gittigidiyor

[Çözüm] Windows 10 Hesabı, Yerel Hesaba Nasıl Çevrilir?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

[h=2]Microsoft hesabınıza bağlı Windows 10 oturumunuzu veri kaybetmeden yerel hesaba çevirebilirsiniz.[/h]İşletim sistemlerini çevrimiçi bir hesap ile kullanma çağını Android başlattı ve görünüşe göre Microsoft devam ettirmekte kararlı. Windows 8 ile başlayan Windows-Microsoft hesabı ilişkisi, Windows 10 ile birlikte ayrı bir boyuta taşındı. Windows 10’un sunduğu modern uygulamaların çoğunu kullanabilmek için geçerli bir Microsoft hesabı gerekiyor. Zaten hali hazırda çoğu kullanıcı Microsoft hesabını Windows ile eşleştirmiş durumda.
Microsoft hesabının Windows için çeşitli avantajları bulunsa da, bazı kullanıcılar bu ilişkiyi kesmek isteyebilir. Eğer siz de ilk etapta Microsoft hesabıyla Windows oturumu kuran kullanıcılardan biriyseniz, bu rehberimiz ile verilerinizi kaybetmeden Microsoft bağlantısını kesebilir ve yerel bir hesap oluşturabilirsiniz.
Öncelikle Başlat menüsünü açın ve sol üstte bulunan hesap isminize tıklayıp Hesap ayarlarını değiştir seçeneğine tıklayın.
hesap-ayarlar%C4%B1.jpg
Karşınıza hesap ayarları penceresi gelecektir. Bu pencerede bulunan Bunun yerine bir yerel hesap ile oturum açın seçeneğine tıklayın.

yerel-hesap-640x266.jpg
Windows sizden güvenlik amacıyla Microsoft hesabınıza ait şifrenizi isteyecektir. Şifreyi girin ve onaylayın.

microsoft-%C5%9Fifresi-640x344.jpg
Açılan yeni pencerede, oluşturmak istediğiniz yeni hesabın ismini ve şifresini belirleyin ve onaylayın.

yerel-hesaba-ge%C3%A7-640x341.jpg

Bu işlemden sonra dönüşümü tamamlamak için oturumdan çıkış yapın ve yeni oluşturulan yerel hesaba, önceki adımda belirlediğiniz şifre ile giriş yapın. Hesabınızın Microsoft ile ilişiği kesilecektir.
Yerel hesaplarda Windows mağazası, Xbox gibi Microsoft hesabının gerekli olduğu modern uygulamaları kullanamayacağınızı belirtelim.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst