gittigidiyor

[Çözüm] Windows 10 Oyunlarda Kasma - Düşük FPS Sorunu Çözümü

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
win10-fps-sorunu-cozumu-manset_640x360.png


Bilgisayarınızı Windows 10’a yükselttikten sonra CS:GO, LOL gibi üst seviye sistem istemeyen oyunlarda dahi düşük fps sorunu yaşıyorsanız, oyunlardaki kasma sorununu ortadan kaldırmanıza yardımcı olacak rehber yazımıza göz atmanızı tavsiye ederiz.
Microsoft’un yeni işletim sistemi Windows 10 final sürümünde üç büyük güncelleme alması

wolfteam-ates-ve-barut.jpg


Windows Update Sorunu Çözmüyor:

win10-fps-sorunu-6.png


Windows 10’da kasma sorunuyla karşılaştıysanız bunun en büyük nedeni ekran kartı sürücülerinizin güncel olmaması. Windows, her ne kadar kurulumdan sonra ekran kartınızı otomatik olarak tespit edip üreticinin sürücüsünü indiriyor. Lakin hem AMD hem de NVIDIA’nın Windows Update üzerinden sunduğu sürücüler aslında güncel nitelikte değil. Bu noktada da sorun baş gösteriyor. Süper bir sisteme sahip olsanız dahi oyunları yüksek performansta oynayamıyorsunuz. Söz konusu sorunu çözmenin tek yolu ekran kartı sürücüsünü kaldırıp üreticinin kendi resmi sitesinden Windows 10 işletim sistemi için olanı indirip kurmak. Şimdi bunun nasıl yapılacağına bakalım:

NVIDIA / AMD'nin Resmi Sitesine Bakın:



  • Klavyeden Win + X tuşuna basarak açılan listeden Aygıt Yöneticisini seçiyoruz.

win10-fps-sorunu-3.png




  • Görüntü bağdaştırıcılarına tıklıyor ve oyunlarda tercih ettiğimiz ekran kartının üzerine sağ tıklayarak "Kaldır”ı seçiyoruz.

win10-fps-sorunu-5.png




  • Kaldırma işlemi tamamlandıktan sonra bilgisayarımızı yeniden başlatıyoruz.
  • AMD’nin kartını kullanıyorsak Download Drivers adresine gidiyor ve Windows 10 için hazırlanan en güncel sürücüyü indiriyoruz.

win10-fps-sorunu-2.png





win10-fps-sorunu-1.png


NVIDIA ve AMD’nin Windows 10 için hazırladığı en yeni sürücüler, oyunlardaki kasma sorununu kökten çözmektedir. Bazen sorunun aklımızın ucundan dahi geçmeyecek çok basit çözümü olabiliyor.

İndir

NVIDIA GeForce ExperienceGeForce Sürücüsü Güncelleme Programı

İndir

AMD CatalystAMD Radeon HD Serisi Ekran Kartları İçin Sürücüler

xbox1.png
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst