki bir tarihte çalıştırıyor. Bu şekilde bazı yazılımların deneme sürümlerini sonsuza kadar kullanmak mümkün oluyor.




RunAsDate yazılımı, bazı yazılımların deneme süresini uzatmak için kullanılabilir. Fakat çoğu geliştirici sistem saatinin/tarihinin modifiye edildiğini tespit edeceğinden bunu yapmanız yazılımın deneme süresini hemen bitirebilir.



Time Stopper bilgisayarınızda deneme süresi dolan programlar için süre uzatan bir yazılımdır.




Time Stopperkurulumu ve kullanımı çok kolaydır: Programı açıp deneme süresi dolmuş olan programı seçip ve yeni bir yükleme tarihi seçin. Şimdi, program deneme süresi otomatik olarak yazılıma bağlı olarak,
30 / 90 gün uzatılmış olacaktır .
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst