gittigidiyor

[Çözüm] Windows 10 nasıl hızlandırılır?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Windows10-titus.jpg

Windows 10 nasıl hızlandırılır? Açıklıyoruz!

Windows 10 nasıl hızlandırılır? Windows 10'lu bilgisayarınız yavaşsa, onu hızlandıracak bu ipuçlarına kulak verin!

2016062715414664772.jpg

Yavaş bir bilgisayar, hepimizi çileden çıkarma potansiyeline sahip. Windows 10'a geçen kullanıcılar genellikle sorun yaşamasalar da, ciddi sıkıntılar yaşayanlar ve hatta bilgisayarının yavaşladığını söyleyenler var.
Ne kadar hızlandırdığı belli olmayan kayıt defteri temizleyicilerini vs. şimdilik bir kenara bırakın. Aşağıda bilgisayarınızı hızlandırdığı test edilmiş ve kanıtlanmış, çok zahmetli olmayan yöntemleri sizlerle paylaşacağız.
1. Windows açılışı: Windows 10'un Hızlı Başlangıç özelliği, açılış süresini kısaltabiliyor. Bu işlevi etkin hale getirmek için önce hazırda bekletme özelliğini etkinleştirmeniz gerekiyor çünkü Windows, hızlı açılış bilgisayarınızın durumunu hazırda bekletme dosyasına kaydediyor.
Hazırda bekletmeyi etkin hale getirmek için yönetici izinlerine sahip bir komut satırı açın ve powercfg /hibernate on yazın. Şimdi Win+X tuşlarına basın ve Denetim Masası'nı açın, ardındanSistem ve Güvenlik > Güç seçenekleri > Güç düğmelerinin yapacaklarını seçin > Şu anda kullanılmayan ayarları değiştir yolunu izleyin. Burada Hızlı Başlatmayı Açseçeneğini işaretli hale getirin ve Değişiklikleri Kaydet düğmesine tıklayın.
2. Açılış hızı: PC'nizi hızlandırmak için bilgisayarınızla birlikte başlayabilecek programları belirlemeniz gerekiyor. Bu işi Windows 10'un Görev Yöneticisi ile yapabilirsiniz. Görev çubuğuna sağ tıklayın ve Görev Yöneticisi'ini çalıştırın. Şimdi Başlangıç sekmesine tıklayın. Burada her gün kullanmadığınız, arka planda çalışmasının gereksiz olduğunu düşündüğünüz programları devre dışı bırakabilirsiniz.

Windows10-titus.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
İşlemci ve RAM kullanımını optimize edin

2016062715411497572.jpg


3. İşlemci kullanımını optimize edin: Bazen bazı programlar, işlemcinizi gereksiz yere meşgul ederek bilgisayarınızı yavaşlatabilir. Bunlardan biri olan OneDrive, arka planda eşitleme yaptığı için işlemcinizi ve diskinizi sıkça kullanabiliyor. Bu yüzden OneDrive'ı kullanmıyorsanız, onu kapatmanızı tavsiye ediyoruz.
4. RAM kullanımını optimize edin: RAM'in sisteminizin hızında önemli bir rolü var. RAM kullanımını azaltmak için Windows'un görsel kalitesini düşürebilirsiniz. Bu seçeneğe Windows tuşu + X > Denetim Masası > Sistem ve Güvenlik > Sistem > Gelişmiş sistem ayarları > Gelişmiş > Performans > Görsel efektler altından ulaşabilirsiniz. Açılan pencerede En iyi performans için ayarla seçeneğini etkin hale getirin.
5. SSD'ye veya SSHD'ye geçin: Hiçbir ayar, sizi HDD'den SSD'ye geçmek kadar hızlandırmayacaktır. SSD'ler flaş belleklerden oluştukları için çok hızlı çalışırlar. Tek önemli dezavantajları ise HDD'ye göre pahalı olmaları.

Windows10-titus.jpg
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst