gittigidiyor

[Çözüm] Önceden Bağlandığınız Kablosuz Ağın Şifresi Nasıl Bulunur?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa



Eğer daha önceden bağlandığınız bir kablosuz ağın şifresini hatırlamıyorsanız, bu rehberimiz ile aradığınız şifreyi bulabilirsiniz.

Bilgisayarınızı beraberinizde gezdiriyorsanız, zaman içinde bir çok farklı kablosuz ağa bağlanmış olma ihtimaliniz oldukça yüksektir. Bir kablosuz ağa bir kere bağlanıldı mı, çoğunlukla uzun bir süre o ağ için şifre girmek gerekmez. Durum böyle olunca bilgisayarınızın bağlı olduğu ağlara ait şifreleri unutabilirsiniz.
Merak etmeyin, bu şifreleri öğrenmek oldukça basit. Şifre bulma işlemi için iki adet yöntemimiz var.

Bilgisayar, şifresini öğrenmek istediğiniz ağa bağlıysa

Hali hazırda bilgisayarınızın bağlı olduğu kablosuz ağın şifresini öğrenmek istiyorsanız, doğrudan ağ ve paylaşım merkezini açın. Bunun için kablosuz ağ simgesine sağ tıklayıp açılan listedeki ilgili seçeneğe tıklayabilirsiniz.


apm-1-1-640x303.jpg


Ağ ve paylaşım merkezini açtıktan sonra bağlı olduğunuz kablosuz ağın ismine tıklayın. Açılan penceredeki Kablosuz Özellikleri butonuna tıklayın.

apm-2-1-640x375.jpg


Açılan penceredeki Güvenlik sekmesini açın. Ağınızın güvenlik detaylarını göreceksiniz. En altta bulunan Karakterleri göster seçeneğini işaretleyerek bağlı olduğunuz ağa ait şifrenin Ağ güvenlik anahtarı kutucuğunda görünmesini sağlayabilirsiniz.


apm-3-2-640x328.jpg



Bilgisayar, şifresini öğrenmek istediğiniz ağa daha önceden bağlandıysa

Önceden bağlandığınız bir ağın şifresini öğrenmek için komut satırını kurcalamanız gerekecek. Komut istemini açmak için Windows 10 ve 8.1’de Başlat simgesine sağ tıklayıp, ilgili seçeneğe tıklayın. Veya Windows tuşu + R kombinasyonu ile açacağınız Çalıştır penceresine cmd yazıp onaylayın.


cmd-a%C4%9F-1-640x250.jpg


Komut istemi açıldıktan sonra şu komutu girerek, bilgisayarınızın daha önce bağlandığı tüm ağları listeleyin:

netsh wlan show profiles

cmd-a%C4%9F-2-640x342.jpg


Önceden bağlandığınız ağlar listelenecektir. Şifresini öğrenmek istediğiniz ağın ismini bir yere not edin ve şu komutu girin:

netsh wlan show profiles name=[ağ adı] key=clear

cmd-a%C4%9F-3-640x324.jpg


Girdiğiniz ağ adına dair bilgiler listelenecektir. Security settings sekmesi altındaki Key Content değeri, seçtiğiniz ağa bağlanmak için kullandığınız şifreyi gösterecektir.

cmd-a%C4%9F-4-640x361.jpg
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst