gittigidiyor

[Çözüm] Windows 10'da Bulanık Yazı Sorunu Nasıl Çözülür?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Windows10-titus.jpg


windows-10da-bulanik-yazi-sorunu-nasil-cozulur_640x360.jpg


Windows 10’a yükselttiğiniz ya da sıfırdan kurulum yaptığınız bilgisayarınızda metinlerin bulanık görünmesi sorunuyla karşı karşıya kaldıysanız, anlatacağımız yöntemleri kullanarak bu sorunu çözebilirsiniz.
Daha önce Windows 8’de karşılaştığımız bu sorunun çözümü aslında oldukça basit. Program uyumluluk ayarlarından ya da ekran çözünürlüğünden yapacağımız birkaç işlem ile sorunu kökten çözüyoruz.

Windows10-titus.jpg


1. Yöntem: Uyumluluk Ayarları

uygulama-ozellikleri.png


Metinlerin bulanık göründüğü programlar varsa, bu programın kısayoluna sağ tıklayıp Özellikler’e gidiyoruz.

uyumluluk-ayarlari.png


Açılan pencereden Uyumluluk sekmesine geçiyoruz ve alt kısımdaki Yüksek DPI ayarlarında ekran ölçeklendirmeyi devre dışı bırak seçeneğini işaretleyip Tamam butonuyla kaydediyoruz. Programı yeniden başlattığımızda sorun ortadan kalkacaktır.

2. Yöntem Ekran Ölçeklendirme


goruntu-ayarlari.png


Masaüstünde sağ tıklayıp Görüntü Ayarları’na gidiyoruz.

ekran.png


Açılan Ayarlar penceresinde Ekran sekmesine geçiyoruz. İşlem yapmak istediğiniz monitörü seçtikten sonra (birden fazla monitör kullanıyorsanız) işaretli kısımdaki kaydırma çubuğunu hareket ettirerek ölçeklendirme yapıyoruz. 5 oranı önerilen ölçeklendirme oranıdır ancak, bu oranda bulanık görüntüyle karşılaşıyorsanız 0’e getirebilirsiniz. Bu kısmı deneme yanılma yöntemiyle ayarlayabilirsiniz. Ayarlamayı yaptıktan sonra oturumunuzu yeniden başlatmanız gerekiyor.

ozel-olceklendirme.png


Not: 2. yöntemi Denetim Masası > Görüntü > Özel ölçeklendirme ayarlayabilirsiniz adımını izleyerek de uygulayabilirsiniz.

Ekran kartı sürücülerinizi güncelleyip, çözünürlük ayarlarını önerilen oranla değiştirdiğiniz zaman en iyi performansı alabilirsiniz. Bu işlemleri uyguladıysanız ancak hala sorunla karşılaşıyorsanız, yukarıdaki yöntemleri uygulayabilirsiniz.

Windows10-titus.jpg


 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst