gittigidiyor

[Çözüm][ PC ] Daha Hızlı Bir PC İçin 7 Altın Kural

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
hizli-pc-kurallari-b_640x360.jpg

PC kullanmak iyi güzel de, zamanla o ağırlaşmaları durumu insanı çileden çıkarıyor. Ancak "bakarsan bağ olur, bakmazsan dağ olur" atasözünün teknolojide de geçerli olduğunu unutmamak lazım. PC’nizin daha hızlı olmasını, ilk günkü performansını yakalamasını sağlamak tamamen size kalmış. İşte size 7 altın ipucu.
Aşağıda anlatacağım ipuçlarını teker teker uygularsanız PC'nizi sadece hızlandırmış değil, düzenl bakımını da yapmış olursunuz. PC bakımı öyle sadece monitörün tozunu alıp, klavyeye bir iki üflemeyle olmuyor. Böyle buyrun, başlayalım...
[h=2]Temizleme programlarını kulanın, onlar candır[/h]CCleaner ve benzeri programları kullanmak her zaman faydalıdır. Hele bu işlemi düzenli olarak 2 haftada bir yaparsanız tadından yenmez. Geçici dosyaları temizlerler, kayıt defterini ferahlatırlar. PC’nize nane şekeri tadında ferahlık sağlarlar. Bu program yardımıyla bilgisayarınızda yer alan gereksiz dosyaları silebilir, sisteminizi çok daha istikrarlı ve performanslı bir hale getirebilirsiniz. Sistem temizliği konusunda dünya üzerinde birçok insanın bir numaralı tercihi CCleaner’ı siz de deneyin. Ya da ötekileri deneyin teklif var, ısrar yok.
İndir

CCleanerSistem Bakım, Temizleme ve Optimizasyonu

İndir

Ultimate PC CleanerPC Bakımı ve Hızlandırma Programı

İndir

Advanced SystemCareSistem Temizleyici ve Hızlandırıcı

[h=2]Şatafattan vazgeçin[/h]Gereksiz Windows efektlerinden kurtulun. Menü pencerelerinin altında da gölge olmayıversin ne olacak? Windows 7 Aero özelliğini kapatın bırakın biraz PC ve RAM’ler nefes alsın. İşletim sisteminizi angaryaya boğmayın. Hemen şimdi, masaüstünüzde ikon ya da benzeri öğelerin bulunmadığı boş bir alana sağ tıklayın ve "Kişiselleştir"'i seçin. Karşınıza gelen ekranı aşağı yukarı kaydırarak "Temel ve Yüksek Karşıtlık Temaları" kısmını bulup bu temalardan birini seçerseniz Windows Aero kapanmış olur.
performans-sistem-ayarlari.jpg

“Denetim masası / Sistem ve Güvenlik / Sistem” sekmelerini takip edin. Buradan Sistem Özelliklerini seçin ve Buradan “Gelişmiş” sekmesine tıklayarak “Performans” ayarlarından Windows efektlerinin hangileri işinize yaramıyorsa kaldırın. Bakın nasıl hızlanıyorsunuz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=2]Mutlaka virüs temizleme yazlımınız güncel olsun[/h]Bir PC için en önemli sürat ve performans gereksinimlerinden biri güncel virüs tarayıcılarıdır. Bazı yazılımlar donanım sürücülerinizin yavaş çalışmasına yol açabilirler. Bunlardan kendinizi sakınmanın yolu da güncel virüs tarayıcılarıdır. Avast ve Bitdefender kaliteli ve sürekli kendini güncelleyen yazılımlardır. Güle güle kulanın, kafanız rahat olsun.
İndir

Avast Free AntivirusBedava Antivirüs Programı

İndir

Bitdefender Antivirus FreeGüvenli, Hızlı ve Hafif Bir Ücretsiz Antivirüs

[h=2]Birazcık daha RAM’in gücünü artırın[/h]Artık “multitasking” çıktı mertlik bozuldu dostlar. Birden fazla programı açıp çalışıyorsanız multitasking yapıyorsunuzdur ve multitasking RAM ister. Bu tanrılar kurban istiyor gibi de algılanabilir çünkü ucu cüzdanınıza dokunuyor. Gerçi RAM optimize eden yazılımlar da kullanabilirsiniz ama bunlar geçici çözümler olacaktır. Yok, yok siz iyisi mi bir 4 GB RAM daha alıverin. Ancak mutlaka kontrol edin bakalım ana kartınız RAM yükseltmenize izin veriyor mu? Bunun için de CPU –Z kullanabilirsiniz. Bu minik program, ana kartınızda kaç GB daha RAM slotu olduğunu size gösterecektir.
İndir

Wise Memory OptimizerBellek Optimizasyon Programı

İndir

CPU-Zİşlemci ve Bellek Bilgisi Gösteren Program

İndir

Motherboard DetectorAnakart Bilgileri Bulma Programı

[h=2][/h]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=2]Bir SSD satın alın[/h]Artık devir sürat devri diyorsanız bir SSD alacaksınız arkadaş. Sisteminizi SSD’ye kurabilir geri kalan işlerinizi yine HDD’den yürütebilirsiniz. Geleneksel "HDD kullanacağım ben kafası" ile PC hızlanmıyor. Ancak SSD ve HDD kombinasyonu size son derece esneklik ve sürat kazandıracaktır. SSD’ler yavaş yavaş ucuzlamaya başlamışken acele etseniz iyi olur. Doların sağı solu belli olmuyor.
[h=2]Başlangıcı Yavaş Olan PC’den hayır beklemeyin[/h]Windows tuşu ile R’ye birlikte basarsanız masanızın üzerine minik bir komut penceresi açılacak. Bu penceredeki komut satırına “msconfig” yazarsanız sistem yapılandırma penceresi açılacaktır. Buradan “Başlatma” sekmesine giderek gereksiz olduğuna karar verdiğiniz ve bilgisayar açılırken önden yüklenen programları kaldırabilirsiniz. Daha sonra elle açabileceğiniz tüm programları kaldırın bence. Aman dikkat… Tanımadığınız programları kaldırmaya yeltenmeyin sakın. Çok kararsız kalıyorsanız Google’a sorun, bakın bakalım kaldırmak istediğiniz programa başlangıçta Windows’un ihtiyacı var mıymış?
msconfig-kullanmak.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=2]Görev yöneticisi diye bir şey var[/h]Aşağıdaki görev çubuğuna sağ tıklarsanız orada Task Manager ya da Türkçe meali Görev Yöneticisi olan bir seçenek bulacaksınız. Hadi tıklayın ona. Açılan pencereden “İşlemler” sekmesine giderek hangi işlem PC’nizin motorunu yakıyor görebilirsiniz. Bu programı siz mi açtınız yoksa bir sistem programımı görebilir ve kapatabilirsiniz. Dikkat… Sistem programlarını iyisi mi kapatmayın siz.
gorev-yoneticisi.jpg

[h=2]Sabit sürücünüzü (HDD) birleştirin[/h]Çok fazla program açıp kapatmak HDD üzerinde yazılım parçacıklarının sağa sola dağılmasına böylelikle HDD kafalarının bunları bulup okunmasında zaman aşımı yaşanmasına neden olabilir. Tıpkı odanızda çorabınızın tekini aramak gibi düşünün. Evet, odada olduğunu biliyorsunuz ama nerede bulmak için vakit harcıyorsunuz. HDD üzerinde de parçalanan programlar da bir şekilde elbet çalışırlar, ancak hemen ulaşılmaları zordur. Bunun için disk birleştirme programları kullanmalısınız. Bu yazılımlar parçalanmış program parçacıklarını kategorilerine yerleştirir ve daha hızlı erişime olanak tanırlar. Zaten ayrılıktan kime fayda gelmiş.
İndir

Smart DefragDisk Performansı Artırma Yazılımı

İndir

Auslogics Registry DefragKayıt Defteri Birleştirici
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
defrag.jpg

[h=2]Olmuyor mu? O zaman yeni baştan[/h]Bu önlemler PC’nize düzenli olarak uygulandığında, her zaman temiz çalışan süratli ve verimli bir cihaza sahip olursunuz. Ancak bazı durumlarda geri dönülemez durumlar oluşabilir. Bu noktada gerekli yedeklemeleri yaparak "temiz kurulum" yapmak son çaredir. Bu biraz sıkıcı olabilir, ama tabii hayatınızda yeni bir sayfa açmanın dayanılmaz hafifliği size mutluluk da verebilir. Çıkarın Windows DVD’lerinizi format atacağız.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst