gittigidiyor

[Çözüm] Windows 10 USB'si veya DVD'si oluşturma!

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Windows10-titus.jpg


Windows 10 USB'si veya DVD'si oluşturma!

Windows 10 kurulum USB'si veya DVD'si oluşturmak, sandığınız kadar zor bir iş değil!


2015080222253042672.jpg

Windows 10 sistemindeki yenilikler hergün aralıklarda çözüm ve açılım verileriyle hep beraber olmaya devam ediyoruz.Takipte kalarak forumda gözünüz burada olsun.
@mehmetkarahanlı@
Windows10-titus.jpg



Aylarca süren testlerden sonra windows 10 , nihayet kullanıma hazır. Microsoft'un en son yazılımı, önümüze bir dizi dikkat çekici yenilik sunuyor. Windows 10'a yükseltmek istiyorsanız, yalnız değilsiniz çünkü bunu yapmak isteyen birçok kullanıcı var.

Windows Update'i kullanmaktan Microsoft'un satışa sunduğu USB'den kurulum yapmaya, Windows 10'u yüklemek için bolca seçeneğiniz var. Ancak lisans anahtarınızı internet üzerinden satın aldıysanız veya orijinal kurulum medyasını kaybettiyseniz ve temiz bir kurulum yapmak istiyorsanız, kendi DVD'nizi veya USB çubuğunuzu oluşturmak isteyebilirsiniz.

Kurulum DVD'si veya USB çubuğu, üzerinde işletim sistemi yüklü olmayan bir makineye kurulum yaparken işe yarayabileceği gibi, Windows'unuz çalışmayacak hale gelirse faydalı olabilir.

Endişe etmenize gerek yok, çünkü kendi kurulum medyanızı oluşturmak sandığınız kadar zor bir iş değil. Bu yazımızda Windows 10'u kendi USB çubuğunuzdan veya DVD'nizden yüklemeyi sizlere adım adım anlatacağız.

Windows10-titus.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Windows10-titus.jpg


Bunlara ihtiyacınız olacak

2015080222251250272.jpg

Acil durumlara karşın en iyi seçenek, USB çubukları olabilir. Bu yoldan gitmeyi tercih ediyorsanız, en az 4GB boyutunda bir USB flaş belleğe ihtiyacınız olacak. İşlem sırasında sürücüdeki her şeyin silineceğini unutmayın.

Alternatif olarak, bilgisayarınızda bir optik sürücü varsa, bir kurulum DVD'si oluşturabilirsiniz. Her iki durumda da üçüncü parti bir araca ihtiyacınız olacak. USB için Rufus'u, DVD için ImgBurn'ü kullanmanızı öneriyoruz.

Son olarak Windows 10 ürün anahtarınızın elinizin altında bulunmasına dikkat edin. Windows 10'u çevrimiçi satın aldıysanız anahtarı onay epostasındabulabilirsiniz. Veya kutusuyla satın aldıysanız kutunun içerisinde bulacaksınız.

Windows 10 anahtarınızı bulamıyorsanız, ürün anahtarınızı gösteren Belarc Advisor adlı aracı indirip çalıştırmanızı tavsiye ediyoruz.

Windows10-titus.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Windows10-titus.jpg



Windows 10 ISO dosyasını indirin

2015080222240771572.jpg

ISO dosyası, temel olarak DVD veya USB diske yazacağınız kurulum verilerinin sürücü üzerinde nasıl duracağını gösteren bir dosyadır. Buraya tıklayarakMicrosoft web sitesi üzerinden ISO dosyasını indirin.

Windows10-titus.jpg



Kurulum diskini oluşturuyoruz
ISO dosyasını, Rufus veya ImgBurn'ü indirdikten sonra sıra, kurulum diskinizi yazmaya geliyor.

USB medyası oluşturmak için flaş sürücüsünü bilgisayarınızın bir portuna bağlayın ve Rufus'u çalıştırın. Ana ekranda "Aygıt" altında flaş sürücünüzü seçtiğinizden emin olun. Şimdi "Açılış diski oluşturma yöntemi" kutucuğunun karşısındaki disk simgesine basın ve ISO dosyasını seçin. Son olarak Başlat düğmesine basın. Tüm işlem, yaklaşık 10 dakika sürecektir.

ImgBurn ile DVD oluşturmak için sürücünüze bir DVD yerleştirin ve programı çalıştırın. "Kalıp dosyasını diske yaz" seçeneğine tıklayın ve hedef olarak DVD sürücünüzü seçtiğinizden emin olun. "Kaynak" başlığı altında ISO dosyasını seçin ve başlatma simgesine tıklayın. Bu işlemin biraz zaman alabileceğini unutmayın.

Windows10-titus.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Windows10Header8.png



İşin özüne doğru geliyoruz

2015080222220215172.jpg

Daha önce USB veya DVD üzerinden işletim sistemi yüklediyseniz, bu adımdan sonrakiler oldukça kolay. Yapacağınız ilk şey, USB sürücüsü veya DVD bilgisayarınıza takılıyken onu baştan başlatmak.

Ekrana PC'nizin üreticisinin logosu geldiğinde ön yükleme menüsünü açmak için F12 veya F2'ye basın (bu, üreticiye göre değişiyor). Burada bilgisayarınıza sabit disk yerine, DVD veya USB üzerinden önyükleme yapmasını söyleyeceksiniz.

USB veya DVD seçeneğini seçin ve Enter'a basın. Bu aşamadan sonra Windows 10 kurulumunun başlaması gerekiyor. Artık temiz kurulum için hazırsınız.

Windows10-titus.jpg



Neredeyse bitti
Tünelin sonundaki ışığı görebiliyoruz, ancak önemli birkaç adım daha var. Windows 10 kurulum ekranı açıldığında dil ayarlarınızı yapın ve "Şimdi yükle" düğmesine tıklayın.

2015080222223179172.jpg


Lisans anlaşmasını kabul ettikten sonra karşınıza yükleme türünü seçmenizi isteyen bir ekran gelecek (yükseltme/upgrade veya özel yükleme/custom install). Windows 7, 8 veya 8.1 kurulumunuzdaki her şeyin korunmasını istiyorsanız, Yükselt seçeneğini kullanın.

Yeni bir bilgisayarınız varsa ve temiz yükleme yapmak istiyorsanız, Özel'e tıklayın. Bir sonraki ekranda diskinizdeki bölümler gösterilecek. Üzerinde işletim sistemi yüklü olmayan, henüz toplanmış bir bilgisayarınız varsa "ayrılmamış alan" bölümüne tıklayın ve bir sonraki adıma geçin.

Mevcut bilgisayarınızda temiz kurulum yapacaksanız ve önce eski bölümleri silmek ardından, "ayrılmamış alan" üzerine tıklamak isteyeceksiniz.

Windows10-titus.jpg




Son adımlar
2015080222243175572.jpg

Bundan sonra yapacağınız şey, genellikle beklemek. Windows, dosyaları bilgisayarınıza kopyalayacak ve birkaç kez baştan başlayacak. Ardından ayarlarınızı yapıp hesabınıza oturum açacağınız birkaç ekranla karşılanacaksınız.

Bu işlemleri yaptıktan sonra yeni, temiz bir masaüstü sizi bekliyor olacak. Kurulum tamamlandıktan sonra Windows'u etkinleştirmek için ürün anahtarınızı girmeniz gerekebileceğini söyleyelim.

Windows10-titus.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Konu açılımında donanım farklılıkları güncellendiğinde sizleri bilgilendirmiş olucaz,
Windows10-titus.jpg
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst