gittigidiyor

[Çözüm] Windows 10 Kişiselleştirme Ayarları Nasıl Düzenlenir?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
windows-104.jpg



Windows 10'da arka plan ayarı, tema ayarı, kilit ekranı ayarı veya fare özelliklerini nasıl kişiselleştireceğiniz hakkında bir bilginiz yok ise veya daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız bu konumuz oldukça işinize yarayacaktır.

Özellikle belirtmek isterim ki, Windows 7 Home işletim sisteminden Windows 10 Home işletim sistemine geçen kullanıcıların Windows 7'de olmayan kişiselleştirme ayarları Windows 10'da mevcut olarak karşımıza çıkıyor. Yani artık herhangi bir yazılıma gerek kalmadan Windows 10 arka planını, temasını veya kilit ekranını değiştirme şansını yakalamış bulunuyorsunuz.

Windows 10 Kişiselleştirme Ayarları



  • Windows 10 Arka Plan Ayarları
    • Öncelikle ekranın boş kısmında Sağ tık > Kişiselleştir ekranını açıyoruz.
    • Daha sonra karşımıza gelecek olan ekranda Arka Plan menüsü seçili olacaktır. Bu ekranda dilerseniz Windows 10 arka planı ayarını Resim olarak ayarlayabilir, Düz renk seçeneği ile herhangi bir rengi ayarlayabilir veya Slayt gösterisi seçeneği ile tek bir resme bağlı kalmaksızın seçtiğiniz resimlerden süresini ayarlayarak arka planı slayt gösterisi haline getirebilirsiniz.

    Windows 10 Tema ve Fare Özellikleri Ayarları


    • İlk olarak yine masaüstünün boş bir alanında Sağ tık > Kişiselleştir ekranını açıyoruz.
    • Windows 10 Tema Ayarları
      • Daha sonra Arka Plan ekranı seçili olarak gelecektir. Sağ menüden Temalar sekmesine tıklayarak Tema ayarlarıbağlantısına tıklayın ve dilediğiniz gibi temayı kişiselleştirebilirsiniz.

    • Windows 10 Fare Özellikleri
      • Tema menüsünde Fare İşaretçisi Ayarları'na tıklayarak farenizin işaretçisi ve diğer özelliklerini değiştirebilirsiniz.

    • Windows 10 Masaüstü Simge Ayarları
      • Yine Tema ekranından Masaüstü Simge Ayarları'na tıklayarak masaüstünüz de hangi simgelerin olacağını ve boyutlarını ayarlayabilirsiniz.

    Windows 10 Kilit Ekranı Ayarları


    • Yine ilk olarak Masaüstünün herhangi bir boş alına Sağ tık > Kişiselleştir ekranını açın.
    • Daha sonra sağ menüden Kilit Ekranı sekmesine tıklayın ve Kilit Ekranı Ayarlarını açın. Daha sonra dilerseniz sadece bir Resim,Slayt Gösterisi veya Düz Renk seçeneği ile kilit ekranını kişiselleştirebilirsiniz.

      windows-104.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
windows-10-update-140116-1024x576.jpg

Microsoft, Windows 7 ve Windows 8.1 kullanıcılarına Windows 10’a geçişe teşvik etme niyetini yeni işletim sistemini tanıttığı ilk günden bu yana dile getiriyor. Şirket bu amacını gerçekleştirmek için kullanıcılarına yeni işletim sistemine geçiş yapabileceklerini sürekli olarak hatırlatıyor. Ancak yazılım devinin neredeyse sürekli olarak verdiği hatırlatma mesajları, kimi kullanıcılarda ciddi rahatsızlığa yol açabiliyor.
Windows-10-Yukseltme-Upgrade-Ekrani.jpg

Windows 7 ve Windows 8.1 kullanıcıları, Microsoft’un en yeni işletim sistemine geçiş yapmak istedikleri takdirde Windows Update üzerinden bu isteklerini gerçekleştirebiliyor. Şirketin sürekli olarak gönderdiği geçişe teşvik mesajları da Windows Update üzerinde ve sistem tepsisinde görülüyor.
windows-10-rezerve.jpg

Microsoft’un sürekli olarak yeni işletim sisteminin promosyonunu yapmasından rahatsız olanlar Windows Update üzerinden hem güncelleme hatırlatmalarını hem de görev çubuğunda beliren güncelleme mesajlarını devre dışı bırakabiliyor Windows 8.1’e yeni geçiş yapanlar da, önümüzdeki dönemde sıklıkla karşılaşmaları muhtemel olan güncelleme mesajlarını bu şekilde kapatabiliyor.


Söz konusu
as.jpg
mesajların kapatılmasıyla birlikte kullanıcılar kendilerini Windows 10’a geçme konusunda bir baskı altında hissetmekten de biraz olsun kurtulmuş oluyor. Yeni işletim sistemine dair hatırlatma mesajlarının kapatılmasının Microsoft’un işletim sistemini 1 milyar cihaza ulaştırma hedefine nasıl bir etki yapacağı konusunda bir şey söylemek henüz pek kolay değil. Yazılım devi, Windows 10 yüklü cihaz sayısının 200 milyonu aştığını geçtiğimiz hafta açıklamıştı. Yaklaşık 5 ayın sonunda gelinen bu nokta, Microsoft’un belirlediği 1 milyar cihaz hedefinin özünde çok da gerçek dışı olmadığını gösteriyor.
windows-10-rezerve-penceresi-menusu.jpg

2015072913112770472.jpg


 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst