gittigidiyor

[Çözüm] Microsoft Windows'u Etkinleştirme İle İlgili Yardım Alma

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
hqdefault.jpg

S: Microsoft ürününü etkinleştirmek için Microsoft Ürün Etkinleştirme Merkezi'ni aramanız gerekir mi?

Y: Microsoft ürününü etkinleştirmek için Microsoft Ürün Etkinleştirme Merkezi'ni aramanız gerekmez. Üründe bulunan Ürün Etkinleştirme Sihirbazı, çevrimiçi olarak yapılan etkinleştirme işleminde size yol gösterebilir. Ancak Internet bağlantınız yoksa veya bir hatayla karşılaşıyorsanız, ürünü etkinleştirmek için Microsoft Ürün Etkinleştirme Merkezi'ni aramanız gerekebilir.

S: Aramak için doğru telefon numarasını bulmanız gerekir mi?

Y: Dünya genelinde çok sayıda Ürün Etkinleştirme Merkezi bulunmaktadır. Doğru telefon numarası ürüne ve bulunduğunuz konuma bağlıdır. Bu makalede, bir Ürün Etkinleştirme Merkezi telefon numarasını bulmak üzere dahili ürün etkinleştirme özelliklerinin nasıl kullanılacağı açıklanmaktadır.

S: Toplu Lisans Ürünleri için ayrı bir Etkinleştirme Telefon Numarası var mı?


Y: Evet, Microsoft Toplu Lisanslama ayrı bir etkinleştirme deneyimi sağlar. Toplu Lisans kullandıysanız veya Toplu Lisans ürünleri için etkinleştirme telefon numaraları hakkında daha fazla bilgiye gereksinim duyuyorsanız aşağıdaki Microsoft web sitesine bakın: Tüm Dünyadaki Microsoft Toplu Lisanslama Etkinleştirme Merkezlerinin Telefon Numaraları.
indir.php
 
Son düzenleme:

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Çözüm

Etkinleştirmeye çalıştığınız ürünü, Ürün Sürümünü Seçin: açılır menüsünden seçin ve ürününüzün bir işletim sistemi ya da program olmasına bağlı olarak, aşağıdaki adımlardan geçerli olanları uygulayın.

Windows 10

Ürün Etkinleştirme işlemini başlatmak için:


  • Başlangıç'a gidin ve Ayarlar'ı seçin, sonra da sırasıyla Güncelleştirme ve güvenlik ve ardından Etkinleştirme'yi seçin.
  • Cihazınız etkinleştirilmemişse, Telefonla etkinleştir seçeneği sunulur.


Windows 8.1 ve Windows 8

Ürün Etkinleştirme Sihirbazı'nı başlatmak için aşağıdaki adımları izleyin:



  • Başlangıç ekranında, düğmeler menüsünü görüntülemek için sağ taraftan içeri doğru çekin veya farenizi ekranın sağ üst köşesinde gezdirin.
  • Ayarlar düğmesini tıklatın veya dokunun.
  • Bilgisayar Ayarlarını Değiştir'i tıklatın veya dokunun.
  • Windows'u etkinleştir seçeneğine dokunun veya tıklayın.
  • Bilgisayarınız etkinleştirilmediyse, Bilgisayar Ayarları bölümünde, etkinleştirme sırasında karşılaştığınız hata için özelleştirilmiş yönergeler sağlanır. Karşılaştığınız hatanın çözümlenmesi için telefon desteği yoluyla yardım sağlanabiliyorsa, aşağıdakilerden birine benzeyen uygun bağlantıya dokunun veya tıklayın:
    • Etkinleştir
    • Telefonla etkinleştir
    • Yardım için müşteri desteğine başvurma

    3083994.jpg



Windows 7

Ürün Etkinleştirme Sihirbazı'nı başlatmak için aşağıdaki adımları izleyin:

  • Başlat
    VistaStartButton.jpg
    tıklatın.
  • Bilgisayar'ı sağ tıklatın.
  • Özellikler'i seçin.
  • Pencerenin alt bölümünde, Windows'u şimdi etkinleştir'e tıklayın.

Ürün Etkinleştirme Sihirbazı'nda aşağıdaki adımları izleyin:

  • Etkinleştirmek için otomatik telefon sistemini kullan'ı tıklatın.
    3083995.png
  • Açılır menüyü tıklatın, size en yakın konumu seçin ve ardından, İleri'yi tıklatın.
    3083976.png
  • Ürün Etkinleştirme Merkezi telefon numarası Adım 1 altında görüntülenir.
    3083977.png




Windows Vista

Ürün Etkinleştirme Sihirbazı'nı başlatmak için aşağıdaki adımları izleyin:

  • Başlat
    VistaStartButton.jpg
    'a tıklayın.
  • Bilgisayar'a sağ tıklayın.
  • Özellikler'i seçin.
  • Pencerenin alt bölümünde, Windows'u Etkinleştir'e tıklayın.

Ürün Etkinleştirme Sihirbazı'nda aşağıdaki adımları izleyin:

  • Etkinleştirmek için otomatik telefon sistemini kullan'ı tıklatın.
  • Açılır menüyü tıklatın, size en yakın konumu seçin ve ardından İleri'yi tıklatın.
  • Ürün Etkinleştirme Merkezi telefon numarası pencerenin en üstünde görüntülenir.




Windows XP

Ürün Etkinleştirme Sihirbazı'nı başlatmak için aşağıdaki adımları izleyin:

  • Başlat'ı tıklatın.
  • Tüm Programlar'ı ve ardından, Donatılar'ı tıklatın.
  • Sistem Araçları'nı tıklatın.
  • Windows'u Etkinleştir'i tıklatın.

Ürün Etkinleştirme Sihirbazı'nda aşağıdaki adımları izleyin:

  • Etkinleştirmek için otomatik telefon sistemini kullan'ı tıklatın.
  • Açılır menüyü tıklatın, size en yakın konumu seçin ve ardından İleri'yi tıklatın.
  • Ürün Etkinleştirme Merkezi telefon numarası, pencerenin en üstünde görüntülenir.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Microsoft, Windows 10 kullanımını artırmak için yeni önlemler almaya devam ediyor. Yakında yeni işlemciler Windows 7 ve 8.1’i desteklemeyecek
microsoft-yeni-islemciler-sadece-windows-10la-calisacak-94697.jpg

Yakında yeni bir bilgisayar alırsanız, dikkat etmeniz gereken önemli bir noktanın olduğunu unutmayın. Zira Intel Skylake sonrası işlemcilerde Windows 7 ve Windows 8.1 İşletim Sistemi kullanmak pek mümkün olmayacak gibi görünüyor.
Microsoft, eski işletim sistemlerine gelecekteki güncellemeler için planlarını ortaya koyan destek politikasında yapılan bir değişikliği duyurdu. Belirlenen bu yeni kullanıcı sözleşmesi, yeni nesil Intel, AMD ve Qualcomm işlemcileri ile çalışan bilgisayarların, gelecekte Windows 10 kullanması gerekeceği anlamına geliyor.
Eski bilgisayar donanımlarının yepyeni bir işletim sistemi olan Windows 10’un minimum sistem gereksinimlerini karşılamakta yetersiz kaldığı biliniyor ancak yapılan bu değişiklikle durum tam tersine döndürülecek. Microsoft ve ortakları Windows’un eski sürümleri ile yeni donanım ürünleri için önemli bir çalışma yapmayacak. Eski işletim sistemleri, en iyi ihtimalle sadece en son güncelleştirmelerden yoksun olacak. En kötüsü senaryoda ise cihazlar üzerinde düzgün çalışmayabilir.
Yeni Kullanıcı Politikası Intel Skylake ile Başlıyor

Microsoft’un geçtiğimiz Cuma günü blog yazısında yapılan açıklamada “ileriye dönük yeni nesil silikon teknolojileri tanıtıldığında, onlar destek için en son Windows Platformunu gerektirecek” denildi. Windows 10 işletim sistemi, yalnızca Intel’in gelecek “Kaby Lake”, Qualcomm’un yaklaşan “MSM8996” ve AMD’nin gelecek “Bristol Ridge” işlemcileri tarafından desteklenen Windows platformu olacak.
Bu yeni politika, Windows 7 ve Windows 8.1’in artık genel olarak desteklenmediği anlamına geliyor. İki işletim sistemi sırasıyla, 14 Ocak 2020 ve 10 Ocak 2023 tarihlerine kadar güncelleştirmeleri almaya devam edecekler. Bu süreler de güncel donanımların kullanıldığı cihazlar için geçerli olacak.
Mevcut PC sahipleri için dikkat edilmesi gereken detay, Skylake olarak bilinen Intel’in güncel altıncı nesil işlemcilerin, Windows’un eski sürümlerinde desteklenmeyecek olmasıdır. Buna sebep olarak ise Intel ve Microsoft, Windows 10 işletim sistemi ile Skylake platformunun birbirleri için uyumlu olarak tasarlanmış olmalarını gösteriyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
windows-3-1-oyun-120216-1024x519.jpg

Internet Archive, geçmişe ait dijital içerikleri toplamak ve bu içerikleri depolamak için uzun yıllar harcadı. Herhangi bir kâr amacı bulunmayan organizasyon, milyonlarca web sayfası, makale, video ve ses kaydının yanına son zamanlarda oyunları da ekliyor. Geçtiğimiz yıl 2 bin 400 DOS oyununu tarayıcı üzerinden oynamayı mümkün kılan Internet Archive, şimdi aynı desteği Windows 3.1 oyunları için de sunuyor.
Organizasyon, Windows 3.1 Yazılım Kütüphanesi’ne 1000’den fazla program ekleyerek ilgili süreci başlattı. Eklenen programların önemli bir kısmını oyunlar oluşturuyor. Taipei ve Ski Free, söz konusu oyunlar arasında ön plana çıkıyor.
Ancak kütüphanede tarayıcı üzerinden oynanabilecek çok sayıda paylaşıma açık yazılımın bulunduğunu da belirtmek gerekiyor. “Windows Showcase” adını taşıyan özel koleksiyon ise 20 yıl öncesine ait en popüler oyun ve programlardan bazılarını bir araya getiriyor.
Boris Gjenero tarafından geliştirilen EM-DOSbox emülatörü sayesinde geniş oyun ve program arşivini, internet tarayıcısı üzerinde çalıştırmak mümkün hâle geliyor. Gjenero’nun aracı, Windows yürütüm sürelerini JavaScript kodlarına dönüştürüyor. Internet Archive’ın Windows koleksiyonunu yeni oyun ve programlarla genişletmesi bekleniyor.
Windows 3.1, 1992’nin nisan ayında Windows 3.0’ın takipçisi olarak yayınlanmış ve 1994’te Windows 95 yayınlanana kadar tabir-i caizse hüküm sürmüştü. Bu süreçte işletim sisteminin başka versiyonları da yayınlanmıştı. MS-DOS tabanlı platforma önemli iyileştirmeler getiren işletim sistemi, daha dengeli bir performans sunması ve multimedya desteğini genişletmesiyle dikkat çekmişti.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst