gittigidiyor

[Çözüm] Windows 10 Kullanırken Güvenli Moda Nasıl Girilir?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

[h=2]Adım adım Windows 10’da güvenli moda nasıl girileceğini anlatıyoruz.[/h]Güvenli mod, yıllardır aramızda ve yıllardır çeşitli sorunlarda kullanıcıların imdadına yetişiyor. Basit bir malware bulaşması veya hasarlı bir sürücü yazılımı mı sisteminizi bozuyor? Çaresi güvenli modda! Peki Windows 10’da güvenli moda girmek eskisi kadar kolay mı?
Ne yazık ki hayır. Çoğu eski Windows sürümünde bilgisayar açılışında basitçe F8 tuşuna basmak, güvenli moda giriş için gerekli menüyü açıyordu. Windows 10’da bu menüye girmek için uzatmalı yolu kullanmak zorundayız.
Öncelikle Başlat menüsünden Aç/Kapa butonuna tıklayın ve Shift tuşuna basılı kalarak Yeniden Başlat seçeneğine tıklayın.
yeniden-ba%C5%9Flat-640x290.jpg

Sistem yeniden başladığında normalde karşınıza çıkmayan bir menü belirecektir. Bu menüde yer alan Sorun gider seçeneğine tıklayın.
sorun-gider-640x480.jpg

Açılan menüde Gelişmiş seçeneklere tıklayın.
geli%C5%9Fmi%C5%9F-se%C3%A7enekler-640x480.jpg

Başlangıç Ayarları seçeneğine tıklayın.
ba%C5%9Flang%C4%B1%C3%A7-ayarlar%C4%B1-640x480.jpg

Karşınıza çıkan ekrandaki Yeniden Başlat seçeneğine tıklayarak güvenli moda gireceğimiz menüyü başlatın.
yeniden-ba%C5%9Flat-2-640x480.jpg

Sistem yeniden başladıktan sonra baştan beri aradığımız menü karşımıza çıkacaktır.
g%C3%BCvenli-mod-2-640x480.jpg

Bu ekranda 4 veya F4 tuşlarına basarak güvenli moda girebilirsiniz. Güvenli mod ile işiniz bittiğinde sistemi yeniden başlatarak standart Windows kullanmaya geri dönebilirsiniz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Windows 7 Ve 8’de Güvenli Moda Nasıl Girilir?


Windows 7 ve 8 işletim sistemli bilgisayarlarda güvenli moda girmenin yollarını anlatıyoruz.

Bilgisayarlarda sorun çözmek için en sık kullanılan yöntemlerden biri, Windows’u güvenli modda başlatmaktır. Güvenli modda çalışma, Windows’un temel işlevler hariç bütün özelliklerinin kapalı olduğu, bu sayede belli bir yazılım ve donanımdan kaynaklanan sorunları çözmek için ideal bir yöntemdir. Eski Wİndows sürümlerinde kullanıcılar güvenli moda, bilgisayar boot ederken F8 tuşuna basarak girebiliyordu. Ancak yeni Windows sürümlerinde bu yöntem her zaman işe yaramayabiliyor.
Bazı Windows 8 yüklü PC’lerde F8 yöntemi halen işe yaramasına rağmen, çoğu PC’de bu yöntem artık kullanılamıyor. Bunun yerine Windows 8 yüklü PC’lerde güvenli moda girmenin birkaç alternatifi mevcut.
Windows 8 kurulu bir bilgisayarınız varsa, Shift tuşuna basılı kalarak sistemi yeniden başlatmayı seçin. Alternatif olarak Windows 8.1 kullanıcıları, başlat simgesine Shift tuşuna basılı tutarak sağ tıklayıp yeniden başlatma seçeneğine tıklayabilir.

Bir başka alternatif yol ise, sistemin doğrudan güvenli modda başlamasını sağlamak. Bunun için arama ekranına msconfig yazarak Sistem Yapılandırması penceresini açın. Önyükleme sekmesi altından işletim sisteminizi seçin veÖnyükleme seçenekleri bölümünde Güvenli Önyükleme seçeneğini işaretleyin.
Karşınıza çıkacak olan ekranda Sorun Gider>Gelişmiş Seçenekler>Başlangıç ayarları sayfasına girin ve yeniden başlat seçeneğine tıklayın. Sisteminiz yeniden başladığında size çeşitli seçenekler sunulacaktır. 4 ile güvenli modu, 5ile ağ desteği açık güvenli modu seçebilirsiniz.

Bu işlemden sonra bilgisayarınızı açtığınızda sisteminiz doğrudan güvenli modda çalışmaya başlayacaktır. Güvenli mod ile işiniz bittiğinde ise yukarıdaki adımları tekrarlayıp Güvenli Önyükleme seçeneğinin işaretini kaldırın. Böylece işletim sisteminiz yeniden normal olarak başlayabilir.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst