gittigidiyor

[Çözüm] Windows 10 Rezerve Simgesi Gelmedi, Nasıl Getirilir?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

Bildiğiniz gibi kısa bir süre önce Windows 7 ve Windows 8.1 kullanıcıları için görev çubuğundaki bildirim alanında (tarih – saat’in bulunduğu alan) “Windows 10’u Alın” açıklamasına sahip bir simge belirdi. Bu simge’ye tıklayarak Windows 10 yükseltmesi için rezervasyon yapabiliyor ve Windows 10 kullanıcılara sunulduğunda ücretsiz olarak yükseltebiliyorsunuz. Bu simgenin zaten çıktığı kullanıcılar ve bu makaleyi okuyarak çıkaran kullanıcılar alt satırdaki bağlantıya tıklayarak Windows 10’a nasıl rezervasyon yapılacağını öğrenebilirler.


“Windows 10’u Alın (Windows 10 Rezerve)” Simgesini Getirmek İçin Sahip Olmanız ve Olmamanız Gerekenler



  • Bilgisayarınızda Windows 8.1 ya da Windows 7 Service Pack 1 yüklü olmalı. (Yüklü değil ise yüklemelisiniz.)
  • “Windows Update” açık ve “Güncelleştirmeleri Otomatik Olarak Yükle” seçeneği aktif olmalı.Windows Update’i nasıl açacağınızı bilmiyorsanız:
    Ayarlar > Denetim Masası > Windows Update yolunu takip ederek Windows Update Ayarları penceresini açabilir ve resimdeki gibi ayarlayabilirsiniz. (Windows 8’de denenmiştir. Windows 7’de de benzer bir yol ile ayarları yapabilirsiniz.)
    Windows Güncelleştirme Ayarları Penceresi
  • Windows lisansınız orjinal olmalı.
  • Windows sürümleriniz, Windows 8 Enterprise, Windows 8.1 Enterprise, Windows 7 Enterprise, ya daWindows RT/RT 8.1 sürümlerinden biri iserezervasyon yapamazsınız. Yani saydığımız Windows sürümleribu teklife açık değil.

Eğer işletim sisteminiz yukarıdaki kriterlere uygun olduğu halde “Windows 10’u Alın” simgesi çıkmamış ise aşağıdaki işlemleri uygulayarak çıkarabilirsiniz. Simgeyi çıkarmak için 2 yöntem var. Biz 1. yöntemi denedik ve sorunsuz bir şekilde simgemize kavuştuk.
1. YÖNTEM



  1. Masaüstünde yeni bir metin belgesi oluşturun. (Sağ Tuş > Yeni > Metin Belgesi)
    Windows Yeni Metin Belgesi Oluşturma
  2. Aşağıda yazdığımız kodu kopyalayıp oluşturduğunuz metin belgesine yapıştırın.REG QUERY "HKLMSOFTWAREMicrosoftWindows NTCurrentversionAppCompatFlagsUpgradeExperienceInd icators" /v UpgEx | findstr UpgEx
    if "%errorlevel%" == "0" GOTO RunGWX
    reg add "HKLMSOFTWAREMicrosoftWindows NTCurrentVersionAppCompatFlagsAppraiser" /v UtcOnetimeSend /t REG_DWORD /d 1 /f
    schtasks /run /TN "MicrosoftWindowsApplication ExperienceMicrosoft Compatibility Appraiser"
    :CompatCheckRunning
    schtasks /query /TN "MicrosoftWindowsApplication ExperienceMicrosoft Compatibility Appraiser"
    schtasks /query /TN "MicrosoftWindowsApplication ExperienceMicrosoft Compatibility Appraiser" | findstr Ready
    if NOT "%errorlevel%" == "0" ping localhost >nul &goto :CompatCheckRunning
    :RunGWX
    schtasks /run /TN "MicrosoftWindowsSetupgwxrefreshgwxconfig"
  3. Dosya > Farklı Kaydet seçeneği ile ReserveWin10.cmd adıyla C: dizinine kaydedin. İsim birebir aynı, uzantısı da görüldüğü gibi .cmd olmalı. Eğer not defteri kullanıyorsanız Kayıt Türü‘nü “Tüm Dosyalar” olarak işaretlemelisiniz. Aşağıdaki resmi birebir uygulayabilirsiniz.
    Not Defterinde Farklı Kaydetme
  4. Ya da 1., 2. ve 3. adımı atlayarak hazır ReserveWin10.cmd dosyasını hemen alt satırda paylaştığım bağlantıdan indirebilirsiniz.
    ReserveWin10.cmd İndir
  5. Komut satırını yönetici olarak açın. Windows 7 kullanıcıları Başlat menüsünde, Windows 8 kullanıcıları Metro Arayüzünde “CMD” yazarak aratabilir çıkan komut satırı üzerinde Sağ Tuş > Yönetici Olarak Çalıştır diyerek komut satırını açabilir. Aşağıdaki resimde Windows 8’de nasıl yapılacağını görebilirsiniz.
    Windows 8’de Komut Satırını yönetici olarak çalıştırma
  6. Son adımda az önce oluşturduğumuz “ReserveWin10.cmd” dosyasını komut satırında çalıştırmalıyız. Bunun için komut satırına bu komutu yapıştırıp Enter’a basın: C:ReserveWin10.cmd ya da C:/ReserveWin10.cmd (İkisi arasındaki fark C:’den sonraki ” (Ters Bölü)” ve “/ (Bölü)”işaretleridir. İkisi de kullanılabilir.)

İşlem yaklaşık olarak 10 Dk. – 30 Dk. arasında sürüyor. Bu sürede komut satırında işlem ile ilgili yazılar çıkacaktır. Eğer komut satırında yapılan işlem başarısız olursa (“Failed” gibi bir mesaj çıkarsa) aşağıdaki güncelleştirmelerin yüklü olduğundan emin olun:
Windows 7 Service Pack 1 kullanıcıları için:




Windows 8.1 kullanıcıları için:




Yukarıdaki güncellemelerin sisteminizde yüklü olup olmadığını görmek için “Komut Satırı“nı tekrar “Yönetici Olarak” çalıştırın. (Bu nokta çok önemli. Eğer komut satırını yönetici olarak değil de normal şekilde çalıştırırsanız yetki hatası verecektir.) Daha sonra “Komut Satırı“na sırasıyla aşağıdaki kodları yapıştırın.
Windows 7 ve Windows 8.1 kullanıcıları için ortak adım:

dism /online /get-packages | findstr 3035583Aşağıdaki gibi bir yanıt almalısınız. Eğer farklı bir yanıt aldıysanız güncelleme yüklü değil demektir.

Sadece Windows 8.1 kullanıcıları için:

dism /online /get-packages | findstr 2976978Yukarıdaki gibi “Package Identity” ile başlayan, güncelleme isminin (KB2976978) yer aldığı bir mesaj almalısınız.
Sadece Windows 7 SP1 kullanıcıları için:

dism /online /get-packages | findstr 2952664Yine yukarıdaki gibi “Package Identity” ile başlayan, güncelleme isminin (KB2952664) yer aldığı bir mesaj almalısınız. Eğer bu mesajları almıyorsanız güncellemeler yüklü değildir. Bu güncellemeler yüklenmeden Windows 10 rezervasyonunu yapamazsınız.
2. YÖNTEM



  1. Ayarlar > Denetim Masası > Windows Update yolunu takip ederek “Windows Update” ayarları penceresini açın.
  2. Sol alttaki “Yüklü Güncelleştirmeler” bağlantısına tıklayın.
    Windows Update Yüklü Güncelleştirmeler
  3. Açılan pencedereki arama kutucuğunu kullanarak “KB3035583” (Tırnaklar olmadan) güncelleştirmesini bulun ve Sağ Tuş > Kaldır yolunu izleyerek kaldırın. Bilgisayarınızı yeniden başlatın.
    Windows Yüklü Güncelleştirmeleri Kaldırma
  4. Bilgisayarınız yeniden başladıktan sonra tekrar Windows Update ayarlarına gidin. “Güncelleştirmeleri Denetle” bağlantısına tıklayın. Bulunan güncelleştirmeler (Az önce sildiğiniz KB3035583 güncelleştirmesi de bulunacaktır.) gösterilecek ve altında “Güncelleştirmeleri Yükle” butonu çıkacaktır. Bu butona tıklayarak bulunan güncelleştirmeleri yükleyin.
    Windows Güncelleştirmeleri Denetle ve Güncelleştirmeleri Yükle
  5. Bilgisayarınızı yeniden başlatın.

[23.06.2015 tarihli güncelleme] Eğer yukarıdaki yöntemlerle simge gelmediyse 3. Yöntemi ve 4. Yöntemi deneyebilirsiniz. Bu yöntemleri karşılaşılan çeşitli sorunlar doğrultusunda yazıya ekledik.
3. Yöntem



  1. Denetim Masası > Yönetimsel Araçlar > Görev Zamanlayıcı yolunu takip ederek Görev Zamanlayıcı’yı açın.
  2. Görev Zamanlayıcı Kitaplığı > Microsoft > Windows > Setup > GWXTriggers dizinini açın. “Refreshgwxconfig-B”yi seçin ve sağ menüdeki “Çalıştır” seçeneğine tıklayın. Bu dizinleri açmak ve komutu çalıştırmak için aşağıya eklediğim resimlerdeki her klasörün yanında bulunan küçük “Ok” işaretlerine tıklayın. Microsoft > Windows Dizini" width="813" height="494" srcset="http://www.windows10.gen.tr/wp-content/uploads/2015/06/gorev-zamanlayici-microsoft-windows-300x182.jpg 300w, http://www.windows10.gen.tr/wp-conte...ft-windows.jpg 813w" sizes="(max-width: 813px) 100vw, 813px" style="margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; vertical-align: baseline; font-family: inherit; opacity: 1; transition: all 0.4s ease-in-out; max-width: 100%; height: auto;">
    Görev Zamanlayıcı Kütüphanesi > Microsoft > Windows Dizini

    GWXTrigger > Refreshgwxconfig-B > Çalıştır Adımı" width="1024" height="597" srcset="http://www.windows10.gen.tr/wp-content/uploads/2015/06/setup-gwxtrigger-refreshgwxconfig-B-calistir-300x175.jpg 300w, http://www.windows10.gen.tr/wp-conte...B-calistir.jpg1024w" sizes="(max-width: 1024px) 100vw, 1024px" style="margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; vertical-align: baseline; font-family: inherit; opacity: 1; transition: all 0.4s ease-in-out; max-width: 100%; height: auto;">
    Setup > GWXTrigger > Refreshgwxconfig-B > Çalıştır Adımı

Bu yöntem de işe yaramaz ise 4. Yöntemi uygulayabilirsiniz.
4. Yöntem

Bu yöntem Microsoft destek forumunda Microsoft Moderatör‘ü tarafından paylaşılmıştır.


  1. Aşağıdaki bağlantıdan “Win10fix_full.zip” dosyasını indirin.
    Win10Fix_Full | indir
  2. İndirdiğiniz sıkıştırılmış .zip dosyasındaki “win10fix_full.bat” dosyasını dışarı çıkarın.
  3. Dosyayı dışarı çıkardıktan sonra dosya üzerinde “Sağ Tuş > Yönetici Olarak Çalıştır” yöntemini kullanarak Yönetici İzinleri ile dosyayı çalıştırın. (Yönetici olarak çalıştırmanız mecburidir.)
    win10fix_full.bat Dosyasını Yönetici Olarak Çalıştırma

İşletim sisteminiz uygunsa Windows 10 Rezerve simgesi aşağıdaki gibi bildirim alanında görünecektir.

Eğer tüm yöntemleri denediğiniz halde “Windows 10 Rezervasyon Bildirimi (Simgesi)” gelmediyse;
Cihazınız bir etki alanının (Ağ’ın) üyesi ise bu etki alanından (Ağ’dan) çıkarın ve “Yerel Çalışma Grubu“na ekleyin ve adımları tekrar deneyin.
Biz, 1. Yöntemi deneyerek Windows 10 rezerve simgesini getirdik. İnternette 2., 3. ve 4. Yöntemleri deneyerek de bu simgeye sahip olan kullanıcıların yorumları mevcut. Çok büyük ihtimalle bu 4 yöntemden biri işinize yarayacaktır.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst