gittigidiyor

[Çözüm] Ücretsiz Windows 10 için Son Gün!

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa



@mehmetkarahanlı@

Windows10-titus.jpg


Son gelişmelerdeki yeni versionların güncellemelerimize nasıl bir etki altına girer bilemiyorum ama şu anki übretsiz sistemi sizlerle kullanmanız acısından veriyorum
Microsoft‘un son işletim sistemi olan Windows 10, Windows 7 ve Windows 8.1 kullanıcılarına ücretsiz sunulmuştu. 29 Temmuz 2015 tarihinde yayınlanan Windows 10 çıktığı günden bu yana 200 Milyondan fazlabilgisaraya kuruldu. İlk senesinde bu kadar yüksek sayılara ulaşmasında ki en büyük etken ücretsiz olarak sunulmasıydı. Bugünden sonra artık ücretsiz Windows 10 devri kapanıyor. Bizde henüz Windows 10’a geçmeyen kullanıcılar için bir hatırlatma yapalım istedik.

ximg_56299abf806c8.png.pagespeed.gp+jp+jw+pj+js+rj+rp+rw+ri+cp+md.ic.I6fLV9sNtR.png


Ücretsiz Windows 10 yükseltme süresinin bitimiyle birlikte Microsoft, bir süredir üzerinde çalıştığı ve testlerini tamamlamak üzere olduğu büyük güncelleme “Anniversary Update“‘i de yayınlayacak. Gelen bu güncelleme ile birliktegüvenlik konusunda geliştirmeler yaparken, Edge‘e de el atarak daha performanslı çalışmasını hedefliyor.
Henüz ücretsiz Windows 10 yükseltmesi sona ermemiş yükseltme yapmak isteyen kullanıcılara yardım etmek amacıyla Windows 10’a sorunsuz geçiş için var olan bütün bilgileri ve önerileri başlıklar altında topladık.
Windows 10 hakkında merak ettiğini her şeyi detaylı Windows 10 incelemesi başlığı altında toplamıştık. Dilerseniz aşağıdaki bağlantıdan bu konumuza ulaşabilirsiniz.

Detaylı Windows 10 İncelemesi

Windows 10 Nasıl İndirilir ve Yüklenir? (Manuel olarak)

Windows 10 Yükseltme Aracı Ekran Görüntüsü

Microsoft, Windows 10 yükseltmesinde güncellemeleri kullanmak istemeyen kullanıcılar için yükseltme aracı sundu. Bu araç ile dilerseniz direkt olarak Windows 10’a yükseltebilir veya temiz kurulum yapmak için Windows 10 isodosyasını indirebilirsiniz.32 Bit Sistemler için Windows 10 Yükseltme Aracını İndir

Aşağıdaki bağlantıdan 32 Bit Windows 10 yükseltme aracına ulaşabilirsiniz.

http://download.microsoft.com/download/1/C/8/1C8BAF5C-9B7E-44FB-A90A-F58590B5DF7B/v2.0/MediaCreationTool.exe

64 Bit Sistemler için Windows 10 Yükseltme Aracını İndir


Aşağıdaki bağlantıdan 64 Bit Windows 10 yükseltme aracına ulaşabilirsiniz.

http://download.microsoft.com/downlo...ionToolx64.exe

Windows 10’a Güncelleme ile Yükseltme Nasıl Olur?

Windows 10’a Windows Update ile Yükseltme


Windows 10’a yükseltme kurulumu ile geçmek için “Denetim Masası > Windows Update” yolunu takip edin ve bu ekrandan güncelleştirmeleri denetle diyerek Windows 10’u yükleyebilirsiniz.Henüz rezervasyon işlemini gerçekleştirmediyseniz aşağıdaki bağlantıdan bu işlemi nasıl gerçekleştireceğiniz konusunda bilgi edinebilirsiniz.

Windows10-titus.jpg


Windows 10 Rezervasyonu Nasıl Yapılır?

Eğer rezervasyon simgeniz gelmediyse aşağıdaki bağlantıdan Windows 10 rezervasyon simgesini getirebilirsiniz.

Windows 10 Rezervasyon Simgesi Gelmedi, Nasıl Getirilir?

Windows 10 güncellemesi nereye inecek diye soracak olursanız, C:$Windows.~BT konumuna inecektir.

Ücretsiz Windows 10 Yükseltmesi İçin Kaç GB Alan Gerekiyor?

Windows 10 güncellemesini gerçekleştirebilmek için sisteminizde 3 GB‘dan fazla yer olması gerekiyor. Çünkü Windows 10 tam olarak 3 GB boyutunda. Eğer Windows’u 32 GB SSD’ye yüklemiş iseniz Windows 10 güncellemesi için bazı uygulamaları silmeniz gerekebilir.

Windows 10’a Yükseltmek için Minimum Sistem Gereksinimleri



  • 1 Gigahertz (GHz) ya da daha yüksek hıza sahip bir işlemci
  • 32 Bit sistemler için 1 GB, 64 Bit sistemler için 2 GB ve üzeri RAM
  • 16 GB boş sabit disk (hard disk) alanı
  • DirectX 9 destekli ekran kartı
  • Microsoft hesabı

Windows 7 ve Windows 8 Kullanıcılarının Ücretsiz Yükseltme Yapabileceği Windows 10 Sürümleri

Windows 7 veya Windows 8 işletim sistemlerine sahip kullanıcılar hangi sürümlere yükselteceğini merak ediyorsa, bu başlık altında cevap bulacaktır. Sürümüzüne bakarak hangi Windows 10 sürümüne yükselteceğinizi öğrenebilirsiniz.
Windows 7* Kullanıcılarının Ücretsiz Geçiş Yapabileceği Windows 10 Sürümleri

Windows 7 StarterWindows 10 Home
Windows 7 Home Basic
Windows 7 Home Premium
Windows 7 ProfessionalWindows 10 Pro
Windows 7 Ultimate

Windows 8* Kullanıcılarının Ücretsiz Geçiş Yapabileceği Windows 10 Sürümleri

Windows Phone 8.1 ***Windows 10 Home
Windows 8.1 ****
Windows 8.1 ProWindows 10 Pro
Windows 8.1 Pro for Students (Öğrenciler için Windows 8.1)

20150809071815881.jpg


Windows 10’a Sorunsuz Bir Şekilde Yükseltme Yapmak için Öneriler


Ücretsiz Windows 10 yükseltmesi için son 1 gün kala yükseltmelerin artacağını düşündüğümüz için böyle bir konu hazırlayalım istedik ve bu konuda kullanıcıların aklına gelebilecek her türlü sorunun cevabı olsun istedik. Bu yüzden “Sorunsuz bir şekilde Windows 10 yükseltmesi nasıl olur?” sorusuna bu başlık altında cevapladık.


  • Yükseltme işlemine başlamadan önce mutlaka yedek alın. Yedek almadan yükseltmenizi önermiyoruz.
  • Daha sonra driverları kontrol edin. Eğer güncellenmesi gereken driver var ise güncelleyin.
  • Ekran kartı driverını kesinlikle güncelleyin ve Windows 10 ile uyumlu driverı var mı kontrol edin. Eğer ekran kartınızWindows 10 ile uyumsuz ise siyah ekran sorunları yaşayabilirsiniz.
  • Anti-virüs programı var ise devre dışı bırakın veya kaldırın.
  • Windows Defender yazılımını yükseltmeden önce devre dışı bırakın.
  • C sürücüsünde yer alan $windows.~WS ve $windows.~BT klasörlerin içindeki her şeyi silin. Bu klasörleri göremiyorsanız klasör seçeneklerinden gizli dosyaları göster seçeneği ile gösterebilirsiniz.
  • Daha sonra C sürücüsünde yer alan Download klasörünü de temizleyin. Bu klasöre ulaşmak için “C:\Windows\SoftwareDistribution\Download” yolunu takip edin.
  • Bütün bu önerilerin sonucunda Windows Update üzerinden genel bir güncelleme gerçekleştirin. Daha sonradaWindows 10 yükseltmesini gerçekleştirebilirsiniz.


Windows10-titus.jpg
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst