gittigidiyor

[Çözüm] Windows 10 Kullanırken Güvenli Moda Nasıl Girilir?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

[h=2]Adım adım Windows 10’da güvenli moda nasıl girileceğini anlatıyoruz.[/h]Güvenli mod, yıllardır aramızda ve yıllardır çeşitli sorunlarda kullanıcıların imdadına yetişiyor. Basit bir malware bulaşması veya hasarlı bir sürücü yazılımı mı sisteminizi bozuyor? Çaresi güvenli modda! Peki Windows 10’da güvenli moda girmek eskisi kadar kolay mı?
Ne yazık ki hayır. Çoğu eski Windows sürümünde bilgisayar açılışında basitçe F8 tuşuna basmak, güvenli moda giriş için gerekli menüyü açıyordu. Windows 10’da bu menüye girmek için uzatmalı yolu kullanmak zorundayız.
Öncelikle Başlat menüsünden Aç/Kapa butonuna tıklayın ve Shift tuşuna basılı kalarak Yeniden Başlat seçeneğine tıklayın.
yeniden-ba%C5%9Flat-640x290.jpg

Sistem yeniden başladığında normalde karşınıza çıkmayan bir menü belirecektir. Bu menüde yer alan Sorun gider seçeneğine tıklayın.
sorun-gider-640x480.jpg

Açılan menüde Gelişmiş seçeneklere tıklayın.
geli%C5%9Fmi%C5%9F-se%C3%A7enekler-640x480.jpg

Başlangıç Ayarları seçeneğine tıklayın.
ba%C5%9Flang%C4%B1%C3%A7-ayarlar%C4%B1-640x480.jpg

Karşınıza çıkan ekrandaki Yeniden Başlat seçeneğine tıklayarak güvenli moda gireceğimiz menüyü başlatın.
yeniden-ba%C5%9Flat-2-640x480.jpg

Sistem yeniden başladıktan sonra baştan beri aradığımız menü karşımıza çıkacaktır.
g%C3%BCvenli-mod-2-640x480.jpg

Bu ekranda 4 veya F4 tuşlarına basarak güvenli moda girebilirsiniz. Güvenli mod ile işiniz bittiğinde sistemi yeniden başlatarak standart Windows kullanmaya geri dönebilirsiniz.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst