gittigidiyor

[Çözüm] Windows 10 PIN Nedir? ve Nasıl Kullanılır? (Resimli)

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
images


Windows-10-Pin.jpg



images



Önceki Windows sürümlerinde olmayan ancak Windows 8 ve Windows 10 ile birlikte hayatımıza giren 4 farklı oturum açma seçeneği bulunuyor. Bunlar hepimizin bildiği üzere yerel kullanıcı hesabına ek seçenek olarak; Windows hesabıyla (Windows Live ID), Resimli Parola ve de Kullanıcı Kimlik numarası yani diğer adıyla PIN ile oturum açma yöntemleridir. Windows 10 PINWindows 10 PIN

Bu makalemizde Kullanıcı Kimlik Numarası yani PIN seçeneğinin ne işimize yarayacağını ve nasıl oluşturacağımızı aktaracağız.
pin%2B100.png

Zaten parola var neden PIN kullanayım?
Aslında bu meseleye yerel kullanıcı hesabı gözünden bakarsak gereksiz bir durum gibi görünmekte. Fakat Windows 10’un önceki Windows sürümlerinin aksine yalnızca bilgisayarınız üzerinde çalıştırılmak için yapılmadığını ve bilgisayar üzerinde çalıştığı zamanda da davranışının alışılagelmiş bilgisayar kullanımından bir takım farklılıkları bulunduğunu ele alırsak anlam kazanmaya başlayacaktır. Aslına bakarsanız tablet kullanıcılarının daha kolay kullanımını sağlamak amacıyla oluşturulmuş olan Kullanıcı Kimlik Numarası yani PIN ile oturum açma seçeneğinin, mevcut PC kullanıcılar için de oldukça avantaj sağladığını söyleyebiliriz. Bu yöntemle bilgisayarını Microsoft hesabı ile kullanılacak şekilde ayarlayan kullanıcılar bilgisayarlarını her açtıklarında mail adresinin parolasını giriş yapmak zorunda kalmayacaklar. Bu açıdan bakılırsa aslında bir hayli kullanışlı diyebiliriz.


  • PIN oluşturma işlemi yapabilmeniz için bilgisayarınızın muhakkak bir parola koruması ile korunuyor olması gerekmektedir. Parola oluşturulmamışsa PIN de oluşturamayacaksınız.
  • PIN, 4 haneli olmalı ve yalnızda sayısal olmalıdır. (Bu seçenek yalnızca Windows 8 ve Windows 8.1 için geçerlidir. Windows 10’da 4 haneli rakam oluşturma zorunluluğu yoktur.)

pin%2B100.png

images
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
images


PIN oluşturmak

1.1- Ayarlar uygulamasını açın ve ardından Hesaplar/Oturum açma seçenekleri yolunu takip edin. Oturum açma seçenekleri sekmesinde sağ tarafta bulunan PIN başlığı altından bulunan Ekle butonuna tıklayın.
sshot-6.png

1.2– İlk işlem olarak güvenliğiniz için kullanıcı hesabı parolanızı girmeniz gerekmekte. Girişi tamamlayıp Tamam butonuna tıklayın.
sshot-8.png

1.3- Belirlemiş olduğunuz PIN kodunuzun 2 defa girişini sağladıktan sonra Tamam butonuna tıklayın. Artık bilgisayarınıza ya da tabletinize giriş yaparken PIN kodunuzu kullanabilirsiniz.
sshot-10.png

pin%2B100.png

PIN kodunu kaldırmak
2.1- Microsoft, Windows 10’da PIN kodunu kaldır butonunu koymayı unutmuş desek yeridir. Çünkü bu seçenek Windows 8 de bulunuyordu. Bu nedenle biraz karışı bir yol izlemek gerekecek. İlk işlem olarak Ekle butonunun hemen yanında gördüğünüz PIN’imi unuttum seçeneğine tıklayın.
sshot-11.png

2.2- Kullanıcı hesabı parolanızı girmeniz istenecek. Girişini yapıp Tamam butonuna tıklayın.
sshot-8.png

2.3- Yeni PIN belirleme ekranında PIN kodu kısımlarını boş bırakın ve İptal butonuna tıklayın.
sshot-14.png

2.4- PIN kodunuz kaldırılmıştır. Tekrar oluşturmak isterseniz yukarıdaki adımları takip edebilirsiniz.
sshot-15.png


images
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst