gittigidiyor

[Çözüm] Eski Office Belgelerini Nasıl Açabilirsiniz?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

Bu ayarlar ile yeni Office sürümlerinde eski Office dosyalarını açabilirsiniz.

Yeni Office sürümleri, bazı durumlarda eski Office sürümleriyle hazırlanmış dosyaları açmakta zorlanabiliyor. Bunun başlıca sebebi ise Microsoft’un güvenlik politikası. Yıllar içinde Office sürümleri geliştikçe, Microsoft’un güvenlik tedbirleri de gelişti. Bu tedbirlerden en can sıkıcı olanı ise, her yeni Office sürümünde dosya formatlarının bir miktar değiştirilmesi.
Haliyle yeni Office sürümleri, eski formatları kimi zaman açamıyor. Neyse ki Office uygulamalarının ayarlar bölmesine yapılan ufak bir gezinti ile bu sorunu aşmak mümkün. Öncelikle bu rehberin Office 2013 kullanılarak hazırlandığını belirtelim. Ancak aynı yöntemi 2010 ve 2016 sürümlerine de uygulamak mümkün.
İlk adımda açmak istediğiniz dosyayla ilgili Office uygulamasını başlatın ve Dosya>Seçenekler menüsüne girin. Sol menüde bulunan Güven Merkezi menüsüne tıklayın.
g%C3%BCven-merkezi-625x480.jpg

Güven Merkezi Ayarları menüsüne girin ve sol tarafta bulunan Dosya Engelleme Ayarları seçeneğine tıklayın.
g%C3%BCven-merkezi.-634x480.jpg

Açılan listede eski Office dosya formatlarını göreceksiniz. Bu listede seçili formatlar, Office’in yeni sürümlerinde engelli olduklarını gösterir. Eğer güvenlik risklerini göze alıyorsanız, bütün dosya formatlarının karşısındaki onay işaretini kaldırabilir ve tüm eski dosyalara erişebilirsiniz.
Duruma biraz daha güvenli yaklaşmak içinse alt tarafta bulunan açma davranışını değiştirebilirsiniz. Eğer ilk seçenek olan Seçili dosya türlerini açma seçeneğini işaretlerseniz, listede işaretli dosya formatları hiçbir şekilde açılmayacaktır.
İkinci seçenek olan Korumalı Görünüm’de aç seçeneğini işaretlerseniz, listede işaretli formatlar Office tarafından açılacak, ancak düzenlenemeyecektir. Son seçenek olan Korumalı Görünüm’de aç ve düzenlemeye izin ver ise en ideal seçenektir. Bu sayede güvenlikten ödün vermeden eski formata sahip belgeleri açabilir, düzenleyebilir ve yazdırabilirsiniz.
microsoft-office-2010-116-552.jpg
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst