gittigidiyor

[Çözüm] VPN nedir, ne işe yarar? VPN ile herşey (Detaylı Anlatım)

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
VPN teknolojisi nedir; internet'te "özgürleşmenizi" nasıl sağlıyor? İşte çok özel VPN dosyamız!
vpn-security.png

VPN (Sanal Özel Ağ) terimini daha önce birden çok kez duydunuz, ancak şimdiye kadar kullanmanız gerekmedi. Veya nasıl kullanacağınızı bilmediğiniz için zahmet etmek istemediniz. Bu yazımızda VPN'nin nasıl çalıştığından, ona neden ihtiyacınız olduğuna, ücretli ve ücretsiz VPN hizmetlerine ve sunduklarına değineceğiz.
VPN nedir?
Virtual Private Network (Sanal Özel Ağ) teriminin kısaltılmışı olan VPN, basit bir anlatımla internet üzerinde kurulu bilgisayarlar grubundan oluşur. Bu özel bilgisayar ağı, örneğin yerel bir ağa fiziksel erişimi bulunmayan, dışarıdaki bir kişi tarafından ağ kaynaklarına erişmekte kullanılabilir. VPN'ler, güvenilmeyen ağlara bağlanırken bağlantıyı şifrelemek ve güvenli hale getirmek için de kullanılır. Bunun yanında VPN'ler, farklı konumlarda bulunabildiğinden, sizi ülkelerin kısıtlamalarından (yasaklı web siteleri ve IP'ler gibi) da kurtarırlar.
VPN'lerle bağlantınız şifreli olduğundan, gönderdiğiniz ve aldığınız tüm veriler şifrelendiğinden, meraklı gözler ne yaptığınızı göremezler.
Peki o halde niye herkes VPN kullanmıyor?
İyi, hızlı ve kesintisiz bir VPN hizmeti için genellikle aylık bir ücret ödemeniz gerekecektir. Bağlantınız farklı bir bilgisayar üzerinden yönlendirileceğinden, çoğu durumda normaldeki internet bağlantınız kadar hızlı olmayabilir. Ancak bunları aştığınızda faydalarının, eksilerinden fazla olduğunu fark edebilirsiniz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
VPN sizin için gerekli mi?

2014021000251524572.jpg

VPN, sizi normalde bağlanamadığınız bir ağa güvenle bağlamakla görevlidir. VPN birkaç farklı amaçla kullanılmaktadır:
- Okul veya iş ağına uzaktan ulaşmak için. Bu durumda VPN hizmeti, okul veya iş yeri tarafından sağlanır.
- Yasaklı web sitelerine giriş için. VPN sunucuları farklı konumlarda bulunabildiğinden ve verileri şifreleyerek gönderdiğinden, engelli web sitelerine erişmenize izin verir.
- Torrent indirmek gibi yasal veya yasadışı indirmeler için. Bittorrent'te gerçek güvenlik sağlamanın tek yolu, VPN'lerdir.
- Gizliliği ve güvenliği artırmak için. Tüm iletişiminizi ve bağlantılarınızı meraklı gözlerden korumak için VPN gibi bir hizmetten faydalanmanız gereklidir. Bir kafede şifresiz bir ağa bağlandığınızda, VPN sayesinde güvensiz ağın açıklarından etkilenmezsiniz.
- Ülkelere özel hizmetleri kullanmak için. Örneğin ABD'ye özel Netflix'i normal şartlarda Türkiye'den kullanmanız mümkün değil.
- VPN'yi kullanma nedeniniz, yukarıda saydıklarımızın birkaç tanesi birden de olabilir.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Hangi VPN'yi seçmeli, nelere dikkat etmelisiniz?

2014021000220854372.jpg
En iyi VPN hizmeti, sunduğu işlevler, sunucunun konumu, bağlantı protokolü ve fiyat konusunda iyi bir denge kuran hizmettir. Tek bir VPN hizmetinin ismini verip, en iyisi olduğunu söyleyemeyiz, çünkü bu onunla ne yapacağınıza bağlı. Çok sık dosya indirecekseniz, daha fazla ücret ödemeniz gerekebilir; bunun yanında amacınız konum kısıtlamalarından kurtulmak, yasaklı siteleri açmaksa daha uygun fiyatlı seçenekleriniz var.
İşte VPN hizmetlerinde bakmanız gereken özellikler
Protokol: VPN hizmetlerini araştırırken SSL/TLS (bazen OpenVPN olarak da adlandırılır), PPTP, IPSec, L2TP gibi farklı VPN türlerine rastlayacaksınız. Protokollerin kendilerine has avantaj ve dezavantajları var ancak güvenlik araştırmacıları, tüm bu protokollerin yeterli güvenliği sağladığını, normal bir kullanıcıya pek yansımadıklarını söylüyorlar.
Çıkış konumları: VPN hizmetinin bulunduğu konum, onu neden kullandığınıza bağlı olarak sizin için önem kazanabilir. Örneğin İngiltere'deki bir TV kanalını izlemek istiyorsanız ve bu kanalın web sitesi, sadece İngiltere'ye hizmet veriyorsa, VPN hizmetinizin sunucularının İngiltere'de bulunmasına dikkat edin. ABD'deki sunucular, ABD kanunlarına tabi olduklarından yetkililer istediğinde kullanım verilerini onlara aktarabilirler. Ücret ödeyeceğiniz bir VPN hizmetinin farklı konumlarda hizmet verdiğine dikkat edin.
Günlük kaydı: VPN'ye bağlandığınızda, aktarılan veriler konusuna VPN sağlayıcınıza güveniyorsunuz demektir. Bağlantınız, onu gözetlemek isteyenlere karşı korumada olsa da, aynı VPN'yi kullanan sistemler, özellikle VPN yöneticisi, verilerinizi günlük dosyalarına kaydedebilir. Bu herhangi bir VPN'ye üye olmadan önce sağlayıcının günlük kaydetme politikalarına göz atın. Bazı sağlayıcılar günlük kaydetmeyebiliyor. ABD'deki VPN hizmetlerinin günlük kaydetmek zorunda olduğuna dair bazı söylentiler var. Bu doğru olmasa da ülke yönetimi, günlük tutanlardan bu bilgileri her zaman isteyebiliyor.
VPN hizmetinin etkinliklerinizi kaydetmemesi konusu sizin için önemlidir
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
VPN'lerde önemli iki nokta daha

2014021000220370772.jpg

Zararlılardan koruma işlevleri:VPN kullanmak, tam anlamıyla güvende olduğunuz, her şeyden korunduğunuz anlamına gelmez. HTTPS'yi mümkün olduğunca kullanmaya devam etmeli, indirdiğiniz dosyalara dikkat etmelisiniz. Bazı VPN hizmetleri (özellikle mobil hizmetler), sizi virüs ve trojan'lara karşı koruyabiliyorlar.
Mobil uygulama: VPN için para harcayacaksanız, onun her yerde, tutarlı bir biçimde çalışmasını isteyeceksinizdir. Önde gelen hizmetler, hem masaüstü hem de mobil cihazlar için çözümler sunuyorlar. Hem telefonunuzda, hem de laptop'unuzda VPN kullanmak için iki ayrı hizmete para ödememeye dikkat edin.
Ücretsiz VPN sağlayıcılarının etkinliğinizi kaydetmesi ve size reklam göstermesi muhtemeldir. Size gösterilen reklamlarda gezinti alışkanlıklarınızın kullanılma olasılığı da yüksektir. Bunun yanında ücretsiz hizmetler, daha az çıkış noktası sunarlar. Gizlilik konusuna verdikleri önem de ücretliler kadar yüksek değildir. Ancak arada sırada kullanacaksanız, para harcamadan da işinizi görecek bir VPN bulabilirsiniz.
Ücretli VPN'ler gizliliğinizi daha çok cihddiye alırlar. Genellikle reklam göstermezler. Etkinliğinizi kaydedip kaydetmemeleri ise hizmetten hizmete değişmektedir. Bir çoğu, satın almadan önce denemeniz için ücretsiz deneme hizmeti sunarlar. Ancak ücretli bir VPN kullanmanın yasaları çiğnemek gibi davranışları haklı kılmadığını da unutmamak gerekiyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Ücretli ve ücretsiz bazı VPN hizmetleri

2014021000202163572.jpg

TorVPN (ücretsiz ve ücretli)
Platformlar: Windows, OS X, Linux, iOS, Android
Protokol: SSL (sitede OpenVPN olarak anılıyor), PPTP ve tam SSH tünelleme
Bulunduğu ülke: Macaristan, çıkış sunucuları Macaristan'da
Günlük kaydı: Bant genişliği kullanımı ve ödeme detaylarınız dışındaki bilgileri kaydetmiyor.
Fiyatı: Ayda 1GB'a kadar ücretsiz, Premium hesaplar 5GB için ayda 7 dolardan başlıyor. 100GB için ayda 38 dolar ödemeniz gerekli.
WiTopiaa (ücretli)
Platformlar: Windows, OS X, Linux, iOS, Android, webOS, Chromebook'lar.
Protokoller: SSL, PPTP, IPSec ve L2TP (256 bit güvenlikle)
Bulunduğu ülke: ABD. 10 ABD eyaletinde, Latin ve Güney Amerika'da, Asya'da, Avustralya'da, Avrupa'da, Afrika'da ve Orta Asya'da çıkış sunucuları var.
Günlük kaydı: WiTopia, kullanıcılarıyla eşleştirilebilecek bilgiler kaydetmiyor, günlükleri haftalık olarak siliyor. Sadece kayıt bilgilerini ve ödeme detaylarını saklıyor.
Fiyat: Şifreleme ve kullanılan protokollere göre yılda 50 - 70 dolar arasında değişiyor.
Private Internet Access (ücretli)
Platformlar: Windows, OS X, Linux, iOS, Android
Protokoller: SSL, PPTP, IPSec, ve L2TP. DD-WRT yüklü veya Tomato router'larla çalışacak biçimde ayarlanabiliyor (SSL/OpenVPN).
Bulunduğu ülke: ABD merkezli hizmetin Kanada, İngiltere, İsviçre, Romanya ve Hollanda'da çıkış sunucuları var
Günlük kaydı: Etkinliğinizi kaydetmiyor, paylaşımlı IP kullanıyor, verilerinizi gizli tutma sözü veriyor.
Fiyat: Ücretler ayda 7 dolardan ve yılda 40 dolardan başlıyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
proXPNP, VPN Türkiye ve fazlası

2014021000164824172.jpg

proXPNP (ücretsiz ve ücretli)
Platformlar: Windows, OS X, iOS
Protokoller: SSL, PPTP.
Bulunduğu ülke: Merkezi ABD'de. ABD'de, Hollanda'da, Singapur'da ve İngiltere'de çıkış sunucuları var.
Günlük kaydı: proXPN, etkinliğinizle ilgili çok az şeyi kaydediyor. Bunlar arasında e-posta adresiniz, ödeme bilginiz, bant genişliği kullanımınız, bağlantı süreniz, giriş çıkış saatleriniz var. Bu günlükleri sadece 14 gün veya daha az saklama ve kimseyle asla paylaşmama sözü veriyorlar.
Fiyat: Ücretsiz planda hızınız 300kbps ve Miami'daki (ABD) çıkış noktasıyla sınırlanıyor. Premium hesaplar, PPTP desteği sunuyor (router veya mobil cihazları bağlamak için) ve kotayı kaldırıyor. Bunun yanında diğer çıkış noktalarını da seçebiliyorsunuz. Premium planlar ayda 10 dolardan başlıyor.
VPN Türkiye (Ücretli)
Platformlar: Windows, Mac OS X, Android, iOS
Bulunduğu ülke: Merkezi Türkiye'de; "Mini paket" içinde Amerika, Çek Cumhuriyeti, Hollanda, İngiltere, İsveç ve Slovakya var.
Günlük kaydı: Belirtilmemiş.
Fiyat: Ayda 20 TL'den başlıyor. 12 aylık abonelik 180 TL.
Batihost (Ücretli)
Platformlar: Windows, Linux, iPhone, Android, Windows Phone.
Protokoller: PPTP, OpenVPN, SSTP, L2TP
Bulunduğu ülke: Türkiye; çıkış sunucuları seçtiğiniz pakete göre değişiyor.
Fiyat: Aylık 17 TL'den, yıllık 150 TL'den başlıyor. Ücretsiz olarak 1 günlük denemeniz mümkün.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
İnternette yavaşlama ve internet yasakları kullanıcıları VPN kullanmaya yöneltiyor. Peki VPN nedir? VPN nasıl kullanılır? VPN ile ilgili pek çok bilgi rehberimizde.

vpn-nedir-vpn-nasil-kullanilir-sdn.jpg


Her ülkenin internet çıkış kapıları vardır. Ülkedeki internet servis sağlayıcılar ise bu kapılardan dünyaya çıkış yaparlar. Bazen internette yaşanan genel yavaşlamaların sebebi bu kapılarla alakalıdır.




Eğer internette bir yavaşlama varsa, genel olarak VPN kullanımıyla bu yavaşlığı atlatabiliyorsunuz. Çünkü VPN, sanal olarak bulunduğunuz ülkede değil de, başka bir alanda internete giriyormuş gibi sanal bir tünel yaratmakta.

Sadece bu kadar da değil. Yasaklanan sitelere erişim ve daha az iz bırakarak internette gezmek gibi pek çok artısı olan VPN ile ilgili tüm bilgiler makalemizde.

Bu yazımızda VPN tanımını yapacak, VPN hakkında az bilinen şeyleri açıklayacağız. İşte pek çok kişinin aklına takılan VPN nedir? NPN nasıl çalışır? gibi soruların cevapları.

VPN nedir?
Kimileri için yasaklı sitelere girmenin bir yolu olan VPN, aslında bu amaca hizmet etmek için tasarlanmadı.

Açılımı Virtual Private Network olan VPN Türkçe de Sanal Özel Ağolarak adlandırılmaktadır.

VPN, temel olarak ağlara uzaktan erişim sağlayan bir sistemdir. Yani VPN kullanıcısı, bulunmadığı bir noktadaki ağa erişebilir, veri aktarımında bulunabilir.

VPN nasıl çalışır?
VPN istemcisi, iki nokta arasında sanal bir ağ sürücüsü oluşturur. Daha sonra kullanıcıya karşıdaki ağdan bir IP verir. Kullanıcı bu IP ile izin verilen bağlantılara erişebilir.

VPN tarafından oluşturulan ağ sürücüsü şifreli olduğu için, uzmanlar kullanıcının var olduğunu bilir. Fakat ağdan iletilen veriler, ağın şifreli olması nedeniyle tanınmaz.

VPN türleri nelerdir?
2 çeşit VPN türü vardır. Bunlar uzaktan erişim ve siteden siteye olarak bilinir.

Uzaktan erişim VPN, çalışma ortamında olmayan VPN kullanıcısının, internet aracılığı ile özel ağ üzerindeki sunucuya erişmesini sağlar. Siteden siteye VPN ise, iki farklı kuruluş arasındaki ortak bir ağ üzerinden, yönlendirilmiş bağlantı kullanımını sağlar.

Sonuç olarak VPN, sadece yasaklı sitelere girmek için geliştirilen bir sistem değildir. VPN, kullanıcıların sanal ağlar oluşturmasını ve bu ağlar ile işlerini kolaylaştırmasını sağlar.

VPN nasıl kurulur?
Belli başlı ücretli ve ücretsiz VPN uygulamasını bilgisayara ya da mobil cihazınıza indirip kurabilirsiniz. Tunnelbear, Hotspot Shield VPN gibi belli başlı uygulamaları indirebilirsiniz.



Ücretsiz VPN hizmetlerinde belli bir hız kotası vardır. Daha hızlı bağlanmak için üst paketleri satın almanız gerekiyor.

Ayrıca Google Chrome gibi tarayıcılarda, ZenMate gibi VPN eklentileri kurup, bilgisayara program kurmadan tarayıcı üzerindeki işleri VPN ile hızlı bir şekilde yapabiliyorsunuz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Sansürsüz internet deneyimi yaşamak istiyorsunuz, ama sağlayıcınız buna izin vermiyor mu? O halde en iyi VPN uygulamalarından birini denemeniz gerekiyor.

en-iyi-vpn-uygulamalari.jpg


İnternetin çok büyük bir bölümüne hemen hemen her cihaz ile erişmek mümkün. Peki normalde, internet sağlayıcınızın izin vermediği sitelerenasıl ulaşacaksınız?

Sansürden dolayı ulaşamadığınız siteleri ziyaret edebilmenizi ve internettegizli kalmanızı sağlayacak, en iyi VPN uygulamalarını sizler için bir araya getirdik.

1-1422213295.jpg


VPN Unlimited - Hotspot Security
İnternet bağlantı hızınızı bile etkilemeden güvenli şekilde bağlantıkurabileceğiniz VPN Unlimited, gizliliğinizi de korumanıza yardımcı oluyor.

VPN Unlimited uygulamasını indirmek için tıklayın

2-1422213323.jpg


Hızlı Güvenli VPN
Android cihazlar için geliştirilen başarılı ve ücretsiz VPN uygulamalarındanbiri olarak nitelendirilebilecek Hızlı güvenli VPN, kullanım kolaylığı ile dikkat çekiyor.

Hızlı Güvenli VPN uygulamasını indirmek için tıklayın

3-1422213361.jpg


Flash VPN Free VPN Proxy
Yine kullanım kolaylığı ile dikkat çeken başarılı VPN uygulamalarından biri olan FlashVPN, ücretsiz olmasıyla da başarılı.

FlashVPN Free VPN Proxy uygulamasını indirmek için tıklayın

4-1422213376.jpg


Hideman VPN
Tek tuşla tüm internete erişebileceğiniz Hideman VPN uygulaması, kullanımı kolay ana ekran widgetlarına da sahip.

Hideman VPN uygulamasını indirmek için tıklayın

5-1422213411.jpg


Hideninja VPN
Verilerinizi gizli tutarak tüm internete erişebilmenize olana sağlayanHideninja VPN, görsel açıdan başarılı bir arayüze sahip.

Hideninja VPN uygulamasını indirmek için tıklayın

6.png


Hotspot Shield VPN
En popüler VPN uygulamalarından olan Hotspot Shield VPN, daha önceden masaüstünde sergilediği başarıyı, şimdi mobil cihazlara taşıyor.

Hem güvenli hem de kolay kullanıma sahip Hotspot Shield VPN, başarılı bir arayüzle geliyor.

Hotspot Shield VPN uygulamasını indirmek için tıklayın

9a.jpg


TunnelBear VPN
Kullanımı çok kolay olmasa da, alıştığınızda bırakamayacağınız TunnelBear VPN uygulaması, popüler VPN uygulamalarından biri.

Harita görünümü ile farklı bir kullanım sunan TunnelBear VPNuygulaması, tüm cihazlarda kullanılabiliyor.

TunnelBear VPN uygulamasını indirmek için tıklayın

9b.jpg


VPN VIATUN
Giriş seviye Android cihazlarda bile çok yüksek performans ile çalışabilen VPN VIATUN, kolay kullanıma sahip.

VPN VIATUN uygulamasını indirmek için tıklayın

9c.png


Hola VPN
Bizzat test edip onayladığımız Hola VPN, kullanabileceğiniz en iyi VPNuygulamalarından biri.

Her uygulama için ayrı ayrı ayarlamalar yapabileceğiniz Hola VPN, hafif çalışma yapısı ile dikkat çekmesinin yanı sıra, Android 4.0 ve üzeri bulunan cihazlara yüklenebiliyor.

Hola VPN uygulamasını indirmek için tıklayın
 

MuhammedTiran

Aktif Üye
Katılım
14 Nis 2021
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Konum
ABD / MİAMİ
VPN teknolojisi nedir; internet'te "özgürleşmenizi" nasıl sağlıyor? İşte çok özel VPN dosyamız!
vpn-security.png

VPN (Sanal Özel Ağ) terimini daha önce birden çok kez duydunuz, ancak şimdiye kadar kullanmanız gerekmedi. Veya nasıl kullanacağınızı bilmediğiniz için zahmet etmek istemediniz. Bu yazımızda VPN'nin nasıl çalıştığından, ona neden ihtiyacınız olduğuna, ücretli ve ücretsiz VPN hizmetlerine ve sunduklarına değineceğiz.
VPN nedir?
Virtual Private Network (Sanal Özel Ağ) teriminin kısaltılmışı olan VPN, basit bir anlatımla internet üzerinde kurulu bilgisayarlar grubundan oluşur. Bu özel bilgisayar ağı, örneğin yerel bir ağa fiziksel erişimi bulunmayan, dışarıdaki bir kişi tarafından ağ kaynaklarına erişmekte kullanılabilir. VPN'ler, güvenilmeyen ağlara bağlanırken bağlantıyı şifrelemek ve güvenli hale getirmek için de kullanılır. Bunun yanında VPN'ler, farklı konumlarda bulunabildiğinden, sizi ülkelerin kısıtlamalarından (yasaklı web siteleri ve IP'ler gibi) da kurtarırlar.
VPN'lerle bağlantınız şifreli olduğundan, gönderdiğiniz ve aldığınız tüm veriler şifrelendiğinden, meraklı gözler ne yaptığınızı göremezler.
Peki o halde niye herkes VPN kullanmıyor?
İyi, hızlı ve kesintisiz bir VPN hizmeti için genellikle aylık bir ücret ödemeniz gerekecektir. Bağlantınız farklı bir bilgisayar üzerinden yönlendirileceğinden, çoğu durumda normaldeki internet bağlantınız kadar hızlı olmayabilir. Ancak bunları aştığınızda faydalarının, eksilerinden fazla olduğunu fark edebilirsiniz.

Kaliteli bir konu olmuş teşekkürler smiles24
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst