gittigidiyor

[Çözüm] İnternet arızalarının sebepleri

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Internet-1.jpeg

Gelişen teknolojilerde yeni nesil internet ile çözümler arıyoruz.Önce internet kafeler ardından ev ve işyerleri şimdi de telefonlar vasıtasıyla her an yanımızda olan internet ile başta sosyal medya olmak üzere bilgiye en hızlı ulaşma vasıtası olan bu hizmet için elektrik su gibi ayrılmaz bir olağan gider kalemi oluşturuyor bizler için.



Ücret ve alınan hizmetin kalitesi için kıyaslama yapıldığında tüketicilerin talep ettiği fiyat/hizmet aralığı varolandan yüksek. Daha hızlı interneti daha ucuza almak batılı ülkelerle genel bir kıyaslamada müşterilerin en doğal hakkıdır.

Şimdi internet ücretlerinin pahalı veya ucuz olmasından ziyade bazı abonelerin neden internet hız problemi ve arızası çektiğini bazılarında ise neden bu problemlerin kronikleştiği üzerinde duralım.

@mehmetkarahanlı@

2(73).jpg



İnternet arızalarının nedenleri:

İnternette yaşanan bağlantı problemleri için direk şu sebepten dolayı demek ne yazık ki doğru olmaz. Bu arızaların birden çok, hatta onlarca sebebi olabilir.

1- Bilgisayar arızası:
İnternette kopma ve bağlantı problemleri için sorun ilk burada aranmalıdır.

a) Yazılımsal: DNS ayarları kontrol edilmelidir. Bu ayarları değiştirerek yasaklı sitelere giriş sağlayan aboneler zamanla bu ayarların geçerliliğini yitirmesiyle internete girmekte sıkıntı yaşayabilmektedir. Diğer yandan LAN ayarları dediğimiz yazılımsal bilgisayar internet bağlantı programlarının (ağ sürücüsü) doğru çalışıp çalışmadığı da önemlidir.Bazı virüsler de internet bağlantısını bloke ederek virüsü hazırlayanın direktifleri doğrultusunda çalışan bir bilgisayaeı zombi bilgisayara dönüştürerek kullanıcıları devre dışı bırakmak gibi nedenler bağlantı problemlerine sebep olur. Bunun için de güçlü bir antivirüs yazılımı olmazsa format atmak gerekmektedir.
b) Donanımsal: Bir başka arıza sebebi de ethernet kablosuna bağlı olarak elektrik kesintilerinde bilkgisayarın akım değişkenliğinden ötürü şase yapması olarak da adlandırılan kendini akıma karşı korumasıdır ki, bunda elektrik fişinden tamamen bilgisayar çıkarılarak fazla akımın uzaklaştırılması ile sorun halledilebilir.Ethernet kablosunun tam yerine oturmaması, kablonun içinden kırık-kopuk olması veya giriş soketinin arızalı olması gibi sebepler de internet bağlantı problemlerine sebep olmaktadırlar.

2- Modem arızası:
Modem arızaları da rastlanılan yaygın internet arızalarının sebepleri arasındadır. Modem ayarları kimilerine zor kimilerine göre de karmaşıktır. Modem ayarlarının düzgün olması, ayarların bozulması bağlantıyı etkiler. Bunun için kolay kurulum CD'si yoksa 192.168.1.1 veya 192.168.2.1sayıları www.örnek.comyazdığınız yere yazılarak enter tuşuna bastığınızda modem kurulum ekranı karşınıza çıkar. Burada ekran sizden kullanıcı adı ve kullanıcı şifresi ister. TTNET kullanıcı adınızı abc@ttnet olarak verir. Bunları girince modem kurulum ekranı, port değerleri, dns ayarları gibi birçok ayarlarla karşılaşırsınız. Bilmiyorsanız müdahale etmeyiniz.

Modem'in bağlantı noktalarının doğru takılıp takılmadığı önemlidir. Adsl ışığı yanmıyorsa sinyal hiç yok, adsl ışığı aralıklarla yanıp sönüyorsa sinyal gücünde dalgalanma var, bağlantı noktalarında problem veya gelen sinyal kalitesinde arıza olduğuna işarettir. Adsl ışığı yanıyor diğer ışıklarda böyle problem varsa modeme kadar gelen sinyalde değil, modem ve sonrasında problem var demektir. Varsa eşden dostta bir modem ile kontrol edip çalışıyorsa modem arızası ile tamir veya yeni modem almak gerekmektedir.

3- Bina ankastresi (Bina içi kabloları ve bağlantı noktaları)

Aynı elektrik ve sudaki gibi dışarıdan gelen hizmet internette de binaya kadar olup bina içindeki kablo tesisatından hizmeti talep eden abone sorumludur. Bina içi kabloların ve tesisatının işçiliği ve kalitesi internet hızını ve kalitesini tahmin edemeyeceğiniz kadat etkileyebilmektedir. Hatta öyle ki 100 Mps hızın binaya geldiği ama binanın tesisatından dolayı %40 hız kayıplarının yaşandığı haneler çok ama çok fazla sayıdadır. 8 Megabite kadar hız alan abonelerin bana 8 mps gelmiyor demelerinin altında yatan sebep sadece servis sağlayıcı firmada değil müteahhitin malzeme kalitesinde yatmaktadır.

4- Servis sağlayıcı firma:

İnternet hizmetini veren firmanın arıza yaşayan abonenin yaşadığı bölgede yer alan altyapıda yaşanan arızalarda bölgesel lokal bir problem olup bırakılacak arıza kaydı ile teknik ekibin problemi gireceği arızalardır.


Kablo hırsızlığı sebebiyle yaşanan kesintiler de ise hırsızlar tarafından paraya kolay dönüştürülebilen bakır kabloların çalınması bazen bir bazen de onlarca aboneyi etkileyebilmektedir. Son dönemde bakır kabloların sökülerek yerine fiber kabloların döşenmesi hırsızlığı minimilize edecek bir çalışmadır. Çünkü fiber kablo onu altyapısına katan firmanın kaliteli ve kesintisiz hizmet vermede son derece önemlidir. İçinde bir tür cam alaşımı bulunan bu fiber kablolar veri iletiminde bakır kabloya oranla kat be kat daha hızlı veri göndermektedir. Hırsızlar içinse söküldüğünde parasal değeri bulunmayan bir üründür.

İnternet Hızı Neden Düşer?
Bu konuda iki önemli unsur bulunmaktadır. Birincisi standart bir internet aboneliğinde sınırsız 8 Mps'ye kadar tarife bulunmaktadır. Bu tür aboneliklerde sanıldığının aksine 8 Mps hız garanti edilmemektedir. Abonenin bulunduğu noktanın bina altyapısı kablo şebeke kalitesi, santrale olan uzaklık gibi değişkenlere bağlı olarak maksimum 8 megabit'e kadar hız verilmektedir.

Bir çok adsl kullanıcısı sınırsız 8 mps hızda bana firma 8'i vadetti 2-3 Mps'yi aşmıyor diye yakınmaktadır. Ne yazık ki yılların telefon için döşenmiş bakır kablodan oluşan şebeke ağı hız garantisi sunamamakta. Önümüzdeki aylarda fiber ağların yaygınlaşmasıyla birlikte değerler daha yüksek seviyeye çıkacaktır. Yakın zamana kadar çevirmeli ağlar, 256K ve 1 mps gibi hızları kullandığımız dönemlerin son 10 yıl gibi bir sürede yaşandığını düşünürsek artık günümüzde 100 Mps hızlardan bahsedebiliyorsak ülkemizde bence durum sanıldığı kadar kötü değil, fazla karamsar olmamak gerekir.
tiko.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Feebbo-estudio-de-mercado-encuestas-online-blog-internet.jpg

İnternet bağlantı sorunlarını tamir etme programı

İnternetiniz son zamanlarda çok mu yavaşladı, bağlantınız sürekli kopuyor mu? Bu sorunları çözmek için Complete Internet Repair ‘i kullanabilirsiniz.
Donanım veya yazılım bilgisi öğrenerek sorunun kaynağını bulup çözmek yerine bu programı kullanarak internet sorunlarınızı çözebilirsiniz..
Üstelik program ücretsiz ve taşınabilir yani kurulum gerektirmiyor!
Complete Internet Repair Programının yapabildikleri:
Internet Protocol (TCP/IP) Resetleme
Winsock (Reset Catalog) tamir etme
Internet bağlantılarını yenileme
DNS Önbelleğini temizleme
Internet Explorer’ı tamir etme
Windows güncelleştirme geçmişini temizleme
Windows otomatik güncelleştirmeleri onarma
SSL / HTTPS / Şifreleme’yi tamir etme
Windows güvenlik duvarını onarma ve ayarlama
Default host dosyasını yükleme
Çalışma bilgisayarları görünümünü tamir etme
Complete Internet Repair Programının çözebildiği sorunlar:
Virüs, trojan temizledikten sonra ortaya çıkan sorunlar
Güvenlik duvarı, güvenlik yazılımı sonrası ortaya çıkan problemler
Sadece bazı sayfaların açılabildiği sorunlar
Ağ sorunları ve pop-up uyarıları
Kayıt defteri kaynaklı oluşan ağ bağlantı problemleri
DNS yenileme sorunları
Modemden kaynaklanan IP yenileme sorunları
Sınırlı bağlantı uyarıları
Windows güncelleştirmelerinin çalışmaması
Banka işlemlerinin yapılamama durumları
Internet Explorer’ın sürekli kilitlenmesi, çökmesi sorunları

İndir: rizone3.com

@mehmetkarahanlı@


internet-marketing.jpg
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst