gittigidiyor

[Çözüm] Windows 10 Defender Offline nedir? Nasıl çalışır

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
windows10wallpaper.0.gif

windows-10.jpg


Windows Defender Offline nedir?


[FONT=WOL_Reg]Bazen rootkit'ler de dahil olmak üzere kötü amaçlı ve diğer olası istenmeyen yazılımlar kendilerini bilgisayarınıza yüklemeye çalışır. Bu durum, İnternet'e bağlandığınızda veya CD, DVD veya diğer medyalardan bazı programları yüklediğinizde olabilir. Bu yazılımlar bilgisayarınıza yüklendikten sonra hemen veya beklenmedik zamanlarda çalışabilir. Windows Defender Offline, tehditleri tanıyan tanım bilgilerini kullanarak bulunması zor olan kötü amaçlı ve diğer olası istenmeyen yazılımları kaldırmanıza yardımcı olur. Tanımlar olası yazılım tehditlerinin bir ansiklopedisini sağlayan dosyalardır. Her gün yeni tehditler ortaya çıkmaktadır. Bu nedenle Windows Defender Offline'da her zaman en güncel tanım bilgilerinin yüklü olması çok önemlidir. Tanım dosyalarına sahip Windows Defender Offline, kötü amaçlı ve diğer olası istenmeyen yazılımları algılayabilir ve size riskleri bildirir.
Windows Defender Offline'ı kullanmak için dört temel adımı izlemeniz gerekir:[/FONT]

  • [FONT=WOL_Reg]Windows Defender Offline'ı indirip bir CD, DVD veya USB flash sürücü oluşturun.[/FONT]
  • [FONT=WOL_Reg]Windows Defender Offline medyasını kullanarak bilgisayarınızı yeniden başlatın.[/FONT]
  • [FONT=WOL_Reg]Kötü amaçlı yazılımları ve diğer olası istenmeyen yazılımları bulmak için bilgisayarınızı tarayın.[/FONT]
  • [FONT=WOL_Reg]Bilgisayarınızda bulunan kötü amaçlı yazılımları kaldırın.[/FONT]
[FONT=WOL_Reg]Windows Defender Offline, bu dört temel adımda sizi ayrıntılı bir şekilde yönlendirir. Microsoft Security Essentials'da veya Windows Defender'da Windows Defender Offline'ı indirmeniz ve çalıştırmanız istenirse, verilerinizin ve bilgisayarınızın riske girmemesi için bunu yapmanız çok önemlidir.
Başlamak için en az 250 MB boş alanı olan bir CD, DVD veya USB flash sürücü bulun ve ardından aracı indirerek çalıştırın. Araç, çıkarılabilir medya oluşturmanıza yardımcı olacaktır.
Not[/FONT]

  • [FONT=WOL_Reg]Kötü amaçlı yazılımlar medya oluşturmanızı engelleyebileceği için Windows Defender Offline'ı kötü amaçlı yazılım bulaşmamış bir bilgisayarda indirmenizi ve CD, DVD veya USB flash sürücüyü bu bilgisayarda oluşturmanızı öneririz.[/FONT]
[FONT=WOL_Reg]@mehmetkarahanlı@[/FONT]


intro_1-windows-10-ilk-gunde-14-milyon-indirildi-2015.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
windows-10-inceleme-sdn.jpg

Windows Defender Offline sistem gereksinimleri

[FONT=WOL_Reg]
Virüs veya kötü amaçlı yazılım bulaşmış bilgisayarın ve önyüklenebilir medyayı oluşturduğunuz bilgisayarın aşağıdaki en düşük gereksinimlere sahip bilgisayarlar olması gerekir.
[FONT=WOL_Bold]İşletim sistemi:[/FONT]
  • Windows XP Service Pack 3
  • Windows Vista, Windows Vista ile SP1, Windows Vista ile SP2 veya daha yenisi
  • Windows 7, Windows 7 ile SP1 veya daha yenisi
  • Windows 8
[FONT=WOL_Bold]İşlemci:[/FONT]
  • Windows XP: 768 MB RAM veya üstü
  • Windows Vista, Windows 7, Windows 8: 1 GB RAM veya üstü
[FONT=WOL_Bold]Video çözünürlüğü:[/FONT] 800 X 600 veya üstü
[FONT=WOL_Bold]Kullanılabilir sabit disk alanı:[/FONT] 500 MB

IMG_20151216_210347.jpg

Virüs veya kötü amaçlı yazılım bulaşmış bilgisayar için


  • Bilgisayarın Windows işletim sistemi (İS) mimarisi (32 bit veya 64 bit) Windows Defender Offline ile aynı olmalıdır. Windows'un herhangi bir sürümünde oluşturulan önyüklenebilir medya diğer Windows sürümlerinde çalıştırılabilir. Yalnızca Windows Defender Offline mimarisinin ve virüslü makinenin işletim sisteminin uyuşması gerekir.
  • Windows Defender Offline kullanmak için BitLocker devre dışı bırakılmalıdır.

Önyüklenebilir medyayı oluşturduğunuz bilgisayar için


  • [FONT=WOL_Bold]Yönetici hesabı:[/FONT] Önyüklenebilir medya oluşturmak için yönetici ayrıcalıkları olan bir kullanıcı hesabı.
  • [FONT=WOL_Bold]Internet bağlantısı:[/FONT] Windows Defender Offline'a en yeni virüs ve casus yazılım tanımlarını indirmek ve yüklemek için Internet bağlantısı.
  • [FONT=WOL_Bold]Internet tarayıcısı:[/FONT] Windows Internet Explorer 7.0 veya üstü veya Mozilla Firefox 3.0 veya üstü.
  • [FONT=WOL_Bold]Medya:[/FONT] En az 250 MB boş alanı olan CD, DVD veya USB flash sürücü.
    IMG_20151216_210347.jpg



    hero_carousel_2in1_mini_start_CortanaMarket_1x.png
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
IMG_20151216_210347.jpg


Bilgisayarımı CD, DVD veya USB flash sürücüden nasıl başlatırım?

[FONT=WOL_Reg]
  • Windows Defender Offline CD, DVD veya USB flash sürücüsünü virüs veya kötü amaçlı yazılım bulunan bilgisayara takın.
  • Bilgisayarı yeniden başlatın.
  • Bazı bilgisayarlar çıkarılabilir medyayı algılar ve size CD, DVD veya USB flash sürücüden başlatma seçeneği verirler.
    • Bu seçeneği açmak için ekrandaki yönergeleri okuyun. Bazı durumlarda, CD, DVD veya USB flash sürücüden başlatmak için herhangi bir tuşa basmanız veya F12 gibi belirli bir tuşa basmanız gerekebilir.
    • Tuşa basın (genellikle F12). Kullanılabilir cihazların listesi görünür. Her sabit sürücü, her CD, DVD sürücü ve USB flash sürücüsü için bir girdi olur.
    • Önyüklenebilir CD, DVD veya USB flash sürücüye sahip sürücüye gitmek için ok tuşunu kullanın ve ardından[FONT=WOL_Bold]Enter
    • tuşuna basın.
    • Bilgisayar Windows Defender Offline CD, DVD veya USB flash sürücüden başlatılır.
  • Çıkarılabilir medyadan otomatik olarak başlatılmayan bilgisayarlar için:
    • Yeniden başlatma işlemi sırasında, ekranda normal başlatmanın nasıl engellendiğini açıklayan yönergeleri okuyun ve BIOS Kurulum Yardımcı Programı'na girin. Çoğu bilgisayar BIOS Kurulumunu başlatmak için F2, F10, ESC veya DEL tuşunu kullanır.
    • BIOS Kurulum Yardımcı Programı'nda "Önyükleme Sırası," "Önyükleme Seçenekleri," veya "Önyükleme" etiketli sekmeyi arayın. Ekrandaki yönergeleri izleyerek, [FONT=WOL_Bold]Önyükleme sırası[/FONT]'na gitmek için ok tuşlarını kullanın.
    • Önyükleme listesinde CD, DVD veya USB flash sürücüyü (Çıkarılabilir Cihaz olarak görünebilir) bulun. Ekrandaki yönergeleri izleyerek, Önyükleme listesinde ilk görünmesi için sürücüyü yukarı taşımak amacıyla ok tuşlarını kullanın.
    • [FONT=WOL_Bold]Enter[/FONT] tuşuna basın. Önyükleme sırası, artık CD, DVD veya USB flash sürücüden önyükleme olarak değiştirilmiştir.
    • Değişiklikleri kaydetmek ve BIOS Kurulum Yardımcı Programı'ndan çıkmak için [FONT=WOL_Bold]F10[/FONT]'a basın. Onay penceresinde[FONT=WOL_Bold]Evet[/FONT]'i seçin. Bilgisayar yeniden başlatılır. Bilgisayarınızın normal şekilde yeniden başlamasına izin verin.
[/FONT][/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
IMG_20151216_210347.jpg
Windows Defender Offline ISO dosyasını nasıl kullanırım?

[FONT=WOL_Reg]ISO görüntüsü (Uluslararası Standardizasyon Teşkilatı) optik diskin bir arşiv dosyasıdır (disk görüntüsü olarak da bilinir); optik disk dosya sistemi de dahil olmak üzere bir optik diskin yazılmış her kesimindeki veri içeriklerinden oluşur. ISO görüntüleri optik disklerden oluşturulabilir veya birçok yazılım satıcısından yazılımları kullanarak optik diskleri yeniden oluşturmak için kullanılabilir. ISO görüntü dosyaları genelde .iso dosya uzantısına sahiptir.
  • Windows Defender Offline MSSS_Media.iso adı verilen bir ISO dosyası oluşturur ve şuraya kaydeder: %ALLUSERSPROFILE%\Microsoft\Windows Defender Offline.
  • Kaydedilebilir bir CD'yi veya DVD'yi bilgisayarınızın disk sürücüsüne yerleştirin.
  • MSSS_Media.iso dosyasını kaydettiğiniz konuma gidip dosyayı çift tıklatın.
    Windows 7 ve Windows XP'de, [FONT=WOL_Bold]Windows Disk Yansıması Yazıcı[/FONT] açılacaktır. Birden çok disk oluşturma yazılımınız varsa [FONT=WOL_Bold]Disk yazıcı[/FONT] listesinden kullanmak istediğinizi seçin.
    Not
    • Görüntü dosyasını Windows Vista'da yazmak için üçüncü taraf CD yazma programı gereklidir.
  • ISO dosyasının diske doğru olarak yazıldığını doğrulamak için [FONT=WOL_Bold]Yazdıktan sonra diski doğrula[/FONT] onay kutusunu işaretleyin.
  • Diski oluşturmak için [FONT=WOL_Bold]Yaz[/FONT]'ı tıklatın.

Disk oluştuktan sonra, Windows Defender Offline'ı bilgisayarınızı CD veya DVD'den başlatarak kullanabilirsiniz.

Windows Defender Offline'ı daha önce kullandım, oluşturduğum CD veya DVD'yi yeniden kullanabilir miyim?

[FONT=WOL_Reg]CD veya DVD oluşturduysanız tekrar kullanmamalısınız; kötü amaçlı yazılımları algılamaya yardımcı olan tanımları içerir. Tanımlar sık sık güncellenir, bu yüzden CD veya DVD'nizdeki tanım dosyaları güncelliklerini kaybetmiş olabilir. USB flash sürücü oluşturduysanız, onu tekrar kullanabilirsiniz. Windows Defender Offline sihirbazı yeniden çalıştırdığınızda tanımları günceller.
IMG_20151216_210347.jpg
[/FONT]
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
IMG_20151216_210347.jpg


Windows Defender Offline ISO dosyasını nasıl kullanırım?

[FONT=WOL_Reg]ISO görüntüsü (Uluslararası Standardizasyon Teşkilatı) optik diskin bir arşiv dosyasıdır (disk görüntüsü olarak da bilinir); optik disk dosya sistemi de dahil olmak üzere bir optik diskin yazılmış her kesimindeki veri içeriklerinden oluşur. ISO görüntüleri optik disklerden oluşturulabilir veya birçok yazılım satıcısından yazılımları kullanarak optik diskleri yeniden oluşturmak için kullanılabilir. ISO görüntü dosyaları genelde .iso dosya uzantısına sahiptir.[/FONT]
  • [FONT=WOL_Reg]Windows Defender Offline MSSS_Media.iso adı verilen bir ISO dosyası oluşturur ve şuraya kaydeder: %ALLUSERSPROFILE%\Microsoft\Windows Defender Offline.[/FONT]
  • [FONT=WOL_Reg]Kaydedilebilir bir CD'yi veya DVD'yi bilgisayarınızın disk sürücüsüne yerleştirin.[/FONT]
  • [FONT=WOL_Reg]MSSS_Media.iso dosyasını kaydettiğiniz konuma gidip dosyayı çift tıklatın.
    Windows 7 ve Windows XP'de, [FONT=WOL_Bold]Windows Disk Yansıması Yazıcı
    açılacaktır. Birden çok disk oluşturma yazılımınız varsa [FONT=WOL_Bold]Disk yazıcı
    listesinden kullanmak istediğinizi seçin.
    Not
    [/FONT][/FONT][/FONT]
    • [FONT=WOL_Reg]Görüntü dosyasını Windows Vista'da yazmak için üçüncü taraf CD yazma programı gereklidir.[/FONT]
  • [FONT=WOL_Reg]ISO dosyasının diske doğru olarak yazıldığını doğrulamak için [FONT=WOL_Bold]Yazdıktan sonra diski doğrula onay kutusunu işaretleyin.[/FONT][/FONT]
  • [FONT=WOL_Reg]Diski oluşturmak için [FONT=WOL_Bold]Yaz'ı tıklatın.[/FONT][/FONT]
[FONT=WOL_Reg]Disk oluştuktan sonra, Windows Defender Offline'ı bilgisayarınızı CD veya DVD'den başlatarak kullanabilirsiniz.

Windows Defender Offline'ı daha önce kullandım, oluşturduğum CD veya DVD'yi yeniden kullanabilir miyim?

[FONT=WOL_Reg]CD veya DVD oluşturduysanız tekrar kullanmamalısınız; kötü amaçlı yazılımları algılamaya yardımcı olan tanımları içerir. Tanımlar sık sık güncellenir, bu yüzden CD veya DVD'nizdeki tanım dosyaları güncelliklerini kaybetmiş olabilir. USB flash sürücü oluşturduysanız, onu tekrar kullanabilirsiniz. Windows Defender Offline sihirbazı yeniden çalıştırdığınızda tanımları günceller.
IMG_20151216_210347.jpg
[/FONT][/FONT]


[FONT=WOL_Reg]Bu iletiyi alırsanız, disk üzerinde yazılacak dosya sistemini çıkarırken ve oluştururken bir hata meydana gelmiş olabilir. Bu sorunu çözmek için aşağıdaki adımları izleyin:[/FONT]
  • [FONT=WOL_Reg]Bilgisayarınızda en az 500 MB boş disk alanı olduğunu doğrulayın.[/FONT]
  • [FONT=WOL_Reg]Aşağıdakilerden birini yaparak varsayılan Windows geçici klasöre yazma izniniz olduğundan emin olun.[/FONT]
    • [FONT=WOL_Reg]Bilgisayarınız Windows XP çalıştırıyorsa [FONT=WOL_Bold]Başlat[/FONT]'a ve [FONT=WOL_Bold]Çalıştır[/FONT]'a tıklayın ve ardından [FONT=WOL_Bold]%temp%[/FONT] yazın:[/FONT]
    • [FONT=WOL_Reg]Bilgisayarınız Windows Vista veya Windows 7 çalıştırıyorsa [FONT=WOL_Bold]Başlat[/FONT] düğmesine
      4f6cbd09-148c-4dd8-b1f2-48f232a2fd33_818.jpg
      tıklayın ve ardından arama kutusuna [FONT=WOL_Bold]%temp%[/FONT] yazın.
      [/FONT]
  • [FONT=WOL_Reg]Geçici klasörü içeren klasöre gidin.[/FONT]
  • [FONT=WOL_Reg]Geçici klasörü sağ tıklatın, [FONT=WOL_Bold]Özellikler[/FONT]'i tıklatın ve sonra [FONT=WOL_Bold]Güvenlik[/FONT] sekmesini tıklatın.[/FONT]
  • [FONT=WOL_Reg]Kullanıcı adınızı tıklatın.[/FONT]
  • [FONT=WOL_Reg]Yazma izniniz yoksa [FONT=WOL_Bold]Düzenle[/FONT]'yi tıklatın.[/FONT]
  • [FONT=WOL_Reg]Kullanıcı adınızı tıklatın, [FONT=WOL_Bold]Yazma[/FONT] onay kutusunu seçin ve ardından [FONT=WOL_Bold]Tamam[/FONT]'ı tıklatın.[/FONT]
  • [FONT=WOL_Reg]DVD veya CD'ye yazmak için bir sistem güncellemesi gerekiyor

    Bu hata iletisi Image Mastering API v2.0 (IMAPI2) yüklü olmadığı zamanlarda gösterilir. IMAPI2, Windows Vista ve Windows 7 işletim sistemlerinin bir parçasıdır. Bu sorunu çözmek için, Microsoft Destek web sitesinde IMAPI2 İndir ve Yüklebölümündeki adımları izleyerek IMAPI2 indirin ve yükleyin.
    [/FONT]
  • [FONT=WOL_Reg]CD veya DVD sürücüsü algılanamadı

    Bu sorun arızalı sürücü, boş olmayan disk tarafından oluşturulabilir veya CD veya DVD kaydedicisi, sürücüleri veya dosya sistemi hasarlı olabilir. Bu sorunu çözmek için seçtiğiniz CD veya DVD kaydedicisini kullandığınızdan (birden çok varsa) ve CD veya DVD'yi doğru taktığınızdan emin olun. Boş bir CD veya DVD taktığınızda hala hatayı alıyorsanız, hedef sürücünün seçtiğiniz sürücü olduğunu ve diskin hasarlı olmadığını doğrulayın. Sorun devam ederse başka bir CD veya DVD kullanmayı deneyin veya onun yerine USB flash sürücü kullanmayı deneyin.
    Bu sorun ayrıca CD veya DVD kaydedici IMAPI2 tarafından tanınabilir değilse oluşabilir. IMAPI2 tarafından tanınmayan bir CD veya DVD sürücünüz varsa medyanızı Windows Defender Offline ile uyumlu başka bir bilgisayarda oluşturmayı denemenizi öneririz.
    [/FONT]
  • [FONT=WOL_Reg]CD veya DVD'ye yazarken bir sorun oluştu

    CD veya DVD oluşturma, hasarlı CD veya DVD, CD oluştururken bilgisayarı hareket ettirme, bozuk CD kayıt cihazı veya tanımlanmamış virüse veya kötü amaçlı yazılım bulaşmış bilgisayar gibi birçok nedenden dolayı başarısız olabilir. Bu sorunu çözmek için, yeni bir CD veya DVD kullanmayı deneyin. Sorun devam ederse Windows Defender Offline ve bilgisayarınızdaki diğer yüklü yazılım ve sürücüler uyumlu olmayabilir. Windows Defender Offline'ı virüslü olmayan başka bir bilgisayarda çalıştırmayı deneyin veya herhangi bir CD veya DVD oluşturma yazılımı kullanarak CD veya DVD'ye el ile yazabilecek disk görüntüsünü oluşturmak için [FONT=WOL_Bold]ISO Oluştur[/FONT] seçeneğini kullanın.
    [/FONT]
  • [FONT=WOL_Reg]Dosyalar USB flash sürücüye eklenirken sorun oluştu

    Flash sürücünüzde en az 250 MB boş alan yoksa bu hatayla karşılaşmanız mümkündür. Bu sorunu çözmek için, flash sürücüden bazı dosyaları silin ve tekrar deneyin.





    USB sürücü algılanmadı, seçili USB sürücü algılanmadı veya seçili USB sürücüyü biçimlendirme başarısız oldu Bu sorunlardan herhangi birini çözmek için, USB flash sürücünün USB bağlantı noktasına takılı olduğundan emin olun veya başka bir flash sürücü deneyin. İşe yaramazsa Windows Defender Offline'ı başka bir bilgisayarda çalıştırmayı veya USB flash sürücüsünü yeniden biçimlendirmeyi deneyin.
    [/FONT]
  • [FONT=WOL_Reg]
    IMG_20151216_210347.jpg
    [/FONT]
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst