gittigidiyor

[Çözüm] macOS 10.12 Sierra Yükleme Diski Oluşturma Rehberi

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa



iOS 10 kadar çok ilgileri çekmese de, Apple’ın macOS 10.12 Sierra güncellemesi herkes için Mac App Store üzerinden indirilebilir durumda.
Bizce macOS Sierra’da bulunan en çekici özellik tabiiki iOS’deki eşdeğerinden daha güçlü olmasıyla Siri ve diğer bir çekici özellik ise iOS 10 cihazınız ile Mac’iniz arasında kopyala/yapıştır özelliğini kullanabilme yetkiniz. Ek olarak Safari üzerinde Apple Pay kullanabilir, Mac’inizi Apple Watch kullanarak açabilir, iOS da bulunan iMessage özelliğini kullanabilirsiniz


Eğer birden fazla cihazınız varsa ve bunlara macOS Sierra güncellemesini yüklemek istiyorsanız bunun için bir boot edilebilir bir usb hazırlamanız gerekiyor.
1.Adım: macOS 10.12 yükleyicisini indirin

Yeni macOS 10.12 Sierra güncellemesini Mac App Store üzerinden indirin, fakat indirme tamamlandığında yüklemeyin. Eğer direkt yüklerseniz cihaz yeniden açıldığında bu dosyayı silecektir. Bu da USB cihazınız için bu dosyaya artık ulaşamayacağınız anlamına geliyor.
Yani, eğer yükleme ekranı gelirse pencereyi kapatın.
macOS-sierra-usb.jpg

2.Adım: ‘Install Disk Creator’ uygulamasını indirin

Genel olarak, bu işlem için DiskMaker X kullanmanızı önerirdik fakat daha macOS Sierra güncellemesini resmi olarak desteklemiyor.
Uygulamayı indirdikten sonra .zip uzantılı dosyasından çıkarın ve uygulamayı çalıştırın. Küçük pencere geldiği zaman “Open” seçeneğini seçin.
macOS-sierra-usb-2.jpg

macOS-sierra-usb-3.jpg

3.Adım: USB Flash Sürücünüzü seçin

16 GB veya daha fazla boş depolama alanı bulunan bir USB kullanmanızı öneriyoruz. 8 GB da işinizi görecektir.
Sonraki işlemler USB sürücünüzdeki bütün dosyaları silecektir.
Hazır olduğunuz zaman menüde bulunan alandan flash sürücünüzü seçin.
macOS-sierra-usb-4.jpg

4.Adım: Sierra dosyanızı seçin

Install Disk Creator “OS X” yükleyici dosyanızı otomatik olarak seçecektir, eğer cihazınızda eski OS X yükleyici dosyaları bulunuyorsa “Select OS X installer” seçeneğini seçtikten sonra Uygulamalar klasöründe bulunan “Install macOS Sierra” seçeneğinizi seçmeniz gerekiyor.
macOS-sierra-usb-5jpg.jpg

5.Adım: Diski silip yeni bir disk oluşturun

Hazır olduğunuz zaman “Create Installer” seçeneğini seçin; bu işlemi gerçekleştirmek için kullanıcı adınızı ve parolanızı girmeniz gerekiyor. Daha önce belirttiğimiz gibi bu işlem USB belleğinizdeki bütün dosyaları silip onu bir macOS Sierra sürücüsüne dönüştürecektir. Yani devam etmeden önce dosyalarınızı yedeklemeniz için bu son şansınız.
macOS-sierra-usb-6.jpg

Sürücü hazır olduğu zaman bununla ilgili bir bildirim alacaksınız, bizim için 6-7 dakika gibi bir süre içerisinde işlem tamamlandı, yani sizin için de uzun sürmeyecektir.
macOS-sierra-usb-7.jpg

6.Adım: Cihazınıza Sierra’yı yükleyin

Çoğu cihaz destekleniyor, ama önlem olsun diye aşağıda bulunan listeden desteklenen Mac’lere bakabilirsiniz. Ek olarak OS X 10.75 yada daha yeni bir sürüm ve 2GB hafızaya ve en az 8.8 depolama alanına ihtiyacınız olacak.


  • MacBook (2009’dan sonraki versiyonlar )
  • MacBook Pro (2010’dan sonraki versiyonlar)
  • MacBook Air (2010’dan sonraki versiyonlar)
  • Mac mini (2010’dan sonraki versiyonlar)
  • iMac (2009’dan sonraki versiyonlar)
  • Mac Pro (2010’dan sonraki versiyonlar)

USB sürücünüzü bilgisayarınıza bağladığınız zaman cihazınızı yeniden başlatırken alt tuşuna basılı tutun ve açılan ekranda sürücünüzü seçin.
macOS-sierra-usb-8.jpg

macOS Utilities ekranı açılacaktır. Sadece “Install macOS” seçeneğini seçin ve yükleme işlemini başlatın. İşlemler bittikten sonra yapmanız gereken tek şey cihazınızı yeniden başlatıp macOS Sierra işletim sisteminizi açmanız olacak.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa



Android’i bilgisayarınızda bir işletim sistemi olarak kullanmanızı sağlayan Remix OS, 3.0.205 sürümüne güncellendi!
Bir işletim sistemi olan Remix OS, bilgisayarınızda mevcut işletim sisteminizin yanına kurularak kullanılması mümkün. Remix OS hakkında daha fazla bilgi almak için daha önce sizinle paylaştığımız bu yazımızı inceleyebilirsiniz.
Güncellenen yeni sürümdeki değişiklikler şöyle:


  • Çok sayıda HDMI ses geçiş sorunları giderildi.
  • Uyanma sorunlarıyla karşılaşan kullanıcılar için uyku seçeneklerine “Hiçbir Zaman” seçeneği eklendi.
  • Uygulama çekmecesine uygulama önerme sekmesi eklendi.
  • OTA kullanıcı arayüzü güncellendi.



Remix OS’i indirmek istiyorsanız bu bağlantıdan ulaşabilir ve size uygun olanı indirip bilgisayarınıza yükleyebilirsiniz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]MacOS Sierra'da Otomatik Dönem Başlıyor[/h][h=2]Apple tarafından piyasaya sunulan macOS Sierra işletim sisteminin otomatik olarak indirileceği belirtildi.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
macos-sierra-da-otomatik-donem-basliyor.png
Apple masaüstü versiyonları için geliştirdiği yeni işletim sistemi ile daha pratik bir kullanım hedeflerken kullanıcılar yeni sürüm piyasaya sunulmuş olsa da güncelleme ile yeni sürümü almış değil. Şu anda güncelleme oranlarının oldukça düşük olduğu bilgisi paylaşılırken Apple bu sorunun ortadan kaldırılması adına yeni bir plan üzerinde çalışılıyor. Konu ile ilgili elde edilen bilgilerde güncellemelerin otomatik şekilde cihazlarda indirilebilmesi adına çalışmalarının yapılacağı belirtildi. Güncelleme yapmayan kullanıcılara bu nedenle yeni versiyona ile sağlıklı bir şekilde geçiş için güncelleme yapmaları istendi.
Performans Artacak
Cihazlarda güvenlikten performans iyileştirmesine kadar pek çok farklı geliştirmenin yer aldığı işletim sisteminde neden güncelleme yapılmadığı şu an için bilinmese de kullanıcıların güncellemeleri daha hızlı bir şekilde alabilmesi adına Apple harekete geçmiş durumda. Bu bakımdan Apple tarafından yapılacak çalışmalar ile birlikte güncellemelerin hızlı bir şekilde alınması ve piyasaya sunulması bekleniyor.
OS X 10.11.5 veya 10.11.6 sürümü üzerinde çalışan Mac modellerinde bu özelliğin geçerli olacağı belirtilirken bu ürünlere sahip kullanıcıların işletim sistemleri Apple tarafından otomatik bir şekilde güncellenecek ve bir üst versiyona geçirilecek. Bu bakımdan bu versiyonu kullanan kullanıcıların otomatik güncellemeden ziyade kendilerine güncelleme alması çok daha etkin bir sonucu sunacak.
[/FONT]
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst