gittigidiyor

[Çözüm] Windows 10 Isınma Sorunu Nasıl Çözülür?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

Windows10Header8.png


İşletim sistemindeki yeni nesil ürünlerdeki yeni çözümlerle devam ediyoruz

Windows 8, Windows 8.1 veya Windows 7‘den yükseltme yapan kullanıcıların ortak bir sorunu olmaya başlayan Windows 10 ısınma sorunu‘na ekibimizce araştırdık ve bir kaç çözüm yolu bulduk.

Windows 10 ısınma sorunu çoğu kullanıcı da farklı donanımlar ve farklı alanlarda olmaktadır. Mesela, hiç program çalışmıyorken bile ısınan bir bilgisayar var veya oyuna girince işlemcisinin ısısı 80’i 90’nı bulan var. Bizde bu problemleri çözebilmeniz için bir kaç yol bulduk ve siz değerli kullanıcılar ile paylaşalım istedik.

Acer, Dell veya özellik ile Asus laptoplarda Windows 10‘a geçince bir ısınma sorunu görülmekte. Çoğu kişi bunun Windows 10 ile alakası olmadığını düşünüyor olabilir. Ama Windows 10’un hala taze bir işletim sistemini olduğunu ve hataların peydah edebileceğini unutmamak gerek.

Aşağıda sizler için çözümler anlatacağız ama belirtmek isterim ki bu çözümlerden en olanaklısı, güç ayarlarından işlemci kullanımı %100’den %60 kadar düşürmek olacaktır. Bu konu için 2. adımda anlatılanları uygulayarak nasıl yapacağınızı öğrenebilirsiniz.

Windows10Header8.png

windows-10.jpg


Windows 10’da Isınma Sorunu Nedenleri Nelerdir?

  • Ekran kartı, işlemci ve chipset gibi donanımların driver yazılımlarında bir sorun olabilir.
  • Windows 10’un güç yönetiminde bir sorun olabilir.
Asus Bilgisayarlar da Windows 10 ile ilgili Isınma Sorunu Nasıl Çözülür?

Windows 10’da Isınma Sorunu Çözümü [Adım 1]

  • Yukarı da bahsettiğimiz üzere İşlemci, Ekran Kartı ve Chipset‘in sürücülerini güncellemeniz gerekiyor. Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra ısınma probleminde bir çözüme ulaşabilme olasılığınız yükselecektir.
Windows 10’da Isınma Sorunu Çözümü [Adım 2]

  • Bu adımda işlemci durumunu ayarlayacağız. Yukarıda bahsettiğim gibi en yüksek işlemci durumunu %60’a indirerek ısınma sorununa çözüm bulmaya çalışacağız.
  • İlk olarak Denetim Masası > Donanım ve Ses > Güç Seçenekleri > Plan Ayalarını Düzenle ekranına gelmeniz gerekiyor.
  • Windows10Header8.png
  • windows-10.jpg


  • Windows 10’da Isınma Sorunu Çözümü Adım 1
  • Daha sonra karşınıza Güç Seçenekleri ekranı gelecektir. O ekranda resimde de gördüğünüz kırmızı alanı bulabilmek için, ” İşlemci güç yönetimi > En yüksek işlemci durumu ” konumunu açın.

    Windows 10’da Isınma Sorunu Çözümü Adım 2
  • Daha sonra ” Prize takılı ” seçeneğinin üstüne tıklayarak %100’den %60’a düşürün. Daha sonra uygula diyerek ekranı kapatın.

    Windows 10’da Isınma Sorunu Çözümü Adım 3
Windows 10 ısınma sorununa bulduğumuz çözümler bu kadar. Ana temalı konuları çözmek adına devam ediyoruz güncelmeleme yaparak

windows-10.jpg


@mehmetkarahanlı@

Windows10Header8.png
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst