gittigidiyor

[Çözüm] Windows 10 Kullanan Dizüstü Bilgisayarlarda Pil Tasarrufu Nasıl Yapılır?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Windows10-titus.jpg


Windows 10 Kullanan Dizüstü Bilgisayarlarda Pil Tasarrufu Nasıl Yapılır?

Windows 10’un yaygın bir şekilde kullanılmaya başlanmasıyla birlikte pil tasarrufu gibi pek çok konuda da kişiler yardım aramaya başlamıştır.



windows-10-kullanan-dizustu-bilgisayarlarda-pil-tasarrufu-nasil-yapilir.jpg
Dizüstü bilgisayarlara Windows 10 yüklendikten sonra batarya gibi kullanımlar için pek çok özel ayarın yapılabilmesi mümkündür. Güç planlamalarında Windows yüklü bir bilgisayarda düşük tüketim olabilmesi adına pek çok ayar yapılarak pil kullanımı arttırılabilir. Ayrıca batarya ile çalışılan bilgisayarın hangi yüzdelik dilimlerde ne yapacağı da detaylı olarak belirlenebilmektedir. Bu açıdan Windows bulunan dizüstü bilgisayarlarda pil tasarrufu ayarlarına göz atılmalı ve kullanıma göre gerekli ayarlar, tercihler yapılmalıdır.

Windows10-titus.jpg



Windows 10 işletim sisteminin yüklü olduğu bilgisayardan ayarlar bölümünden sistem ve pil tasarrufu sekmelerine giriş yapılarak burada yer alan özel ayarlara erişim sağlanabilir.
0(1).jpg

Bu bölümde kişilerin düşük pil durumunda ne yapılacağını karar vermesi, ekran karartılması, uygulama kısıtlaması gibi farklı seçenekleri değerlendirebilmesi ve optimizasyon yapılabilmesi mümkündür.

Windows10-titus.jpg

1(47).jpg

Ayrıca yine pil için önemli noktalardan bir tanesi de güç ve uyku durumudur. Kişilerin bilgisayarın başında bulunmadığı zamanlarda gereksiz yere pil tüketimini önlemek adına uyku moduna geçirilmesi mümkündür. Bu ayarlar için ise yine aynı ekranda bulunan güç ve uyku seçenekleri kullanılmalıdır.
2(29).jpg

Bu ayarlar ile birlikte Windows 10 yüklü dizüstü bilgiler için pil ayarları kolay bir şekilde yapılabilmektedir.
Windows10-titus.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Cevap: [Çözüm] Windows 10 Kullanan Dizüstü Bilgisayarlarda Pil Tasarrufu Nasıl Yapılı

Windows10-titus.jpg

Bedava Windows 10 için yolun sonu geliyor!

Windows 7 ve 8 kullananların canını sıkan "Windows 10'u Alın" yakında tarihe karışacak!



2016050614515816972.jpg
Windows 10'a geçmeniz için ısrar eden kutucuklar, yakında tarihe karışacak. Firma, "Windows 10'u Alın" uygulamasını Windows 7 ve 8.1'li bilgisayarlardan kaldırma planlarını açıkladı.
Firma, Windows 10'a ücretsiz yükseltme kampanyasının 29 Temmuz'da biteceğini bizlere dün, tekrar hatırlatmıştı. Yazılım devinin WinBeta'ya yaptığı bir açıklamada ise herkesin canını sıkan yükseltme uyarısının 29 Temmuz'dan sonra devre dışı kalacağı bilgisi verildi:
"Detayları tamamlamak üzereyiz, ancak 29 Temmuz itibariyle Windows 10'a kolay yükseltmeye olanak tanıyan Windows 10'u Alın uygulaması, dünya çapındaki PC'lerde devre dışı bırakılacak ve yavaşça kaldırılmaya başlanacak. Windows 10'u Alın uygulamasının sunulması nasıl zaman aldıysa, onu geri çekmek de zaman alacak."
Microsoft, ücretsiz yükseltme olanağını 29 Temmuz'da bitirmeyi planlıyor, ancak bu kararını değiştirmek için zamanı var. Firma, yükseltme uygulamasını kaldırmanın "zaman alacağını" söylüyor; buradan bazı kullanıcıların 29 Temmuz sonrasında da, bir süre için Windows 10'a yükseltme olanağının bulunacağı sonucu çıkarılabilir.
Windows10-titus.jpg
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst