gittigidiyor

[Çözüm] UEFI Modunda Windows 10 Kurulumu İçin Önyüklenebilir (Bootable) USB Flash Sür

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa



en-INTL-L-Windows-10-Home-KW9-00265-RM2-mnco.jpg



@mehmetkarahanlı@


Yeni nesil işletim sistemi olan windows 10 tüm bilgisayar kullanıcılarına doğru uygulamalarla sistem versionuna gelinmesine yöntemler ve çözümler getirmektedir.




Bu yazımızda, UEFI modunda Windows 10 32 Bit ve Windows 10 64 Bit kurulumunun yapılabilmesi için gerekli olan, önyüklenebilir (Bootable) USB Flash sürücüyü (bellek) nasıl hazırlayacağınızı anlattık. Aşağıdaki adımları eksiksiz takip ettiğiniz taktirde herhangi bir sorunla karşılaşmadan (eğer sisteminiz uygunsa), UEFI modunda Windows 10 kurulumu yapabileceğiniz önyüklenebilir USB Flash sürücünüzü (bellek) oluşturabileceksiniz.

Gereksinimler



  • 4 GB ya da daha yüksek depolama alanına sahip USB Flash sürücü (bellek)
  • Windows 10 32 Bit ya da Windows 10 64 Bit kurulum dosyası

İşlem sırasında USB Flash sürücüyü biçimlendireceğimiz için, sürücü içindeki dosyalarınızı yedeklemenizi tavsiye ediyoruz.

UEFI Modunda, Önyüklenebilir (Bootable) Windows 10 Kurulum Sürücüsü Oluşturma



  1. USB Flash sürücünüzü bilgisayara bağlayın.
  2. Komut Penceresini (CMD) “Yönetici Olarak” çalıştırın. Aşağıdaki resimde bu işlemi Windows 8’de nasıl yapacağınızı görebilirsiniz.
    Windows 8’de Komut Satırını yönetici olarak çalıştırma

  3. Komut Satırına (CMD) “diskpart” yazıp (Tırnaklar olmadan! Bundan sonraki tüm komutlarda da tırnaklar olmadan yazmalısınız.) Enter’a basın. Bu işlem Windows’unuzda dahili olarak bulunan “diskpart.exe” uygulamasını çalıştıracaktır. Aşağıdaki gibi bir görüntüyle karşılaşmış olmalısınız.
  4. Diskpart uygulamasının komut satırındaki görünümü
  5. list disk” yazıp Enter’a basın. Bu komut sisteminizde bulunan diskleri listelemeye yarar. Burada ihtiyacımız olan, USB Flash sürücümüzün numarasını bulmak. Listelenen disklerden hangisinin USB sürücünüz olduğunu bilmiyorsanız “Size” başlığı altındaki boyutlara bakabilirsiniz. Misal, 16 GB’lık bir USB sürücü için 14.6 GB gibi bir boyut yazacaktır. Aşağıdaki resimde disk numarasının yazdığı alanı kırmızı dikdörtgen içine aldım. Siz de USB sürücünüzün bulunduğu sıradaki numarayı bir yere not alın. Bir sonraki adımda ihtiyacımız olacak.





  1. select disk 1” yazıp Enter’a basın. Burada “1” yerine kendi disk numaranızı yazmalısınız. Şu an bilgisayarımda bir USB Flash disk olmadığı için örnek olması amacıyla 1. disk’i seçtim. Aslında böyle bir disk yok Siz bu adımı uyguladığınızda aşağıdaki gibi bir mesaj almalısınız
  2. . Se
  3. windows10-wallpaper-650x245.jpg

  4. clean” yazıp Enter’a basın. Bu adımın resmini sizinle paylaşamıyorum. Malûm, olmayan bir diski temizleyemem Ama burada herhangi bir sorun yaşamazsınız.
  5. create partition primary” yazıp Enter’a basın. Bu komut ile diskimiz üzerinde birincil bölüm oluşturuyoruz.
  6. Format quick fs=fat32” yazıp Enter’a basın. Bu komut ile de diskimizi fat32 dosya sistemiyle hızlı biçimlendiriyoruz.
  7. active” yazıp tekrar Enter’a basın. Bu komut ile diskimizi aktifleştiriyoruz.
  8. exit” yazıp Enter’a basarak Diskpart uygulamasından çıkıyoruz.
  9. Windows DVD’si ya da Windows10.iso dosyası içindeki tüm dosyaları kopyalayıp oluşturduğumuz USB Flash sürücünün içine girerek yapıştırın. Bunu normal kopyalama – yapıştırma işlemiyle yapabilirsiniz.
  10. UEFI modunda Windows 10 kurulumu yapabileceğiniz, önyüklenebilir (bootable) USB Flash sürücünüz(bellek) artık hazır.

USB Flash Sürücü ile Windows 10 Kurulumu

Oluşturduğunuz önyüklenebilir (bootable) Windows kurulum medyası ile Windows 10 kurulumunu nasıl yapacağınızı detaylı bir şekilde, adım adım anlatan resimli bir “Windows 10 kurulum rehberi” hazırladık. Aşağıda paylaştığım bağlantıdan bu rehberimize ulaşabilir ve adımları birebir uygulayarak sorunsuz bir şekilde Windows 10’a terfi edebilirsiniz.
en-INTL-L-Windows-10-Home-KW9-00265-RM2-mnco.jpg
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst