gittigidiyor

[Çözüm] Düzgün çalışmayan donanım sürücüsünü güncelleme

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
4faf5bf0-3218-41db-84df-be609bc261e3_0.png

Bilgisayarınızla düzgün çalışmayan bir donanım aygıtınız varsa, büyük olasılıkla güncelleştirilmiş bir sürücüye gereksiniminiz vardır. Sürücüyü güncelleştirmek için üç yöntem vardır:


  • Windows Update'i kullanın. Windows Update'i önerilen güncelleştirmeleri otomatik olarak karşıdan indirip yükleyecek biçimde ayarlamanız gerekebilir.
  • Yazılımı aygıt üreticisinden yükleyin. Örneğin, aygıtınız bir diskle birlikte geldiyse, bu diskte aygıt sürücüsünü yükleyen yazılım bulunabilir.



  • Sürücüyü kendiniz karşıdan yükleyip güncelleştirin. Üretici web sitesinden indirdiğiniz sürücüyü yüklemek için bu yöntemi kullanın. Windows Update aygıtınızın sürücüsünü bulamaz ve aygıt sürücüyü yükleyen yazılımla gelmediyse bunu uygulayın. Windows 7 Uyumluluk Merkezi web sitesinde binlerce aygıt listelenir ve sürücü yüklemelerine doğrudan bağlantılar bulunur.

    Sürücüleri Windows Update kullanarak güncelleştirmek için

    Donanımınız için güncelleştirilmiş sürücüler bulup bulmadığını (özellikle son zamanlarda yeni bir aygıt taktıysanız) görmek için istediğiniz zaman Windows Update'i denetleyebilirsiniz. Ardından güncelleştirilmiş sürücüleri yükleyebilirsiniz. Nasıl yapacağınız aşağıda açıklanmaktadır:
    • Windows Update'i açmak için Başlat düğmesini
      4f6cbd09-148c-4dd8-b1f2-48f232a2fd33_818.jpg
      tıklatın. Arama kutusuna Update yazın ve sonuç listesinde Windows Update'i tıklatın.
    • Sol bölmede Güncelleştirmeleri denetle'yi tıklatın.
      Kullanılabilir güncelleştirmeler varsa, her güncelleştirmeyle ilgili daha fazla bilgi görmek için bağlantıları tıklatın. Windows Update, güncelleştirmenin önemli, önerilen veya isteğe bağlı olup olmadığınız size bildirir. Her güncelleştirme türünde sürücüler bulunabilir

      Windows'u önerilen güncelleştirmeleri yükleyecek biçimde ayarlamak için

      Donanımınız için kullanılabilir sürücü güncelleştirmelerini otomatik olarak almak üzere Windows'u önerilen güncelleştirmeleri yükleyecek biçimde ayarlayın. Windows'u önemli ve önerilen güncelleştirmeleri veya yalnızca önemli güncelleştirmeleri otomatik olarak yükleyecek biçimde ayarlayabilirsiniz. İsteğe bağlı güncelleştirmeler otomatik olarak yüklenmez veya kurulmaz. Aygıtınız için kullanılabilir tüm güncelleştirmeleri almak üzere Windows Update'de düzenli olarak isteğe bağlı güncelleştirmeleri kontrol edin.
      • Windows Update'i açmak için Başlat düğmesini
        4f6cbd09-148c-4dd8-b1f2-48f232a2fd33_818.jpg
        tıklatın. Arama kutusuna Update yazın ve sonuç listesinde Windows Update'i tıklatın.
      • Sol bölmede Ayarları değiştir’i tıklatın.
      • Önemli güncelleştirmeler altından listeden bir öğeyi tıklatın.
        a418a4c3-e334-422c-bcfe-c2194eb7a3e9_0.jpg
        Otomatik olarak karşıdan yüklenip kurulacak güncelleştirmelere karar verebilirsiniz.
      • Önerilen güncelleştirmeler altında Önerilen güncelleştirmeleri önemli güncelleştirmelerle aynı şekilde ver onay kutusunu işaretleyin, sonra Tamam'ı tıklatın.
        18abb370-ac1e-4b6b-b663-e028a75bf05b_48.jpg
        Yönetici parolası veya onay istenirse, parolayı yazın veya onay verin.
        Tüm kullanıcıların bu bilgisayara güncelleştirme yüklemesine izin ver onay kutusunu seçerek herkesin güncelleştirmeleri yüklemek için bilgisayarı kullanmasına izin verebilirsiniz.

Sürücüyü kendiniz karşıdan yükleyip güncelleştirmek için

Aygıt sürücülerini Windows'un otomatik olarak yüklemesini sağlamak en iyisidir. Ancak Windows aygıtınızın sürücüsünü bulamazsa ve aygıtla birlikte sürücü yazılımı verilmediyse, binlerce aygıtın listelendiği ve sürücü yüklemelerine doğrudan bağlantılar bulunan Windows 7 Uyumluluk Merkezi web sitesine gidin. Ayrıca sürücüyü üreticinin web sitesinde de arayabilirsiniz. Sürücü güncelleştirmeleri genellikle bu tür sitelerin destek bölümünde bulunur.
Güncelleştirilmiş sürücüyü bulduğunuzda, web sitesindeki yükleme yönergelerini uygulayın. Sürücülerin çoğu kendi kendine yüklenir, karşıdan yükledikten sonra yüklemenin başlaması için dosyayı çift tıklatmanız yeterlidir; sürücü kendi kendine bilgisayara yüklenir.
Bazı aygıtlarda kendinizin yüklemesi gereken sürücüler bulunur. Kendi kendini yüklemeyen bir sürücü karşıdan indirirseniz, aşağıdaki adımları uygulayın:
Bu adımları uygulayabilmeniz için yönetici olarak oturum açmanız gerekir.



  • Aygıt Yöneticisi'ni açmak için Başlat düğmesini
    4f6cbd09-148c-4dd8-b1f2-48f232a2fd33_818.jpg
    , Denetim Masası'nı, Sistem ve Güvenlik'i ve ardından Sistem'in altında Aygıt Yöneticisi'ni tıklatın.
    18abb370-ac1e-4b6b-b663-e028a75bf05b_48.jpg
    Yönetici parolası veya onay istenirse, parolayı yazın veya onay verin.
  • Donanım kategorileri listesinde, güncelleştirmek istediğiniz aygıtı bulun ve ardından aygıt adını çift tıklatın.
  • Sürücü sekmesini tıklatın, Sürücüyü Güncelleştir'i tıklatın ve ardından yönergeleri uygulayın.
    18abb370-ac1e-4b6b-b663-e028a75bf05b_48.jpg
    Yönetici parolası veya onay istenirse, parolayı yazın veya onay verin.


CloudComputing.jpg


 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst