gittigidiyor

(Çözüm) Windows 10 Siyah Ekran (Black Screen) Sorunu

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
images


Windows-10-Siyah-Ekran.jpg


images


Windows 10 Siyah Ekran Sorunu ile İlgili Alınan Bildirimler


Bilgisayar açılıyor, siyah ekranda kalıyor ve sadece fare imleci görünüyor.
Laptopuma Windows 10 yüklendikten sonra bilgisayarı açıyorum şifreyi giriyorum ancak ondan sonra siyah ekran geliyor ve sadece fare imleci görünüyor.
Windows 7'den Windows 10'ya yükselttim, sorunsuz bir şekilde yüklendi ve kapanıp açıldı. Başlangıçta ekran görünüyordu, fazladan bir değişiklik yapmadım ancak kapanıp açıldıktan sonra ekran görünmemeye başladı ve siyah ekran çıkıyor.

Yol 1: “Hızlı Başlatma” Seçeneğini Devre Dışı Bırakarak Windows 10 Siyah Ekran Sorununun Çözümü


  1. Bu yöntemi uygulamayabilmek için Windows’u Güvenli Mod’da başlatmamız gerekmektedir. Windows 10’da Güvenli Mod’da başlatma işlemi daha eski sürümlerdeki gibi değil. Bu nedenle Windows 10’da Güvenli Mod’da başlatma rehberini hazırladık sizler için.

    BİLGİ! Siyah ekran ile karşılaşmadan hemen önce oturum açma penceresi ile karşılaşıyorsanız bu pencerede kalarak Güvenli Mod'a nasıl girilir yazımızdaki adımları uygulayın. Oturum açma penceresi yoksa ve doğrudan siya ekran karşınıza çıkıyorsa klavyeniz üzerinden "Ctrl+Alt+Del" tuş kombinasyonuna basarak Güvenli Mod'da başlatma yazısını uygulayın.
  2. Windows’u Güvenli Mod ile başlatıktan hemen sonra Başlat simgesine tıklatarak menüyü açınız ve herhangi bir yere basmadan “denetim masası” yazın. Karşınıza çıkan arama sonuçlarında çıkan Denetim Masası‘na tıklayın.
  3. Denetim Masası içerisinde Güç Seçenekleri‘ni bulun (Sağ üstteki arama bölümünden faydalanabilirsiniz) ve çıkan seçenekler arasından Güç düğmesine basıldığında ne yapılacak seçeneğine tıklatın.


  4. Windows 10 Denetim Masasında “Güç Seçenekleri”ni Bulma

    windows-10-change-what-the-power-buttons-do.jpg

    Windows 10 Güç düğmesine basıldığında ne yapılacağını seçme
  5. Açılan bölümden Şu anda kullanılamayan ayarları değiştir seçeneğine tıklatın.
    windows-10-change-settings-that-are-currently-unavailable.jpg

    Windows 10’da Şu anda kullanılamayan ayarları değiştirme
  6. Pencere içerisindeki kaydırma çubuğu yardımı ile sayfayı aşağıya kaydırın ve Kapatma ayarları başlığı altında bulunnan Hızlı Başlatma‘yı aç seçeneğinin hemen yanındaki onay tikini kaldırın.
    windows-10-turn-off-fast-startup.jpg

    Windows 10’da Hızlı Başlatmayı Kapatma
  7. Pencerenin en altından bulunan Değişiklikleri kaydet butonuna tıklayın ve bütün ayarları kaydedin. Ardından bilgisayarınızı normal olarak yeniden başlatın.
  8. Yapacağımız bütün işlem işte bu kadar. Eğer bu yöntem işe yaramıyorsa sizleri ikinci yönteme davet ediyoruz.
Yol 2: Ekran Kartı Sürücüsünü Güncelle Yoluyla Windows 10 Siyah Ekran Sorununun Çözümü


  1. Bu işleme başlayabilmek için ilk olarak Windows’u Ağ Desteği ile Güvenli Mod’da başlatmanız gerekmekte. Aşağıda bulunan bağlantıdan Windows 10’u Güvenli Mod’da başlatabilirsiniz. Buradaki adımlarda uygulayacağınız tek fark yapılan işlemler esnasında Güvenli Mod seçeneğini değil de Ağ desteği ile güvenli mod seçeneğini seçmek olacaktır.
  2. Windows Güvenli Mod’da açıldıktan sonra Başlat menüsünden Denetim Masası’nı aratarak açınız.
  3. Denetim Masası‘nun içerisinden gördüğünüz Arama Kutusuna “Aygıt Yöneticisi” yazın ve çıkan arama sonuçları içerisinden Aygıt Yöneticisi‘ni bularak ona tıklatın. Daha kolay bir yol arıyorsanız doğrudan Başlat butonuna sağ tıklayarak açılan menüden Aygıt Yöneticisini bularak tıklayabilirsiniz.

    Windows 10 Denetim Masasında “Aygıt Yöneticisi”ni Bulma

    windows-10-device-manager-on-control-panel.jpg

    Windows 10 Denetim Masasında Aygıt Yöneticisi
  4. Aygıt Yöneticisi içerisindeki aygıt listesinden “Görüntü Bağdaştırıcıları” başlığının hemen solunda bulunan ok işaretine tıklatarak başlığın genişletin ve bu başlık altında bulunan işlemciye bağlı ekran kartınızın (Intel) üzerine sağ tıklayın ve Sürücü yazılımını güncelleştir işlemini uygulayın.
    windows-10-update-driver-software-on-device-manager.jpg

    Windows 10’da Görüntü Bağdaştırıcısı Sürücüsünü Güncelleme
  5. Karşınıza çıkan Sürücü Yazılımı Güncelleştirme penceresinde bulunan 2. seçeneğe yani Sürücü yazılımı için bilgisayarıma gözat seçeneğine tıklatın.
    windows-10-browse-my-computer-for-driver-software.jpg

    Windows 10 Aygıt Yöneticisi, Sürücü yazılımı için bilgisayarıma gözat
  6. Ardından karşımıza çıkan pencerenin hemen altında bulunan Bilgisayarımdaki aygıt sürücüler listesinden seçmeme izin ver seçeneğine tıklatın.
    windows-10-let-me-pick-from-a-list-of-device-drivers-on-my-computer.jpg

    Windows 10 Aygıt Yöneticisi, Bilgisayarımdaki aygıt sürücüleri listesinden seçmeme izin ver
  7. Aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi bir liste çıkacak karşımıza. Bu liste içerisinden Microsoft Temel Görüntü Bağdaştırıcısı seçeneğini seçerek İleri butonuna tıklatıp, yönergeleri takip edin.
    windows-10-change-default-display-adapter.jpg

    Windows 10’da Görüntü Bağdaştırıcı Sürücüsü Olarak “Microsoft Temel Görüntü Bağdaştırıcısı”nı Seçme


    BİLGİLENDİRME! Alternatif olarak Intel görüntü bağdaştırıcınızın en güncel sürücüsünü internet üzerinden indirerek kurmayı da deneyebilirsiniz.
  8. Yapacaklarımızın hepsi bu kadar. Bu işlemlerden sonra bilgisayarımızı yeniden başlatıp normal modda başlatırsanız sorununuz çözülecektir. Eğer sorununuz çözülmediyse bize ulaşarak sorunlarınız hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz

images
 
Son düzenleme:

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst