gittigidiyor

[Çözüm] iPhone’larda Depolama Sorununu Çözüyoruz

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
anasayfa_phone6_2.jpg

Bir Reddit kullanıcısı keşfettiği bir yöntemle iPhone’larda ek dopolama alanı kazanmanın yolunu paylaştı.

Eğer bir iPhone telefonunuz varsa cihazınız tahmin ettiğiniden daha fazla depolama alanına sahip olabillir. Apple bunun ne kadar olduğunu kullanıcılarla paylaşmasa da cihazınızdaki depolama alanını bir miktar artırmanın bir yolu var. Bir kullanıcının paylaştığı yönteme göre iTunes Store uygulamasına girip herhangi bir filmi kiralamış gibi yaptığınızda uygulama delefonunuzda ek depolama bölümü açabiliyor.
Bunun için öncelikle telefonunuzda ne kadar kullanılabilir depolama alanı olduğunu öğrenmeniz gerekiyor.


  • Ayarlar>Genel>Saklama Alanı/iCloud Kullanımı adımlarını izleyip “Kullanılabilir” başlığı altında ne kadar kullanılabilir depolama alanınızın olduğunu kontrol edin.
  • Daha sonra iTunes Store uygulamasını açıp herhangi bir film bulun. Seçtiğiniz filmin telefonunuzdaki boş depolama alanından daha büyük olmasına dikkat edin.
  • Seçtiğiniz filmin detay kısmında filmi satın alıp kiralayabileceğiniz seçenekler bulunmakta. Bu bölümden “Kirala” seçeneği ile seçtiğiniz filmi kiralayın.
  • Kiralamaya çalıştığınız film boyutu telefonunuzdaki depolama alanından büyük olduğu için işlem başarılı olmayacaktır.
  • Ne var ki bu işlem telefonunuzda film dosyası için ekstra yer açmış olacak.



Ekran-G%C3%B6r%C3%BCnt%C3%BCs%C3%BC-44.png

Bu işlem sonucunda açılan ekstra alan kullanıcı için ayrılmayan depolama alanından karşılanıyor. Bu işlemi ara ara denemenizde sakınca yok. Ancak şunu da belirtelim bu yöntem resmi bir işlem olmadığı için kısa bir süre sonra üretici tarafından farkedilip kapatılabilir. Yani daha sonraki zamanla böyle bir yöntemin çalışmadığını farketmeniz normaldir.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst